مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: زیست بوم اقتصاد دانش‌بنیان را در مناطق آزادی که در کنار دریا و آب‌های آزاد قرار دارند، تقویت می‌کنیم.

عبدالملکی: زیست بوم اقتصاد دانش‌بنیان را در مناطق آزاد کنار دریا تقویت می‌کنیم

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الله عبدالملکی در پاسخ به این سوال که چه برنامه های برای ایجاد شهرهای مولد آبزی‌پروری با توجه به اهمیت اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان و جزیره قشم دارید، اظهار کرد: وقتی درباره اقتصاد دریا صحبت می‌کنیم چهار بخش ساحل دریا، بستر دریا، متن دریا و سطح دریا را مد نظر داریم.

وی ادامه داد: در ارتباط با ساحل دریا صنایع مربوط به کشتی سازی و صنایعی که پشتیبانی کننده اقتصاد دریا هستند تعریف می شوند، در رابطه با بطن دریا و در واقع آن ماده آب که وجود دارد یکی از بخش های خیلی مهم، بخش پرورش آبزیان است که هم در حوزه شیلات به صورت عمومی و هم در پرورش ماهی در قفس و روش های دانش بنیان و فناورانه تولید آبزیان است.

مشاور رییس جمهور توضیح داد: در جزیره قشم و مناطق آزادی که دسترسی به آب و محیط های که قابلیت آبزی پروری دارند، برنامه هایی برای توسعه آبزی پروری داریم.

عبدالملکی با اشاره به افتتاح مرحله نخست طرح پرورش ماهی در قفس شرکت اندیشه شیلات قشم واقع در روستای گامبرون- بندر سلخ قشم با هشت قفس و مجموع ظرفیت پنج هزار تُن ماهی های قابل صادرات در سال، گفت: این طرح ارزش افزوده بسیار بالایی دارد، سرمایه گذاری آن نسبت به بازدهی آن ناچیز است، دوران برگشت سرمایه اش یکساله است و طرح بسیار به صرفه ای در پرورش ماهی است که می تواند از ذخایر آبزیان بومی هم پشتیبانی کند و حتی می تواند جایگزین صیادی هم باشد.

وی با بیان اینکه یک درخواستی داریم که در مصوبه اخیر دولت هم بود، ابراز کرد: دولت یک مصوبه ۱۰ بندی در هفته های گذشته در رابطه با مناطق آزاد تصویب کرده است که واقعا بی نظیر بود، یکی از بندهای آن این بود که بانک ها در سرزمین اصلی به طرح های اقتصادی که در مناطق آزاد وجود دارند، تسهیلات پرداخت کنند؛ که از شبکه بانکی تقاضا می کنیم که طرح های این مناطق را به سرعت و همانند سرزمین اصلی بررسی و به آنها تسهیلات بدهند.

وی ادامه داد: پشتیبانی های دیگری هم از طرح های آبزی پروری این شکلی در بخش دانش بنیان انجام می دهیم که پارک زیست فناوری خلیج فارس را در جزیره قشم داریم و در جزیره کیش هم مجموعه ای از شرکت های دانش بنیان مستقر هستند که آنها هم می توانند این طرح ها را برای افزایش بازدهی آبزی پروری پشتیبانی کنند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی افزود: به عنوان مثال در واقع ایستگاه ها یا بارج های که مورد نیاز برای این پروژه ها است می توانست با واردات از خارج کشور انجام شود؛ اما با توافق های که با شرکت های دانش بنیان که در کیش مستقر هستند انجام شده به صورت بومی و با همکاری شرکت های دانش بنیان ایرانی ساخته خواهند شد و سعی می کنیم که زیست بوم اقتصاد دانش بنیان را در مناطقی که در کنار دریا و آب های آزاد هستند تقویت کنیم.

بزرگترین پروژه پرورش ماهی در قفس ایران به منظور توسعه اقتصاد دریا محور و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، همزمان با چهل و چهارمین بهار آزادی عصر سه شنبه هجدهم بهمن ۱۴۰۱ با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در روستای گامبرون - بندر سلخ جزیره قشم افتتاح شد.

ظرفیت این پروژه در گام نهایی با ۴۰ قفس به پنج هزار تُن خواهد رسید که در چشم انداز آینده به ۱۰ هزار تُن می رسد و ۲ گونه ماهی سی باس و سیبریم در این طرح پرورش داده خواهد شد.

میزان سرمایه مورد نیاز برای بهره‌برداری این پروژه در مرحله نخست ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش ریالی و ۸۷۰ هزار سرمایه ارزی در نظر گرفته شده است.

برای بهره‌برداری از این پروژه در مرحله نهایی نیز پنج هزار میلیارد سرمایه ریالی و ۶ میلیون یورو سرمایه ارزی پیش بینی شده است.

افتتاح این پروژه علاوه بر ارتقای تولیدات شیلاتی جزیره و رونق اقتصادی نقش مهمی در ارز آوری و تامین امنیت غذایی کشور بازی خواهد کرد.

این طرح در مرحله نهایی برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی خواهد کرد.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ(در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری- صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق- غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری- صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.