در دیدار رئیس مجلس «خلق مصلحتی» ترکمنستان با معاون اول نخست‌وزیر چین بر لزوم توسعه همکاری‌های دوجانبه تاکید شد.

همکاری‌های دوجانبه چین و ترکمنستان گسترش می‌یابد

به گزارش قدس آنلاین در دوشنبه، «قربانقلی بردی‌محمداف» رهبر ملی ترکمنستان و رئیس مجلس «خلق مصلحتی» این کشور که به منظور شرکت در سومین مجمع همکاری‌های بین‌المللی «یک کمربند، یک جاده» در «پکن» به سر می‌برد، با «دینگ اکسیانگ» معاون اول نخست‌وزیر چین دیدار کرد.

بردی‌محمداف و اکسیانگ در مورد تعیین اولویت‌های همکاری‌های تجاری، اقتصادی و انرژی و همچنین گسترش مشارکت در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی و زیرساخت‌های حمل‌ونقلی تبادل نظر کردند.

رئیس مجلس ترکمنستان و معاون اول نخست‌وزیر چین همچنین چشم‌انداز تحکیم روابط بین‌ پارلمانی و افزایش مبادلات فرهنگی بین دو کشور را مورد بررسی قرار دادند. 

طرفین بر نزدیکی مواضع دو کشور نسبت به موضوعات دستورکار بین‌المللی نیز تاکید کردند.

بردی‌محمداف ضمن سخنرانی خود در مجمع یادشده، به برخی از مسائل مهم روابط میان کشورها پرداخت.

وی گفت: واقعیت‌های سال‌های اخیر و از جمله همه‌گیری کرونا، افزایش بی‌ثباتی، افزایش بی‌اعتمادی و کاهش پیش‌بینی‌پذیری آینده بر فعالیت‌های اقتصادی جهانی تأثیر منفی گذاشته و روابط متقابل میان کشورها را با مشکل مواجه کرده و میزان اثربخشی اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها در زمینه توسعه پایدار را کاهش داده است.

به گفته رهبر ملی ترکمنستان، برای غلبه بر این عوامل منفی، نیاز به تلاش‌های مشترک دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی و همبستگی آنها در ایجاد برنامه‌ای خلاقانه و سازنده مبتنی بر حسن نیت، مسئولیت‌پذیری و آینده‌نگری است.

بردی‌محمداف بیان داشت: استراتژی ترکمنستان موسوم به «احیای جاده بزرگ ابریشم» بازگوکننده نگاه این کشور نسبت به  چشم‌انداز ژئواکونومیک اوراسیا بوده و با استراتژی «یک کمربند، یک جاده» چین که در آن حقوق برابر، لحاظ کردن و به رسمیت شناختن منافع شرکا، منافع متقابل، احترام به تنوع ارزش‌های فرهنگی و معنوی از اصول اساسی شناخته می‌شود، مطابقت دارد.

رهبر ملی ترکمنستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: سیاسی‌زدایی از همکاری‌ها، کنار رفتن از یکجانبه‌گرایی جریان‌های انرژی و حمل‌ونقلی و تنوع‌بخشی به آنها جهت مشارکت گسترده بین‌المللی از عناصر مهم رویکرد ترکمنستان است.

به گفته وی، اتکا به تجربه تاریخی دوستی و حسن همجواری بین مردم ترکمن و چین و وجود منافع واقعی متقابل به عشق‌آباد و پکن این امکان می‌دهد تا مشارکت خود را در چارچوب دو اسراتژی یادشده که مکمل یکدیگر هستند، گسترش بخشند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.