حسن آرام، در نشست رونمایی از کتاب «زبانهای مقدس، متنهای مقدس» که در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به تشریح فعالیتها و اهداف این بنیاد پرداخت.
وی با اشاره به تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۶۳، از انتشار ۴ هزار عنوان کتاب توسط این مرکز خبر داد و تأکید کرد: بنیاد پژوهشهای اسلامی، به عنوان یک موسسه علمی و پژوهشی منتسب به عالم آل محمد(ص) با هدف تبدیل شدن به یک پایگاه علمی تأسیس شده است.
تأکید بر همکاریهای علمی و عمومیسازی دانش
معاون ترویج و اجتماعیسازی بنیاد پژوهشهای اسلامی به فعالیتهای گروه ادیان و مذاهب اسلامی اشاره کرد و از دانشجویان دانشگاه فردوسی برای شرکت در نشستهای این گروه دعوت به عمل آورد.
وی با بیان اینکه ما باید علم را وارد جامعه کرده و این علم را عمومیسازی کنیم، بر گسترش دانش در جامعه تأکید کرد.
گفتوگو و مناظره؛ الگوی امام رضا(ع) برای مشهد
یکی از نکات مهم سخنان آرام، هدف اصلی تأسیس گروه ادیان بنیاد پژوهشهای اسلامی و انتشار آثار متعدد در این زمینه بود، وی با اشاره به مناظرات امام رضا(ع) با یهودیان، زرتشتیان و سایر گروهها، تاکید کرد: معنای «مناظره» با «گفتوگو» متفاوت است.
وی ضمن تاکید بر اینکه شهر مشهد با الگوبرداری از مناظرات امام رضا(ع) باید به پایتخت گفتوگوی کشور تبدیل شود، گفت: در این زمینه آثار متعددی در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است.
آرام همچنین از وجود کتب مقدس مانند انجیل و تورات برای مسیحیان و یهودیان در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی خبر داد.
نشستهای علمی و کاربردیسازی فلسفه
وی به برگزاری سلسلهنشستهای علمی «فلسفه زمانه اندیش» در بنیاد پژوهشهای اسلامی اشاره کرد که با هدف کاربردیسازی فلسفه در زندگی روزمره تدارک دیده شده و تاکنون ۲۲ نشست از این مجموعه برگزار شده است.
تربیت فرزندان و اهمیت زیارت
آرام همچنین به طرح جامع و کاربردی «دوره آموزشی مهارتهای زندگی و بالندگی فرزندان دانشآموز» اشاره کرد و افزود: این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش و حمایت نهاد ریاست جمهوری در امور خانواده، با هدف آگاهیبخشی و ایجاد مهارت در والدین برای تربیت «زیست عفیفانه فرزندان» خود برگزار شد.
وی در پایان، بر اهمیت مقوله زیارت در تمام گروههای پژوهشی بنیاد تأکید کرد و از بررسی این موضوع در ادیان دیگر و با همکاری کشورهای مختلف خبر داد.
نظر شما