در رقابتهای   پاراآسیایی که در هانگژو چین برگزار شد، ورزشکاران کشورمان  با کسب۴۴ مدال طلا ۴۶ نقره و۴۱ برنز نایب قهرمان شدند و ژاپن و کره جنوبی مدعی را کنار زدند. این مسابقات از ۲۲ اکتبر مصادف با۳۰ مهر ۱۴۰۲در مرکز نمایشگاه بین الملی چین رسما افتتاح شد.

نگاهی به عملکرد کاروان ایران در چهارمین پاراآسیایی در هانگژو / دو مقام چهارمی،یک مقام سومی و حالا دوم آسیا

زهرا جوانشیر-خبرنگار تحریریه جوان قدس: حال میخواهیم با نگاهی به تاریخچه عملکرد ورزشکاران ایرانی در مسابقات پارا آسیایی، بررسی کنیم که آیا امسال ورزشکاران ایرانی  نسبت به دوره های قبل پیشرفت داشته اند یا خیر؟

نگاهی به افتخارات ایران در مسابقات پارا آسیایی

افتخارات ایران اولین دوره از مسابقاتی که در آن جانبازان و معلولین سراسر دنیا می توانستند شرکت کنند، در تابستان۱۹۸۸(سال ۱۳۶۷ شمسی)  با حضور۴۰۰ ورزشکار از ۲۳ کشور در سئو برگزار شد.  که میزبانی این بازی ها در شهرها و مکان هایی برگزار شد که بازی های المپیک در آن جریان داشت. از همین سال بود که بازی های پارالمپیک عنوان رسمی به خود گرفتند.

۳۵ ورزشکاران ایرانی در ۴رشته ورزشی در این سری از مسابقات حضور داشتند و موفق به کسب ۴مدال طلا ۱نقره و برنز و رتبه ۲۷ شدند.

اولین دوره مسابقات پارا آسیایی در سال۲۰۱۰  به همراه شانزدهمین دوره از بازی ها آسیایی در گوآنگ ژو چین برگزار شد. ورزشکاران ایرانی با حضور در این دوره، ۲۷ مدال طلا، ۲۴ نقره و۲۹ برنز به دست آوردند و چهارم شدند 

دوره دوم این مسابقات که طبق قانون هر چهارسال برگزار می شود ، در سال ۲۰۱۴ به میزبانی کره جنوبی در شهر اینچئون برگزار شد. که ورزشکاران ایرانی با ۳۷ مدال طلا، ۵۲ نقره و۳۱ برنز در رده چهارم جای گرفته بودند.

ایران در سومین دوره از بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا  درسال ۲۰۱۸، با ۵۱ مدال طلا، ۴۲ نقره و ۴۳ برنز در رده سوم جدول مدالی قرار گرفت و نه تنها در این دوره از بازی‌ها فراترازانتظارات عمل کرد بلکه یک پله صعود هم داشت. کشورمان در این دوره تنها با ۲ مدال طلا کمتر از کره جنوبی در رده سوم ایستاد.

امسال دوره چهارم رقابت ها، که در شهر هانگژو چین  برگزار شد، ورزشکاران ایرانی با اینکه از نظر مدال طلا نسبت به دوره قبل عملکرد ضعیف‌تری داشتند اما از نظر جایگاه مدالی با عنوان دومی بهترین عملکرد محسوب می‌شود.

ایران رتبه دوم پارا آسیای هانگژو  

این دوره که چهارمین دوره از این مسابقات بود، جانبازان و معلولین کشورمان بای نخستین بار در تاریخ به نایب قهرمانی دست یافتند.

در مسابقات آسیایی و پارا آسیایی که به میزبانی چین برگزار شد، ۶هزار و ۹۰۰ ورزشکار از ۴۲ کشور آماده رقابت شدند که در نهایت چین در رده اول و جای گرفت و در بخش پاراآسیایی ایران باکسب دو مدال بیشتراز ژاپن مدعی با ۴۲ مدال نایب قهرمان شد.

روز ششم و پایانی بازی‌های پاراآسیایی هانگژو دیروز (شنبه ششم آبان ماه) و تا ظهر به وقت هانگژو برگزار شد وسرانجام ورزشکاران کاروان ایران در رقابتی نفس‌گیرموفق به کسب۴۴ طلا، ۴۶ نقره و ۴۱برنز شدند تا افت و مقام هفتم کاروان ورزشکاران سالم کشورمان در بازی‌های آسیایی را فراموش کند.

در این دوره از بازی‌ها ورزشکاران کشورمان موفق شدند رکوردهای جدیدی را به نام خود ثبت کنند که ازجمله آنها می‌توان به وزنه‌برداری اشاره کرد. علی اکبر غریب‌شاهی با مهار وزنه ۲۵۱ کیلوگرمی توانست به مدال طلا برسد و رکورد بازی‌های پاراآسیایی را بشکند.

در دوومیدانی هاجر صفرزاده با ثبت زمان ۲۵.۸۷ ثانیه، به مقام قهرمانی رسید و صاحب مدال طلا شد. صفرزاده ضمن کسب نشان طلا، رکورد بازی‌های پاراآسیایی را ارتقا داد.
پرستو حبیبی در ماده پرتاب «کلاب» کلاس F۳۲/۵۱ بود که با مدال طلا موفق شد رکورد آسیا و رکورد بازی‌های پاراآسیایی را نیز جابه‌جا کرده و به نام خود ثبت کند.
سینا ضیغم‌نژاد در شنای ۱۰۰ متر موفق شد با بالاترین ثبت زمان، رکورد بازی‌های پاراآسیایی را بشکند و به نام خود ثبت کند.

رشته‌های تیمی کاروان فرزندان ایران هم عملکرد خوبی در این دوره داشت به طوری که والیبال نشسته مردان و شطرنج با مدال طلا پرونده خود را بستند و بار دیگر به رقبای خود نشان داد مدعی بی چون و چرا هستند. والیبال نشسته کشورمان با مربی گری هادی رضایی با برتری مقابل قزاقستان مدال طلا گرفتند.  
تیم والیبال نشسته بانوان هم به مقام نایب قهرمانی و مدال نقره این بازی‌ها رسید.

در بخش تیمی شطرنج، بانوان در کلاس VI-B۱ صاحب مدال طلا شدند. در بخش تیمی مردان و در کلاس VI-B۱، تیم ایران به مدال نقره رسید. در بخش تیمی مردان کلاس PI، تیم ایران به مدال نقره دست یافت.

ایران برای اولین بار در رشته پاراوزنه برداری بانوان و شطرنج توان یابان نماینده داشت و به صورت عمومی رشته‌های پاراکانو و پاراتکواندو نیز اولین حضور خود در بازی‌های پاراآسیایی را تجربه می‌کردند که در هر دو رشته کاروان ایران نماینده داشت و موفق به مدال آوری شد.  مهدیه محمدیان در دسته ۵۵ - کیلوگرم با مهار وزنه ۱۰۵ کیلوگرمی توانست به مدال برنز برسد.

مهرداد مرادی به دومین مدال طلای خود در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو دست یافت. دفینال مسابقه دوی ۴۰۰ متر مردان در کلاس T۱۲ در حالی برگزار شد که مهرداد ملی‌پوش کشورمان در آن حضور داشت.

مرادی که در روزهای گذشته یک مدال طلا نیز کسب کرده بود،   با زمان ۴۹.۶۰ ثانیه زودتر از سایر دونده‌ها از خط پایان عبور کرد و قهرمان شد.

فاطمه امیرزادگانی یکی از ملی‌پوشان تیم پارادوومیدانی بود که در روز پایانی بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، با حریفانش در ماده دوی ۴۰۰ متر کلاس T۱۲ رقابت کرد.

او در این مسابقه با ثبت زمان ۵۹.۸۸ ثانیه که بهترین عملکرد شخصی اش هم بود، به مقام قهرمانی دست یافت و مدال طلا را به خود اختصاص داد. او که ۱۰۰ متر مانده به پایان در رده دوم قرار داشت، با غیرتی مثال زدنی و سرعت بالاتر از حریف، خود را به خط پایان رساند و قهرمان شد.

داوودعلی قاسمی از کسب مدال در مسابقه دوی ۴۰۰ متر مردان در کلاس T۴۷ باز ماند.

در جریان فینال مسابقه دو ۴۰۰ متر مردان در کلاس T۴۷ که در  ورزشگاه هوانگ لونگ شهر هانگژو برگزار شد، داوودعلی قاسمی با هفت حریف از کشورهای فیلیپین، اندونزی (۲ نفر)، سریلانکا، هند (۲ نفر)، قزاقستان مسابقه داد.

قاسمی در این رقابت زمان ۵۲.۳۳ ثانیه را ثبت کرد وبا نشان دادن بهترین عملکرد خود به مقام پنجم رسید. او پیش از این در دوی ۱۰۰ متر کلاس T۴۷ هفتم شده بود.  

مدال طلا مادر، بر گردن نوزاد ۳ماهه اش

یکی از نکات جالب این دوره حضور ساره جوانمردی به همراه نوزاد سه ماهه اش بود. ملی پوش پر افتخار پاراتیراندازی کشومان به عنوان مادر ورزشکار توجه همه را به خود جلب کرده بود. فرزند او قرار بود در مراسم افتتاحیه هم با کاروان ایران رژه برود، اما این اتفاق نیفتاد، اما او پس از کسب عنوان نایب قهرمانی با دخترش روی سکو رفت و حتی مدال را هم بر گردن او انداخت تا نشان دهد، زنان ایرانی با وجود داشتن نوزاد هم می‌توانند روی سکوی قرار بگیرند.

آشفتگی در قوانین مسابقات پارا آسیایی

اتفاق تلخ برای کاروان ایران پس گرفتن مدال های طلا و نقره هاشمیه متقیان و زینب مرادی در پارادوومیدانی بود.  در اولین رقابت دوومیدانی کاران ایران در هانگژو، دو مدال طلا و نقره برای کاروان فرزندان ایران به دست آمد، اما با توجه به اعتراض کشور چین مبنی بر دیر رسیدن ورزشکاران ایرانی به محل "کال روم"، و پس از بررسی کمیته برگزاری بازی‌ها، این دو از جدول رده بندی حذف شد. البته به علت همین اتفاق روز گذشته مراسم اهدای مدال این ماده برگزار نشد اما حکم قهرمانی به ورزشکاران داده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.