رئیس سازمان غذا و دارو درباره اقدامات انجام شده برای پرداخت بدهی انباشته شده حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از سال گذشته، توضیح داد.

داروی بی‌کیفیت از سطح بازار جمع‌آوری می‌شود / تولید ۷۰ درصد مواد موثره اولیه دارویی در داخل کشور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مهدی پیرصالحی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر صنعت دارویی کشور و تولید عددی حدود ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل، گفت: صنعت دارو از افتخارات کشور است و بواسطه دانش و توانمندی بالای دانشمندان و متخصصان کشور، توانسته‌ایم عمده نیاز کشور را با تولید داخل تامین کنیم.

تولید ۷۰ درصد مواد موثره اولیه دارویی در داخل کشور

وی با بیان اینکه در زمینه ماده اولیه موثره دارویی هم حدود ۷۰ درصد در داخل کشور تولید می‌شود، تاکید کرد: صنعت ماده اولیه در دو دهه اخیر رشد بسیار خوبی یافته و امروز بیش از ۳۲۰ شرکت تولیدی در این زمینه فعالیت می‌کنند و حدود ۶۲۰ قلم مواد اولیه و بسته بندی اولیه در این شرکت‌ها تولید می‌شود که به کاهش ارزبری در حوزه دارو بسیار کمک کرده است.

رئیس سازمان غذا و دارو به نامگذاری امسال به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید اشاره کرد و با تاکید بر لزوم حمایت از تولید داخل و فراهم کردن زمینه مناسب برای ورود سرمایه‌گذاران جدید به این حوزه، گفت: در مجموع با وجود مشکلات موجود، اما همچنان صنعت دارو جزو افتخارات کشور است و همه باید برای رشد آن کمک کنند.

کیفیت داروی ایرانی قابل رقابت با انواع بین‌المللی

پیرصالحی درباره کیفیت محصولات دارویی ایران چه به لحاظ مواد اولیه چه به لحاظ محصول نهایی، گفت: از لحاظ کیفی امروز شاهدیم که مواد اولیه تولیدی کشور با مواد تولیدی در شرکت‌های بین‌المللی رقابت می‌کند. هر دارویی که در داخل کشور تولید می‌شود؛ چه ماده اولیه و چه داروی ساخته شده، توسط آزمایشگاه‌ خود شرکت‌ها و همچنین آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با استانداردهای بین‌المللی و سختگیرانه تطبیق داده شده و کنترل می‌شود.

جمع‌آوری داروی بی‌کیفیت از سطح بازار

وی گفت: اگر دارویی کیفیت نداشته باشد حتما از بازار جمع آوری می‌شود. علاوه بر اینکه ورود دارو به بازار نیازمند تاییدیه‌های کیفی است، در ادامه کار و در بازار نیز اگر دارویی دچار افت کیفیت شود، دستور فراخوان و جمع‌آوری از بازار توسط سازمان غذا و دارو صادر می‌شود که موارد آن را نیز شاهد بوده‌اید. بنابراین مردم هر دارویی را که از سیستم رسمی کشور و داروخانه‌ها تامین می‌کنند، به کیفیت و سلامت آن اطمینان کافی داشته باشند؛ چراکه کاملا تحت نظارت سازمان غذا و دارو است.

بودجه ۸۰ همتی برای پرداخت طلب حوزه دارو و تجهیزات

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه درباره مطالبات باقی مانده حوزه دارو از سال گذشته، گفت: با همکاری سازمان‌های ذیربط، حدود ۵۰ درصد مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در پایان سال گذشته پرداخت شد. هنوز ۵۰ درصد دیگر مطالبات حوزه دارو و تجهیزات از سال گذشته، توسط بخش دولتی به شرکت‌های تولید کننده و تامین کننده باقی مانده است. در همین راستا مجلس بودجه‌ای بالغ بر ۸۰ همت را لحاظ کرده که به صورت سهام به وزارت بهداشت واگذار شود. در حال انجام کارهای اجرایی این موضوع هستیم که از آن سهام بتوانیم بقیه بدهی به شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی را پرداخت کنیم.

او گفت: بازه زمانی که مجلس برای این موضوع در نظر گرفته، در شش ماهه نخست امسال است. اما ما مذاکرات و نامه نگاری‌هایمان را با سازمان مدیریت و همچنتین سازمان خصوصی سازی انجام داده‌ایم. باید سهام‌های متناسب در اختیار گذاشته شود تا بتوانیم آن را تبدیل کنیم و در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم. پیگیر هستیم و تلاش می‌کنیم که اقدامات آن زودتر انجام شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha