معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره قرآنی وزارت بهداشت گفت: گرایش و علاقه نخبگان و دانشگاهیان به کار قرآنی و دینی، فرصت برای نظام اسلامی و مدیریت ارشد کشور است.

گرایش نخبگان به قرآن فرصتی تکلیف‌آور برای مدیریت کشور است

 علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، که عصر روز گذشته به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای برگزاری چنین جشنواره خوب و فاخری تشکر می‌کنم.

وی به استقبال بسیار خوب اساتید و دانشجویان علوم پزشکی از جشنواره قرآنی، هنری، معارفی و پژوهشی هدهد اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر در برنامه‌های متعدد دینی و قرآنی شاهد پدیده‌ای هستیم و آن استقبال فزاینده و تصاعدی جوانان، دانشجویان، اساتید و دانشگاهیان از برنامه‌های معارفی، دینی و قرآنی است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بحثی را در مطالعات فرهنگی داریم که خیلی اوقات فرامتنیت و بینامتنیت امور از خود متن امور مهم‌تر است. استقبال از یک برنامه تلویزیونی به نام «محفل» که در ماه مبارک رمضان از شبکه سه پخش شد و جزو ۱۰ برنامه منتخب سیما قرار گرفت یا استقبال از نمایشگاه قرآن کریم و همچنین استقبال از اعتکاف دانشجویان و دانش‌آموزان و استقبال از همین جشنواره قرآنی، نشان از فرامتنیت و بینامتنیتی است که از متن بسیار مهم‌تر است. باید این‌ها را با نگاه پدیدارشناسانه درست بفهمیم و تحلیل کنیم.

معاف با اشاره به اینکه تقریبا ۳۰ درصد اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان علوم پزشکی مخاطب این برنامه بوده‌اند، گفت: در لرستان نیز امروز اختتامیه مسابقات قرآن و عترت وزارت علوم برگزار می‌شود که مخاطبان آن نیز حدود ۲۰ درصد هستند. این اعداد بسیار معنامند و معنادار است که باید تحلیل شود. این جمع‌های چند ده هزار نفری حتما پردلالت و پرمعنا است و معنای روشنی دارد.

وی بیان کرد: کشش، گرایش، علاقه و علقه به کار قرآنی و دینی در بین نخبگان و دانشگاهیان ما یک فرصت و کار بزرگ برای نظام اسلامی، مدیریت ارشد کشور و تکلیف‌آور است. امروز که در وزارت علوم، بهداشت، ارشاد و مجموعه‌های حاکمیتی و مدیریتی افرادی ملتزم و معتقد به این مبانی وجود دارند، نیازمند برنامه‌ریزی‌های حرفه‌ای‌تری در این حوزه هستیم.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه پیشنهادی به جشنواره هدهد گفت: اهتمام وزارت بهداشت به این جشنواره و پیگیری این کار جای تحسین و تشکر دارد. پیشنهاد می‌دهم امروز که با مسئله بین‌رشته‌ای‌ها در نظامات دانشگاهی مواجه هستیم، دانشجویان طب، علوم طبیعی، پزشکی و اساتید این حوزه بیایند و حال که در خدمت قرآن و معارف قرآنی هستند، علوم قرآنی، روایات ما را با رشته‌های تخصصی مثل رشته پزشکی و طب به شکل یک کار حرفه‌ای، البته با مدیریت و بانی شدن وزارت بهداشت و با رویکرد تخصصی در آن بررسی کنند.

معاف در پایان گفت: این موضوع مباحث مختلفی ازجمله توجه روح در درمان، تا تاثیر آرامش معنوی بر کیفیت درمان دارد که می‌تواند بررسی شود؛ البته نیازمند کارهای پژوهشی دقیق است. مباحثی که ما در تقاطع روایات و سلامت انسان‌ها که ناظر به مسئله سلامت و عمر است در جشنواره هدهد توسعه دهیم. امیدواریم طی سال‌های آینده ۱۰۰ درصد اساتید و دانشجویان و دانشگاهیان با یکی از بخش‌های مختلف این جشنواره ارتباط برقرار کنند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.