مشمولان خدمت سربازی غیر غایب دارای مدرک دکتری می‌توانند در فراخوان جذب اعضای هیئت علمی ثبت‌نام کنند، این امکان برای نخستین بار فراهم شده است.

خبر خوش برای مشمولان سربازی در حوزه جذب اعضای هیئت علمی

 برای نخستین بار وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای جذب اعضای هیأت علمی بیش‌ از ۲۰۰  دانشگاه و ۷۰  رشته محل فراخوان عمومی صادر کرد.

اولین فراخوان جذب اعضای هیئت علمی سال ۱۴۰۲ از شنبه ۴ شهریور آغاز و تا پنج‌شنبه ۱۶ شهریور ادامه دارد که این فراخوان دارای ۲ویژگی خاص نسبت به فراخوان‌های قبلی است.

این خبری است که افراد مشمول را بسیار خوشحال می‌کند، موضوع را از محمد خلج امیرحسینی رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم پیگیری کردیم.

خلج امیرحسینی گفت: برای اولین بار این فرصت فراهم شد تا دانش آموختگان دکتری که فاقد کارت پایان خدمت هستند یا در حال سپری کردن دوره خدمت نظام وظیفه هستند به شرط نداشتن غیبت، در فراخوان جذب شرکت و وارد رقابت جذب شوند.

به گفته وی، طبق قول مساعد ستاد کل نیروهای مسلح، این مشمولان اگر موفق به طی فرایند جذب دانشگاه‌ها شوند به عنوان عضو هیأت علمی پیمانی محسوب شده و دوران تعهد خدمت وظیفه را در دانشگاه طی می‌کنند.

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم اظهار داشت: همچنین برای اولین بار قبل از آغاز فراخوان، مجوزهای استخدامی از سازمان‌های امور اداری و استخدامی و برنامه و بودجه اخذ شده است و برای افرادی که فرآیند جذب را طی کنند و حکم تایید هیأت مرکزی جذب را دریافت کنند بلافاصله ردیف استخدامی آن‌ها تعریف می‌شود.

وی ظرفیت پذیرش در این دوره را حدود ۱۶۰۰ عضو هیأت علمی در دانشگاهای دولتی و حدود ۱۴۰۰ عضو در مؤسسات غیر دولتی اعلام کرد و گفت: این امکان فراهم شده است که افرادی که جزء سه نفر اول فرایند جذب در هرکد رشته محل باشند اگر به عنوان عضو هیأت علمی انتخاب نشوند و دارای شرایط علمی و عمومی باشند؛ بتوانند به عنوان حق التدریس در دانشگاه‌های دولتی و عضو پیمانی در مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی مشغول فعالیت علمی آموزشی شوند.

 رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم گفت: مسأله ای که در جذب اعضای هیأت علمی مهم است، در درجه اول مسائل علمی آن‌ها است. مقاطع تحصیلی، معدل‌ها، تعداد مقالات و پژوهش‌ها و انتشارات کتاب‌هایی داشته‌اند، تماما مد نظر قرار می‌گیردو در کنار آن مسائل عمومی‌، فرهنگی و اجتماعی هم لحاظ خواهد شد. 

وی افزود: طبق قانون اساتیدی که جذب می‌شوند حداکثر ۵ سال فرصت دارند تا تبدیل وضعیت شوند و باید دقت کنند تا در این مدت به رکود علمی دچار نشوند، چراکه طبق قانون اساتیدی که دچار رکورد علمی می‌شوند و خاتمه قراردا انجام می‌شود. 
 
امیرحسینی گفت: جذب یک مرحله ابتدایی است ولی نگهداشت عضو هیأت علمی منوط به فعالیت‌های علمی آن استاد است، که دچار رکود علمی نشوند. چون تبدیل وضعیت به مرکز جذب ارتباط دارد اساتید دقت کنند در حداکثر ظرفیت ۵ سال مدارک و مستندات لازم را برای تبدیل وئضعیت استخدامی داشته باشند.
 
وی افزود: قطع ارتباط اعضای هیأت علمی طبق قانون در مقاطعی است که عضو هیأت علمی تبدیل وضعیت استخدامی می‌شود ولی شرایط لازم علمی را ندارد و به رکود علمی دچار می‌شود. 
 
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت گفت: دانشگاه آزاد با هیأت مرکزی دانشگاه آزاد است که به طور مستقل کار خود را انجام می‌دهند.

*  آموزش بیش از ۳ میلیون دانشجو  بر عهده ۳۸ هزار نفر عضو هیئت علمی است 

همچنین رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم تاکید کرد: تنها مسیر جذب عضو هیأت علمی در وزارت علوم فقط از طریق فراخوان عمومی جذب است و متقاضیان در بازه زمانی ۴ الی ۱۶ شهریور نسبت به ثبت نام در فراخوان اقدام کنند.

وی افزود: آموزش بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزاردانشجو در سراسر کشور که بر عهده ۳۸ هزار نفر عضو هیأت علمی در دانشگاه‌ها است.

درباره جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه، نظر روح الله رازینی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و تحقیقات و فناوری را نیز جویا شدیم.

رازینی با بیان اینکه هر سال دو فراخوان جذب اعضای هیأت علمی در کشور انجام می‌شود، گفت: براساس اولویت‌های کشور و تاکیدات رهبری سیاست‌هایی در این فراخوان لحاظ شده است و افرادی که کارت پایان خدمت ندارند، در راستای جوانی جمعیت و سرعت در به کارگیری نخبگان دانشگاه‌ برای اینکه زمان انتظار آنها کم شود، این فرصت فراهم شده با همکاری ستاد کل‌ مصلح  و توجه به بحث‌های آمایشی  تلاش شده تخصیص‌هابه دانشگاه‌های کشور براساس شاخص‌های توسعه دانشگاه و اولویت‌های کشور باشد.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: فرمایش مقام معظم رهبری، مبنی بر عدم توسعه رشته‌هایی که ممکن بازار کار کافی نداشته باشد. در این حوزه‌ها تلاش شده که تخصیص سهمیه محدودتر شود و در رشته‌هایی که زمینه کاری و نیاز کشور بیشتر است سهمیه‌های بیشتری تخصیص داده شده است.

وی گفت: ما مجموعاً، مجموعه‌ای از شاخص‌های میزان خروج از اعضای هیأت علمی از دانشگاه به واسطه بازنشستگی، توسعه رشته‌های جدید و میزان نیاز مناطق مختلف کشور را در این فراخوان لحاظ کردیم که این اتفاق برای اولین بار رخ داده است.

رازینی افزود: زمان انتظار جامعه در فرایند کنم برای اولین مجوز سازمان اداری استخدامی و مجوز سازمان برنامه بودجه قبل از فراخوان اخذ شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.