یک نماینده مجلس گفت: آیین نامه افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستاییان به ۳۵۰ میلیون تومان اگر به سرعت از سوی دولت ابلاغ شود و در دستور کار قرار بگیرد، می‌تواند گره گشا باید. اما اگر مانند آیین نامه قبلی افزایش تسهیلات از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان، مشمول مرور زمان شود، کارایی خودش را از دست می دهد.

عدم کارآیی تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستایی در صورت ابلاغ و اجرای دیرهنگام

اخیراً در خبرها اعلام شد که با موافقت هیات وزیران تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. این تسهیلات با سود ۵ درصد و بازپرداخت طولانی مدت اعطا می‌شود.

نکته مهم این است که این آیین نامه به سرعت ابلاغ و اجرایی شود و به سرنوشت آیین نامه افزایش تسهیلات روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان که مدت زمان طولانی ای از تصویب تا اجرایش طول کشید، نیانجامد.

از آنجائیکه در آستانه فصل سرما قرار داریم، اگر آیین نامه سریعاً ابلاغ نشود، عملاً امکان استفاده از این تسهیلات برای روستاییان از بین می‌رود. از طرف دیگر، بانک‌ها معمولاً در اسفندماه پرداخت تسهیلات را متوقف می‌کنند و این امر نیز مزیت بر علت می‌شود که روستاییان نتوانند از این تسهیلات بهره ببرند.

 از طرف دیگر، اگر آیین نامه به موقع ابلاغ و اجرا نشود، تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ارزش خود را از دست می‌دهد. زیرا مصالح ساختمانی گران می‌شود و روستاییان در عمل قدرت خرید کمتری خواهند داشت.

به زعم بسیاری، حمایت از روستاییان و ایجاد امکانات مناسب برای آن‌ها عاملی موثر در کاهش مهاجرت آنان به شهرهاست و می‌تواند جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد.

نظرات شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را در خصوص لزوم حمایت از روستاییان و ابلاغ و اجرای سریع آیین نامه ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی در ادامه می‌خوانید.

یکی از ملزومات زندگی در روستا برخورداری از مسکن مقاوم و مناسب است

حیدری با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل حاشیه نشینی در شهرها، کوچ روستاییان است، تصریح کرد: هر چقدر به روستاییان در زمینه زیرساختی کمک کنیم، از مهاجرت آن‌ها به شهرها و مشکلات متعاقب آن جلوگیری می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: تنها قشر مولد کشور همین روستاییان هستند. آن‌ها در حوزه دامداری و کشاورزی فعالیت دارند و به تولید می‌پردازند. کوچ آن‌ها به شهرها، باعث می‌شود که قشر مولد را از دست بدهیم و این موضوع کشور را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ۵۰ سال قبل، جمعیت شهری نسبت به روستایی عموماً حدود ۷۰ به ۳۰ بود. الان شرایط برعکس شده است و بیشتر جمعیت در شهرها ساکن هستند و جمعیت روستایی به مرور در حال کم شدن است.

حیدری گفت: به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، لازم است به تمامی نیازهای روستاییان توجه کافی داشته باشیم. یکی از ملزومات زندگی در روستا، برخورداری از مسکن مقاوم و مناسب است.

وی ادامه داد: اضافه شدن ۱۵۰ میلیون تومان به وام ساخت مسکن روستایی که اخیراً دولت آیین نامه اش را تصویب کرد، می‌تواند در ساخت یک واحد کوچک برای روستاییان کمک کننده باشد.

حمایت از ساخت مسکن روستایی یک موضوع حاکمیتی  و ضروری به شمار می‌رود

حیدری گفت: هر اقدامی اگر به موقع انجام شود، اثرگذاری خواهد داشت. در غیر این صورت، آن اقدام اثرات مدنظر را نخواهد داشت. مثلاً، همین آیین نامه افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستاییان به ۳۵۰ میلیون تومان اگر به سرعت از سوی دولت ابلاغ شود و در دستور کار قرار بگیرد، می‌تواند گرهی از مشکلات روستاییان را باز کند. اما اگر مانند آیین نامه قبلی افزایش تسهیلات ساختن مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان، مشمول مرور زمان شود، کارآیی خودش را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه در موارد متعددی می‌بینیم که مصوباتی در دولت داریم، اما آیین نامه‌ها به موقع ابلاغ و اجرا نمی شوند. هر چه سریع تر آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی ابلاغ شود، بهتر است و اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: حمایت از ساخت مسکن روستایی یک ضرورت است و یک موضوع حاکمیتی به شمار می‌رود که باید به آن توجه کافی داشته باشیم. در برخی موارد، حرف‌هایی که می‌زنیم با عمل مان مطابقت ندارد. طوری که فقط در آیین نامه و مصوبه به حمایت از روستاییان می‌پردازیم و در عمل شاهد مشکلات جدی در اجرای مصوبات هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.