مهمترین کار دین، معرفی انسان به خود اوست تا انسان بداند یک بدن دارد و یک روح ملکوتی که منزه از مرگ است.

مهمترین کار دین، معرفی انسان به خود اوست

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، جمعی از اعضاء کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله جوادی آملی در این دیدار با تسلیت شهادت جمعی از آتش نشانان در حادثه پلاسکو اظهار داشت: شهادت این آتش نشانان را تسلیت می گوییم و برای آنان طلب مغفرت می کنیم. گرچه در تشییع آنها نبودیم اما در جلسه درس تفسیر امروز به یاد آنها بودیم. مساله ایثار و گذشت از برنامه ها و سفارشات رسمی دین ماست، این بیان نورانی را ائمه(ع) فرمودند که اگر کسی جلو تعدی آتش یا سیل را بگیرد بهشت برای او واجب می شود! ما اطمینان داریم که فرشتگان منتظر آنان هستند. امیدواریم خدای متعال اینان را با اولیاء الهی محشور و به بازماندگان آنها صبر جمیل مرحمت کند.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مهمترین مساله این است که ما «انسان» و «مرگ» را نشناختیم! اگر بخواهیم فرهنگ جامعه در مردم و مسئولین سامان بپذیرد، باید بدانیم بدون معرفت نفس ممکن نیست.

وی ادامه داد: مهمترین کار دین، معرفی انسان به خود اوست تا انسان بداند یک بدن دارد و یک روح ملکوتی که منزه از مرگ است و چون روح ملکوتی دارد، مرگ را می میراند نه اینکه بمیرد؛ لذا ما اگر ابدی هستیم باید فرهنگ و کالای ابدی عقل و عدل را به همراه داشته باشیم.

آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: دو غده در غرب وجود دارد که جنگ جهانی اول و دوم، جنگهای نیابتی امروزی و دیگر مشکلات نتیجه آنهاست؛ یکی انکار معاد و دیگری انکار تجرد روح؛ تا این معارف الهی برای ما حل نشود، کاری از پیش نخواهد رفت.

این استاد حوزه علمیه ابراز داشت: اولین دستور دین که در آیات ابتدایی سوره علق بر پیامبر(ص) نازل شده، مسئله «حیا» بود و بعد سخن از بگیر و ببند و جهنم به میان می آید؛ یعنی خداوند تاکید دارد قبل از هر کاری، انسانیت انسان را به او عرضه کنیم.

وی تصریح کرد: انسان باید با همه وجود باور کند که خدا بیش از هر کس دیگری، عمر، تلاش و وقت انسان را از او می خرد و بیشترین بهاء را در قبال آن می پردازد.

آیت الله جوادی آملی در توصیه ای به اعضای کمیسیون های فرهنگی و آموزشی مجلس، بیان داشت: کمیسیون های مختلف مجلس به ویژه کمیسیون های فرهنگی و آموزشی، تلاش کنند تا انسان عظمت خود را و حقیقت مرگ را بشناسد.

این مرجع تقلید در ادامه تاکید داشت: همچنین لازم است نخبه پروری را در دستور کار داشته باشید، چرا که ما در کشور به پرورش استعدادهای نخبه نیاز مبرم داریم.

آیت الله جوادی آملی در پایان اظهار داشت: در مساله فرهنگ سازی، صحبت ائمه(ع) این است که سخنان ما فاصله های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را از جامعه می زداید و اگر جامعه اهل عدل و داد باشد، بیگانه نمی تواند در جامعه ما طمع کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.