حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی گفت:آقای هاشمی می‌دانست دنیا کتک، زندان و لطمه دارد. اشتباه می‌کنند کسانی که فکر می‌کنند راه سعادت از خوشی می‌گذرد.

آیت‌الله هاشمی انقلاب را همچون فرزندش می‌دانست

قدس آنلاین: تولیت حرم امام خمینی (ره) گفت: آیت‌الله هاشمی هم مرد صلح و هم مرد جنگ بود. می‌دانست دنیا سختی، زندان، جنگ و فحش دارد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در مراسم درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: چهارمین سالگرد ارتحال آیت‌الله هاشمی را به خودمان، فرزندان مکرم‌شان و بیش از همه به همسر مکرمه‌شان تسلیت عرض می‌کنم.
وی با اشاره به سالگرد سقوط هواپیمای اوکراینی نیز گفت: امروز سالگرد سقوط هواپیمایی است که عده‌ای از هموطنانمان مظلومانه در آن جان باختند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: از جمله مومنین کسانی هستند که عهدی که با خدا بستند را به جا آوردند.

وی‌ در ادامه این سخنرانی گفت: مرحوم هاشمی مرد روزهای سختی بود. مرد فرار نبود. قبل انقلاب تا پای اعدام رفته بود. مرد روزهای سخت جنگ بود. داستان جنگ ما داستان مردم مظلوم در مقابل همه قدرت‌ها بوده است. همه دنیا پشت سر صدام بودند. آقای هاشمی قهرمان صلح و قهرمان جنگ بود.

سیدحسن خمینی با اشاره به خاطره‌ای از سفر خود با آیت‌الله هاشمی گفت: سال ۱۳۶۴ مرحوم هاشمی به ژاپن سفر کردند. من ۱۳ سالم بود و با همراهان ایشان با اسم ناشناس به این سفر رفتم. مادرم گفتند خطر ندارد این سفر؟ ابوی من گفتند چرا، خطر هست اما اگر قرار است اتفاقی برای آقای هاشمی بیافتد مهم نیست که برای حسن هم بیافتد.

وی ادامه داد: من در چندین نوبت بی‌تابی ایشان را هم دیده بودم. اینکه ایشان خوب لمس می‌کرد که بدون سختی به جایی نمی‌رسیم مهم است. آقای هاشمی می‌دانست دنیا کتک، زندان و لطمه دارد. اشتباه می‌کنند کسانی که فکر می‌کنند راه سعادت از خوشی می‌گذرد.

سیدحسن خمینی گفت: آقای هاشمی بر ارادتش بر امام خمینی(ره) ایستاد. ایشان انقلاب را همچون فرزندش می‌دانست و  برای انقلاب ایستادگی کرد. بسیاری از آنچه که ایشان می‌گفت و می‌دانست چه هزینه‌ای بر او بار می‌شود به این علت بود که می‌دانست نسبت به جمهوری اسلامی وظیفه دارد. ایشان احساس دین به مردم و معیشت‌شان می‌کرد.

وی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: آقای هاشمی به امام(ره) گفتند چون بد است شما اتمام جنگ را قبول کنید من قبول می‌کنم و بعد شما من را عزل کنید. راویانی گفتند که گفته شده اعدامم کنید. اما امام این طوری نبودند، مسئولیت پذیر بودند. رابطه امام و آقای هاشمی رابطه مثال زدنی است.

وی ادامه داد: مرحوم هاشمی با دیدن مشکلات نه تنها پا پس نکشید، بلکه آدم احساس می‌کرد ایمان او به خدا بیش‌تر می‌شود.

سیدحسن خمینی در بخش دیگری از این مراسم گفت: اگر با مردم صادق باشید خدا حتما کمک می‌کند و مردم حتما با شما خواهند بود. ایمان به خدا و به هدف باعث می‌شد استقامت ایشان بالا برود.
وی در پایان گفت: درست است که اسوه، پیامبر (ص) است اما کسانی که استقامت دارند هم اسوه هستند.

در این مراسم محمود واعظی، سید محمود علوی، حسنعلی امیری، رضا اردکانیان، محمدباقر نوبخت و جمعی از اساتید و علمای قم نیز حضور داشتند.

دکترین هاشمی دکترین صلح و توسعه بود

محسن هاشمی در مراسم چهارمین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: امروز در چهارمین سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی قرار داریم و همانطور که می‌دانید داغ ایشان همچنان برای دوستداران ایشان باقی است و با بدتر شدن معیشت مردم و شرایط کشور بیش از گذشته جای خالی عقلانیت و تدبیر را حس می‌کنیم.

وی ادامه داد: من تشکر می‌کنم از کسانی که در خصوص رحلت ایشان سخن گفتند و قلم زدند اما من چند جمله کوتاه را براساس مراسم سه‌شنبه در قم که همراه افتتاح سرای فرهنگ و قرآن بود و آیت‌الله جوادی آملی سخنرانی کردند و من هم چند جمله را در درمورد صحبت‌های ایشان عرض می‌کنم.

هاشمی تصریح کرد: آیت‌الله جوادی آملی گفتند آیت‌الله هاشمی در دوران امام(ره) با توجه به سبقه‌ای که با ایشان داشتند و شاگرد مکتبشان بودند از ایشان پیروی زیاد داشتند.

وی افزود: بعد از فوت امام هم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همراهی زیادی داشتند و برای مجتهدی که خودش علم به مسائل دارد و ظرفیت وجودی خودش می‌تواند سیاست را پیش ببرد در این موارد همراهی از پیروی بسیار سخت‌تر است، اما برای حفظ نظام این همراهی را با صبوری انجام دادند و به خاطر مصلحت جامعه طوری عمل کردند که آسیبی برای انقلاب ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: می‌دانیم دکترین هاشمی دکترین صلح و توسعه بود. ایشان اهمیت زیادی برای تامین رفاه مردم قائل بودند و سعی‌شان بر این بود که در این مسیر توسعه متوازن حتی توسعه پایدار، مشکلات مردم حل شود. 

هاشمی در همین راستا گفت: ایشان معتقد بود ما باید طوری عمل کنیم که برای خفظ ارزش‌ها، فشاربر مردم واقع نشود و با میانه‌روی پیش برویم که کمترین فشار برای مردم ایجاد شود و بتوانیم تمام ارزش‌ها را در مسیر خود داشته باشیم. 

وی ادامه داد: در خصوص دوقطبی‌سازی‌ها مخصوصا دوقطبی سازی میان جمهوریت و اسلامیت نظر آیت الله هاشمی مهم است؛ ایشان معتقد بود دوقطبی سازی به مردم آسیب می‌رساند و سرمایه‌های مردم را از بین می‌برد. 

رئیس شورای شهر تهران در پایان گفت: اینگونه مباحث جزو مواردی است که اصولاً باعث افراطی شدن فضا و ریزش در انقلاب می‌شود و این موضوع برای جامعه خسارت آور است. آقای هاشمی همواره می‌گفتند نباید اهداف انقلاب را به گونه‌ای پیش ببریم که به معیشت مردم و مشیت و آینده کشور آسیب وارد شود.

رونمایی از ۴ کتاب

به مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی از هشت جلد کتاب رونمایی شد .

به گزارش ایسنا، در حاشیه مراسم گرامیداشت چهارمین سالروز درگذشت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، از ۸ جلد کتاب پیرامون شخصیت، ویژگی‌ها و خاطرات وی رونمایی شد.

گفتنی است از میان این ۸ جلد کتاب، ۴ جلد آن خاطرات موضوعی مرحوم هاشمی رفسنجانی است که توسط محسن هاشمی رفسنجانی فرزند ارشد وی و در چهار موضوع مترو، دانشگاه آزاد، ماجرای مک فارلین و صلح دفاع مقدس تالیف شده‌اند.

همچنین ۲ جلد از این کتب متشکل از ۶۱ مصاحبه رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام با روزنامه جمهوری اسلامی و ۲ جلد دیگر تالیف غلامعلی رجایی مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی پیرامون ویژگی‌های شخصیتی ایشان است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.