بنا به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی؛ در جلسه ۸۸۹ مورخ هجدهم مهر ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸ روز جدید به مناسبت‌های تقویم اضافه یا اصلاح شدند .

ماجرای حذف شب یلدا  و چهارشنبه سوری از تقویم چه بود؟

ناهید آذرنوش-خبرنگار تحریریه جوان قدس : چند روز پیش خبری درباره نامگذاری چهارشنبه آخر سال به نام تکریم همسایگان و حذف شب یلدا درتقویم رسمی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد که باعث واکنش کاربران در فضای مجازی شد.

بر اساس مصوبه ای که از طرف شورای انقلاب فرهنگی نام برخی از از مناسب ها در تقویم ایران تعقیر کرده است که از سال 1403در تقویم نام گذاری می شود .

کار به شوخی ها در فضای مجازی هم رسید .محسن تنابنده در صفحه شخصی خود نوشت: کیومرث پور احمد فقید یه فیلم داره به اسم روز ترویج فرهنگ مهمانی و پیوند با خویشاوندان کیا دیدن این فیلیمو؟

تنابنده در ادامه نوشته: اصغر فرهادی عزیز هم یه فیلم داره به اسم روز تکریم همسایگان ، چهارشنبه سوری سابق

در پی این خبر  علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی در خصوص تغییر چهارشنبه سوری و شب یلدا گفت: آیین یلدا ، تناقضی با ادیان و اعتقادات مذهبی ندارد و این موضوع، راز ماندگاری آن از هزاره‌های پیشین تا کنون است و باید در حفظ این میراث فرهنگی ، نهایت کوشش را به کار ببریم.

وزارت میراث فرهنگی: شب یلدا تناقضی با ادیان و اعتقادات مذهبی ندارد

مدیرکل ثبت و حریم آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی گفت: آیین یلدا تناقضی با ادیان و اعتقادات مذهبی ندارد و باید در حفظ این میراث فرهنگی، نهایت کوشش را به کار ببریم .چراکه این دو تنها دو واژه نیستند که بشود به راحتی حذفشان کرد: این دو واژه ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و سنتی و آیینی‌اند و بیعی‌ست که بسیاری نتوانند به راحتی با تغییر آن کنار بیایند.

عباس میرزاحسینی با اشاره به تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در ۱۴۰۳ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: هدف از نامگذاری روزها و مناسبت‌های خاص، تقویت مولفه ‌های هویت ملی ایرانیان و بزرگداشت شخصیت‌ها، ارزش‌ها و تحکیم پیوندهای دینی، فرهنگی، اجتماعی،‌ سیاسی، اقتصادی و علمی در جامعه است.

وی افزود: پیشنهاد نامگذاری روزها و مناسبت‌ها از سوی اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) به شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود، کارگروه نامگذاری روزها و مناسبت‌های خاص پیشنهادها را بررسی و پس از بررسی و تصویب در شورای فرهنگ عمومی برای تأیید نهایی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رساند و به عنوان روز و مناسبت خاص، حسب مورد در متن یا ضمیمه تقویم درج می‌شود.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: بنا به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی؛ در جلسه ۸۸۹ مورخ هجدهم مهر ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸ روز جدید به مناسبت‌های تقویم اضافه یا اصلاح شدند .

میرزاحسینی با اشاره به مناسبت «شب یلدا» در تقویم ادامه داد: سی‌ام آذرماه که به عنوان شب یلدا در تقویم است تغییری نداشته است. متناسب با فرهنگ و سنت ‌های ایرانی اسلامی که در شب یلدا مرسوم بوده، «روز ترویج میهمانی و پیوند با خویشان» نیز به نام این روز اضافه شده که نه تنها تفاوت ماهوی با آداب و رسوم این شب ندارد بلکه بر هویت ملی و فرهنگ تمدن ایرانی اسلامی تأکید دارد.

وی همچنین درباره مناسبت «چهارشنبه‌سوری» نیز گفت: سه‌شنبه آخر سال نیز برای نخستین بار به تقویم رسمی کشور اضافه شد چرا که این روز همواره به صورت غیررسمی و بر مبنای آداب و رسوم ایرانی مورد توجه بود، اما با نظر کارشناسان و صاحب ‌نظران کارگروه‌های تخصصی در شورای فرهنگ عمومی برای توجه به هویت ایرانی برای نخستین بار این روز با نام «روز تکریم همسایگان» به تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران اضافه شده است که این نامگذاری مقوم فرهنگ‌های ایرانی اسلامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.