شرکت گازپروم روسیه در راستای افزایش صادرات خود به آسیا برای نخستین بار از طریق دریای شمال محموله گاز طبیعی مایع را به چین تحویل داد.

گازپروم روسیه برای نخستین بار گاز مایع را از دریای شمال به چین تحویل داد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه، شرکت غول پیکر روسی نفت و گاز که تمرکز اصلی آن بر استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی معطوف است، اعلام کرد که گاز طبیعی مایع را برای اولین بار از طریق مسیر دریای شمال در قطب شمال که دریانوردی در آنجا به دلیل ذوب شدن یخ‌های ناشی از گرم شدن کره زمین آسان تر شده است، به چین تحویل داده است.

در سایه تحریم انرژی روسیه از سوی اروپایی‌ها، مقامات روسیه امیدوارند که این مسیر امکان افزایش حمل و نقل هیدروکربن‌ها به آسیا را فراهم کند.

شرکت دولتی روسیه دیروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: گازپروم برای اولین بار گاز طبیعی مایع تولیدی خود را از مسیر دریای شمال تحویل داد.

گازپروم افزود: کشتی حامل گاز طبیعی مایع ولیکی نووگورود که پایانه گاز طبیعی مایع پورتویا در شمال غربی روسیه را ترک کرده بود، تخلیه محموله خود را روز جمعه در بندر تانگشان در شمال شرق چین به پایان رساند.

شرکت نواتک بزرگترین تولید کننده مستقل گاز روسیه نیز که دومین شرکت این حوزه در روسیه  محسوب می‌شود، در تابستان سال ۲۰۱۸ گاز مایع را از طریق مسیر دریای شمال  به چین تحویل داده بود.

گازپروم امروز جمعه گفت: استفاده از این مسیر دریایی به ما امکان می‌دهد زمان تحویل گاز طبیعی مایع به کشورهای آسیا و اقیانوسیه را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

مسکو امیدوار است که این مسیر قطب شمال که به دلیل گرم شدن کره زمین و ذوب یخ ها قابل استفاده شده است، در آینده بتواند در تجارت سوخت با کانال سوئز رقابت کند.

روسیه همچنین می‌خواهد از طریق مسیر دریای شمال، در نهایت بخشی از تجارت بین‌المللی در آب‌های خود، به‌ویژه کانتینرهای چینی را تصاحب کند، اما زیرساخت‌های این منطقه همچنان نیازمند توسعه بیشتر است، علاوه بر این که مسکو با جاه‌طلبی‌های قدرت‌های دیگر در این منطقه قطب شمال روبه‌روست.

روسیه تا کنون تنها سازنده یخ شکن‌های هسته‌ای در جهان است، اما چین برای ساخت چنین تجهیزاتی ابراز تمایل کرده است.

غول گازی روسیه که ستون اقتصاد ملی این کشور محسوب می‌شود از سال گذشته و پس از آنکه بازار اروپا را به دلیل تحریم‌ها تقریباً از دست داد به دنبال راه هایی برای ادامه صادرات گاز و گاز طبیعی مایع در سراسر جهان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اوایل این ماه گفت که ادغام خطوط لوله گاز در شرق و غرب روسیه تجارت گاز را انعطاف‌پذیرتر می‌کند، زیرا مسکو تلاش می‌کند تا بیشتر صادرات انرژی خود را به شرکای خود در شرق  و نه کشورهای غربی هدایت کند.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر در امور انرژی روسیه، چهارشنبه گذشته اعلام کرد که راه اندازی مسیر خط لوله غول پیکر گاز قدرت سیبری ۲ که پس از تکمیل آن قصد دارد ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه به چین را انتقال دهد، از طرف روسیه تقریبا کامل شده است.

این خط لوله قدرت سیبری ۲ قرار است به روسیه اجازه دهد تا پس از از دست دادن بازار اروپا در نتیجه تحریم‌ها و خرابکاری ایجاد شده در خطوط لوله گاز نورد استریم در دریای بالتیک در سپتامبر ۲۰۲۲، گاز خود را از اروپا به آسیا هدایت کند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.