رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با «کارل نهامر» صدراعظم اتریش گفت: مقصرنمایی روسیه در مسئله کمبود غلات، ادعایی بی‌اساس است.

واکنش پوتین به تلاش‌ها برای مقصرنمایی روسیه در بحران غذایی

به گزارش قدس آنلاین، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز جمعه در تماس تلفنی با «کارل نهامر» صدراعظم اتریش مقصرنمایی مسکو در مسئله بحران جهانی غذا را رد کرد و بر پایبندی روسیه به تعهداتش در زمینه تأمین گاز طبیعی نیز تأکید کرد.

کاخ کرملین درباره این تماس تلفنی گفت: «ولادیمیر پوتین تأکید کرد که تلاش‌های برای مسئول نشان دادن روسیه در قبال مشکلات پیش آمده برای تأمین محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی، بی‌اساس هستند».

در بیانیه کرملین آمده است: «توضیحات کاملی درباره علل واقعی این مشکلات ارائه شد که شامل تحریم‌های ضد روسی توسط آمریکا و اتحادیه اروپا و چند عامل دیگر است».

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پوتین همچنین در تماس با نهامر، اوکراین را به «خرابکاری» در مذاکرات دوجانبه درباره درگیری میان دو طرف متهم کرد. او همچنین نهامر را از اقدامات روسیه در زمینه تسهیل عبور ایمن کشتی‌ها در دریای آزوف و دریای سیاه مطلع کرد.

رویترز همچنین نوشت، نهامر نیز در بیانیه جداگانه‌ای اعلام کرد پوتین به او گفت که مسکو به تعهدات خود در قبال تأمین گاز طبیعی اتریش پایبند بوده و برای مذاکره با اوکراین در زمینه تبادل اسرا نیز آمادگی دارد.

بعد از ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه با اعمال محاصره دریایی بر اوکراین مسئول کاهش صادرات غلات از این کشور است، کرملین این ادعاها را قویاً رد کرد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت غرب فقط باید خودش را مقصر بحران غذایی در جهان بداند که ناشی از مشکلاتی است که عرضه غلات اوکراین را به بازارهای جهانی با دشواری مواجه کرده است.

به نوشته رویترز، روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس نیز بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس مواد مغذی محصول را تشکیل می‌دهند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز امروز(جمعه) در دیدار با سران مناطق این کشور گفت رویارویی بین کشورهای غربی و روسیه به منزله «جنگ تمام عیار» است.

واشنگتن کی یف را از هدف قرار دادن مواضعی در روسیه برحذر داشت

شبکه العربیه در خبری فوری گزارش داد: واشنگتن کی یف را از هدف قرار دادن مواضعی در خاک روسیه برحذر داشت.

سازمان ملل جامعه بین المللی را به اقدام جمعی برای مبارزه با ناامنی غذایی در جهان فراخواند

سازمان ملل متحد در صفحه کاربری خود در توئیتر اعلام کرد به منظور مقابله با نگرانی فزاینده ناشی از افزایش بهای مواد غذایی در جهان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، این هفته به اجماع قطعنامه‌ای را تصویب کرد و از جامعه بین المللی خواست همه با هم برای مبارزه با ناامنی غذایی در جهان اقدام کنند.

روسیه بخشی از درآمدهای حاصل از سوخت خود را در جنگ اوکراین هزینه می‌کند

«آنتون سیلوآنوف» وزیر دارایی روسیه جمعه اعلام کرد روسیه احتمالا ۱۰۰ میلیارد روبل(۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو) دیگر از صادرات سوخت خود در سال ۲۰۲۲ به دست خواهد آورد که می‌تواند بخشی از آن را به ادامه حمله به اوکراین اختصاص دهد.

آنتون سیلوآنوف گفت: «بر اساس پیش بینی‌های وزارت توسعه اقتصادی، ما برآورد کرده ایم درآمدهای مازاد حاصل از سوخت، می‌تواند تا ۱۰۰۰ میلیارد روبل برسد».

وی افزود «اگر پیش از این بخشی از پول حاصل از صادرات نفت و گاز را ذخیره می‌کردیم؛ اما امسال این پول کاملا خرج خواهد شد».

وزیر روس گفت: «این پول برای پرداخت بیشتر به بازنشستگان، خانواده‌هایی که فرزند دارند و پیشبرد عملیات ویژه در اوکراین مصرف خواهد شد».

وی افزود: «ما منابعی داریم».

روسیه در حال حاضر درآمدهای بی سابقه‌ای از فروش سوخت خود به دست می‌آورد، که هنوز هم به دلیل قیمت بسیار بالای گاز، تا حد زیادی از تأثیر تحریم‌های اعمال شده بر مسکو به دلیل حمله به اوکراین در امان مانده است.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند وابستگی خود را به سوخت روسیه کاهش دهند، اما تاکنون نتوانسته اند در مورد توقف تدریجی خرید نفت روسیه به توافق برسند و مجارستان پروژه تحریم نفت را مسدود کرده است.

منبع: صداوسیما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.