وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت اگر تحریم‌های نفت و مبادلات بانکی موفق بود اکنون با توقف تولید مواجه بودیم اما خوشبختانه تحریم‌کنندگان موفق نبودند.

وزیراقتصاد:تحریم نفت و مبادلات بانکی ایران موفق نبود
خبرگزاری فارس: تحریم نفت و مبادلات بانکی ایران موفق نبود
  •  

به گزارش  فارس صبح امروز علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری محرم و شهادت امام حسین (ع) گفت: امام حسین (ع) می‌فرمایند من مرگ را جزء سعادت و زندگی با ظالمان و ستمگران را جزء مایه ملامت و بدبختی نمی‌بینم.

وی افزود: در زمینه فلسفه عاشورا درس‌های که از این قیام می‌توان آموخت سخنان بسیار گفته شده است که یک از درس‌های این حماسه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و زیاده خواهی است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: امام حسین (ع) مرگ را بر زندگی تحت سیطره ظالمان ترجیح می‌هد و پیروان خود این شیوه را می‌آموزد و  ابا عبداله بنایش بر پرهیزکاری و درستکاری بود. 

طیب‌نیاز اظهار داشت: امام حسین (ع) وارث انبیاء و دعوت کننده به توحید و ایمان و پرهیزکاری است، اما آن گاه که ظالمان گوش به ندای حق نمی‌دهد و بنای تسلیم در برابر حق را ندارند و آنگه که ظالمان بر زیاده‌خواهی‌های خود اصرار می‌ورزند راهی جز مقاومت در برابر آنها باقی نمی‌ماند.

وی افزود: مردم ایران به تاسی از سید و سالار شهیدان چه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و چه در سال‌های پس از آن دلاورانه در برابر کینه‌توزی‌های دشمنان این مرز و بوم و مستکبران داخلی و خارجی ایستادگی کردند.

طیب‌نیا بیان داشت: شما مردم اجازه ندادید که انقلابی که ثمره خون هزاران شهید حسینی بود آسیب ببیند و به استقلال کشور که نتیجه این انقلاب بود خدشه‌ای وارد شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: نمونه آشکار غلبه فرهنگ حسینی بر حرکت قهرمانانه شما مردم ایران در مواجهه با تحریم‌های اقتصادی قابل مشاهده است.

طیب‌نیا بیان داشت: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنایش در تعامل با جهان و کمک به ثبات و آرامش در منطقه بود،اما قدرت‌های خارجی از همان ابتدا به مخالفت با انقلاب پرداختند و جنگ و تحریم‌های اقتصادی را بر مردم ما تحمیل کردند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: در سال‌های اخیر نیز مجددا تلاش کردند با تحمیل تحریم‌های گسترده و بی‌سابقه بر مردم ایران فشار بیاورند و مسئولان کشور را از پیگیری حقوق مسلم ملت ایران منصرف سازند.

وی افزود: تحریم اقتصادی یک ظلم آشکار به مردم و یک عمل غیر انسانی و ضد بشری است و ملتی را از دسترسی به نیازهای خود محروم می‌کند، تحریم اقتصادی  عملی نابخشودنی است که پرونده سیاه عملکرد قدرت‌های جهانی علیه مردم ایران را قطورتر می‌کند.

طیب‌نیا اظهار داشت: اما دولت و مردم ایران نشان دادند که در عرصه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی پیروان راستین سرور آزادگان جهان ابا عبدالله الحسین هستند

و شما مردم شریف ثابت کردید که علاقمند به حفظ و گسترش روابط با همه ملت‌ها هستید، اما از حقوق خود صرفه‌نظر نخواهید کرد.

وی افزود: شما ثابت کردید آنجا که سلطه‌جویان حقوق حقه شما را نشانه گرفته‌اند و قصد زیاده‌‌خواهی و زورگویی دارند همانند امام حسین (ع) در برابر ظلم ایستادگی می‌کنید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: شما به مستکبران نشان دادید که قادرید مکر آنها را به خودشان بازگردانید و قادرید که از آسودگی چند روزه بگذرید،ولی در مقالم ظلم ظالمان کرنش نکنید و خداوند هم بر وعده خود استوار بود و پشتیبان شما در این نبرد تمام عیار اقتصادی بود.

طیب‌نیا تصریح کرد: من امروز می‌خواهم به عنوان یک معلم دانشگاه در رشته اقتصاد و به عنوان عضوی از مجموعه خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید و وزارت امور اقتصاد و دارایی بشارت دهم که شما پیروز این نبرد نابرابر بوده‌اید.

وی افزود: ناتوانی قدرت‌های جهانی در به کرسی نشاندن خواسته‌های باطلشان آنها را وادار کرد تا بر سر میز مذاکره با ایران بنشینند و تداوم ایستادگی شما آنها را وادار خواهد کرد تا به حقوق حقه ملت ایران تن در دهند. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: از اواخر سال 1390 تا امروز بخش عمده‌ای از تحریم‌های اقتصادی بر دو محور متمرکز بوده است محور اول اینکه صادرات نفت ایران را محدود کنند و محور دوم اینکه با محدود کردن مبادلات ارزی و بانکی دسترسی به منابع ارزی ایران را محدود کنند و امکان خرید کالا‌ها و خدمات از خارج را از ما بگیرند

طیب‌نیا بیان داشت: اگر آنها در محور دوم موفق می‌شوند حتی در صورت صادرات نفت ما نمی‌توانستیم نیازهای خودمان را از خارج وارد کنیم بنابراین مصرف کشور و تولید ایران با وقفه و تعطیلی مواجه می‌شد،

اما خوشبختانه و با لطف‌الهی آنها موفق نشدند.

وی افزود: دشمنان تحریم‌ها را در شرایطی به ما تحمیل کردند که در اوج وابستگی به نفت و اوج وابستگی به کالا‌ها و خدمات از خارج بودیم و برخلاف آن چیزی که آموزه‌های اقتصاد مقاومتی به ما می‌آموزد طی سال‌های گذشته در نتیجه سیاست‌های اقتصادی وابستگی ما به نفت  و خارج افزایش یافته بود و در چنین شرایطی بود که تحریم‌ها بر ما تحمیل شد با این هدف که مصرف و تولید ایران را با وقفه و تعطیلی مواجه سازند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان داشت: اما خوشبختانه مردم ایران در کنار دولت مردانشان ایستادند و تحریم‌ها را خنثی کردند مردم ایران در حماسه سیاسی پرشکوه سال 92 با حضور چشمگیر در انتخابات زمینه ساز پیروزی ملت ایران بر ترفندهای دشمنان این کشور شدید.

طیب‌نیا تصریح کرد: تحریم‌ها خسارت‌بار و محدود کننده هستند اما با هوشیاری و پایمردی شما ملت ایران با وجود این محدودیت‌ها اکنون ایران با ثبات‌ترین و امن‌ترین کشور منطقه است.

وی افزود: تحریم‌های اقتصادی یک نبرد تمام عیار بود با این تفاوت که صحنه‌های نبرد پنهان و رزمندگان آن نام‌آور نیستند. مدیران و کارکنان سیاسی کشور در کنار گروه بسیاری از فعالان اقتصادی رزم‌آوران این صحنه نبرد بودند و انصافات تاکنون دلاورانه جنگیدند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با بیان اینکه یک سال پیش ما در شرایط سختی سعی کردیم با عقل، تدبیر و امید به آینده روشن برنامه‌های منسجمی برای مدیریت اقتصاد کشور تهیه و اجرا کنیم، گفت: این برنامه‌ها دو محور اصلی داشت که یکی ثبات آفرینی و آرامش بخشی و کنترل تورم، کنترل التهابات و هیجانات در بازارهای مختلف کالا، ارز، طلا و غیره بود.

طیب‌نیا افزود: محور دوم خروج از رکود و ایجاد رونق تولید بود و در شرایطی بود که مقام معظم رهبری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند که هدف اصلی سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی بالا، پایدار، مستمر، درون‌زا، برون‌نگر و انعطاف‌پذیر است،

وی تصریح کرد: بدون رشد اقتصادی بالا و بدون افزایش توان تولید کشور امکان دستیابی به استقلال اقتصادی و سیاسی وجود ندارد، بدون رشد اقتصادی و تولید بالا نمی‌توان رفاه را برای عامه ملت شریف ایران تأمین کرد،

بدون رشد اقتصادی نمی‌توان با فقر و نابرابری جنگید و بدون رشد اقتصادی نمی‌توان موقعیت ایران را در عرصه بین‌المللی بهبود بخشید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با بیان این که هدف اصلی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دستیابی به رشد اقتصادی بالا است، گفت: این رشد باید پایدار و مستمر باشد اما متاسفانه در گذشته رشد اقتصادی ایران نه تنها پایین بوده بلکه با نوسانات بسیار همراه بوده و شدیدا آسیب‌پذیر نسبت به نوسانات بین‌المللی بوده است.

طیب‌نیا بیان داشت: رشد باید درون‌زا و پایدار و از درون ملت ایران و از توانایی و استعدادهای موجود در کشور ما بجوشد و باید از همه امکانات داخلی برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا استفاده کنیم، این رشد اگرچه درون‌زاست اما برون نگر است یعنی از ظرفیت‌های موجود در اقتصاد بین‌الملل استفاده کامل را خواهیم کرد.

وی افزود: ما به دنبال تعامل گسترده با جهان هستیم و در عین حال باید آسیب‌پذیری خود را در برابر مخاطرات خارجی کاهش دهیم و این امر مهم به دست نمی‌آید مگر اینکه اقتصادمان و بودجه دولت و تراز تجارت خارجی را از وابستگی به نفت کاهش دهیم و این حاصل

ثروت آفرینی غیر دولتی و غیرنفتی را ارتقا دهیم و ثروت آفرینی غیر نفتی و مردم‌مدار  جز با مشارکت همه جانبه تمامی اقشار مردم حاصل نخواهد شد.

طیب‌نیا گفت: علاوه بر این بایستی وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی را قطع کنیم و این موارد قواعد، عصاره و چکیده سند مهم و راهبردی است که مقام معظم رهبری در اواخر سال گذشته تحت عنوان سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به کارگزاران نظام ابلاغ فرمود.

وی افزود: دولت یازدهم مصمم به اجرای کامل این سیاست‌هاست و رئیس جمهور و دولت خود را متعهد به اجرای کامل این برنامه‌ها می‌داند چرا که باید کشور را در مقابل مخاطراتی همچون تحریم‌های اقتصادی مقاوم کنیم.

ادامه دارد

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930816000125#sthash.5q1sz3qt.dpuf

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.