به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت, معدن وتجارت خراسان رضوی ، راضیه علیرضایی اظهار کرد: در استان 836 واحد دارای پروانه بهرهبرداری صنایع غذایی با سرمایهگذاری 16 هزار و 242 میلیارد ریال و با اشتغال ۳۸ هزارو ۷۴۲ نفر می باشند.
ویخاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با کل صنایع غذایی کشور از نظر تعداد 8 درصد, سرمایهگذاری 9 درصد و از نظر اشتغال 11 درصد را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه این صنعت از نظر سرمایه گذاری بعد از کانی غیرفلزی , صنایع فلزی و شیمیایی چهارمین و از نظر اشتغال اولین رتبه را بین صنایع استان دارد تصریح کرد: صنایع غذایی در مقایسه با سایر بخشهای صنعتی استان از نظر تعداد 15 درصد , از نظر حجم سرمایه گذاری 16 درصد و از نظر اشتغال 21 درصد را شامل می شود .
علیرضایی گفت : اکثر واحدهای صنایع غذایی استان , صنایع کوچک و متوسط محسوب می شوند که می توان, تاثیر سریع بر فعال شدن دیگر حلقه های زنجیره تامین , افزایش مستقیم توان مصرف , انتقال سریع منابع دریافتی به بخشهای دیگر و تحریک آنها و سرعت بالای تاثیرگذاری مستقیم روی صنایع بالادستی , جنبی و بازار مصرف را از مزایای این واحدها برشمرد.
وی توسعه و پیشرفت صنعت غذا همگام با استانداردهای جهانی حائز اهمیت دانست و افزود : فناوری های جدید از جمله نانو برای ماندگاری بیشتر , بهبود کیفیت , افزایش کارایی فرایندهای تولید و بسته بندی های مناسب مبتنی بر سلامت و بهداشت سازگار با محیط زیست همراه با بهینه سازی مصرف انرژی از اولویت های سرمایه گذاری در این رشته صنعتی خواهد بود .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با بیان اینکه عمده صادرات صنایع غذایی به کشورهای نزدیک صورت میگیرد، افزود: مهمترین بازار های هدف صادراتی برای محصولات صنایع غذایی استان , کشورهای افغانستان , تاجیکستان, ترکمنستان, روسیه, هنگ کنگ, عراق, امارات, قرقیزستان, عربستان و ... می باشند.
علیرضایی یادآور شد: در سال 1393 , صادرات 362 هزارتن محصولات صنایع غذایی به ارزش 300 میلیون دلار از خراسانرضوی صورت گرفته است.
نظر شما