گروهی از سناتورهای دو حزبی آمریکا روز پنجشنبه (به وقت محلی) از جو بایدن رئیس جمهور این کشور خواستند تا فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را تا زمان موافقت نهایی آنکارا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو، به تأخیر بیندازد.

شرط سناتورهای آمریکا برای فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه

به گزارش قدس آنلاین، سوئد و فنلاند در انتظار موافقت ترکیه برای پیوستن به ناتو هستند. در همین حال منابع کنگره پیش‌تر به سی ان ان گفته بودند که دولت بایدن در حال آماده کردن طرحی برای اخذ موافقت مجلس سنای آمریکا برای فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه است که یکی از بزرگ‌ترین معاملات تسلیحاتی ایالات متحده در سال‌های اخیر خواهد بود.

از سوی دیگر گروهی متشکل از ۲۷ نفر از اعضای هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه با ارسال نامه‌ای به بایدن اعلام کردند: مجلس سنا تا زمانی که ترکیه با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو موافقت نکند، نمی‌تواند با حمایت‌های آینده آمریکا از ترکیه، از جمله فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به این کشور موافقت کند.

در این نامه آمده است: مخالفت ترکیه با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو یا تعیین جدول زمانی برای انجام این کار از سوی این کشور، در برهه‌ای کلیدی از تاریخ که روسیه در حال ادامه تهاجم خود به اوکراین است، وحدت میان اعضای این سازمان را تهدید می‌کند.

سناتورها در ادامه این نامه خاطرنشان کردند: روابط امنیتی سازنده و سودمند دوجانبه با ترکیه به نفع ایالات متحده است و ما منتظر تصویب پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند به ناتو توسط آنکارا هستیم.

جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید جمعه گذشته گفت: ما از ترکیه می‌خواهیم با سوئد و فنلاند همکاری کند تا روند پیوستن این کشورها به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو هرچه زودتر به سرانجام برسد.

مذاکرات سه جانبه ترکیه، سوئد و فنلاند در مورد عضویت در ناتو پیش‌تر به درخواست آنکارا به زمان دیگری موکول شد.

مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه هم ۱۳بهمن گفت: نشست سه جانبه با سوئد و فنلاند برای بررسی روند پیوستن این دو کشور به ناتو پس از تظاهرات اخیر در استکهلم بی معنی است.

وی این سخنان را در دیدار با ایویتسا داچیچ معاون اول و وزیر امورخارجه صربستان بیان کرده است.

چاووش اوغلو افزود: در چنین محیطی، نشست سه جانبه هیچ معنایی ندارد، این نشست به تعویق افتاده است، چرا که محیط کنونی بر این مسأله چیرگی دارد و آن را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

وزیر امورخارجه ترکیه خطاب به دولت سوئد گفت: یکی از اهداف این حوادث آن است که سوئد به ناتو نپیوندد.

اشاره چاووش اوغلو به سوزاندن قرآن کریم و تظاهرات هواداران حزب کارگردان کردستان (پ.ک.ک) در استکهلم است که دولت آنکارا آن را یک گروه تروریستی می‌داند.

دولت سوئد روز شنبه اول بهمن ۱۴۰۱ برای سومین بار مجوز قانونی «قرآن‌سوزی» در کشورش را صادر کرد و این‌بار انجام این کار، مقابل سفارت ترکیه در استکهلم انجام گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.