نماینده ادوار مجلس درباره پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس رد شد، تصریح کرد: اهداف مالیات بر ارزش افزوده ای که در مجلس هفتم تصویب شد با نتایج فعلی آن فرق دارد. قرار بود مالیات گیری به یک مرحله تقلیل یابد و در مرحله آخر از مصرف کننده گرفته شود ولی رعایت نمی شود.

اهداف مالیات بر ارزش افزوده‌ای که در مجلس هفتم تصویب شد با نتایج فعلی آن فرق دارد

بسیاری از کارشناسان معقتدند، افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش افزوده در وضعیت رکودی و تورمی کشور به ضرر مردم است و تولید را متضرر می کند. افزایش مالیات بر ارزش افزوده در شرایط فعلی نشان دهنده ی عدم درک صحیح وضعیت کشور است.

قطعاً افزایش مالیات های مستقیم اقدام درستی نیست و به منزله ی اعمال فشار مضاعف بر مردم است. دولت نباید در سیاست گذاری هایش فقط به دنبال افزایش درآمدها باشد. باید به تبعات تصمیمات هم فکر کند.

مالیات بر ارزش افزوده از نوع مالیات های مستقیم، سهل الوصول و قابل تحقق است. اما افزایش آن در شرایط فعلی به کاهش مصرف دامن می زند. زیرا قدرت خرید مردم را پایین می آورد.

کاهش قدرت خرید مردم و مصرف به معنای ضربه خوردن تولیدکنندگان و در نتیجه افزایش بیکاری در کشور است. قطعاً چنین چیزی مدنظر نیست و نباید با سیاست های غلط به بروز چنین شرایطی دامن بزنیم.

حذف اقلام غذایی مانند شیر از سبد خرید مردم یکی از نتایج افزایش مالیات بر ارزش افزوده است. این امر در بروز مشکلات سوءتغذیه در کشور موثر است و عواقب جبران ناپذیری برایمان دارد. به همین دلیل دولت باید با احتیاط در این زمینه ها سیاست گذاری کند.

سازمان امور مالیاتی منابع را اخذ می کند تحت این عنوان که برگشت داده می شود اما این اتفاق نمی افتد

نظرات ابوذر ندیمی، نماینده ادوار مجلس را در خصوص این مسئله جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

ندیمی در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده که با مخالفت مجلس روبرو شد، تصریح کرد: متاسفانه در زمینه ی مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس هفتم تصویب شد، اهداف با نتایج فرق دارد.

وی ادامه داد: قرار بود مالیات گیری از چند مرحله به یک مرحله تقلیل یابد و در مرحله ی آخر و از مصرف کننده به اخذ مالیات بپردازیم. متاسفانه این موضوع رعایت نمی شود و بخش عمده ای از منابعی که از مردم گرفته می شود، مازاد بر این هدف است.

مالیات بر ارزش افزوده باید متکی بر آخرین مرحله عرضه و خرید باشد نه اینکه در مراحل مختلف اخذ شود

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: سازمان امور مالیاتی منابع را اخذ می کند، تحت این عنوان که بعداً برگشت داده می شود. اما این اتفاق نمی افتد و این خلاف است و توجیهات آیین نامه ای و بخش نامه ای نیز نمی تواند آن را پوشش دهد. مالیات بر ارزش افزوده باید متکی بر آخرین مرحله ی عرضه و خرید باشد، نه اینکه در مراحل مختلف اخذ شود.

ندیمی گفت: افزایش مالیات بر ارزش افزوده به صلاح نیست. این نوع مالیات یکی از بزرگترین ارقام را تشکیل می دهد، تمام جامعه تحت تأثیر قرار می گیرد و تفاوتی بین فقیر و غنی نیست. در شرایطی که با تحریم و تورم روبرو هستیم، به صلاح نیست که عامل گرانی دیگری را بر جامعه تحمیل کنیم.

دولت باید با ایجاد انضباط مالی و کاهش هزینه ها به سمت افزایش منابع درآمدی گام بردارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت باید حتی الامکان از اعمال فشار بر مردم و تولیدکنندگان بپرهیزد. در شرایط فعلی که تولیدکنندگان با مشکلاتی مانند کمبود انرژی و قیمت های بالای مواد اولیه روبرو هستند، نباید با افزایش مالیات بر ارزش افزوده بر مشکلات این حوزه اضافه کنیم.

ندیمی گفت: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به صورت توأمان فشار بر تولیدکننده و مصرف کننده وارد می کند و اثرات مخربی بر اقتصاد کشور خواهد داشت. دولت باید به سمت حمایت از تولید برود نه اینکه با اقداماتی مانند اضافه کردن مالیات بر ارزش افزوده به صورت ضد مشوق برای مردم و تولید عمل کند و به اعمال فشار بر مردم و تولیدکنندگان روی بیاورد. افزایش مالیات بر ارزش افزوده خودش یک عامل گرانی است.

وی ادامه داد: دولت باید به روش هایی مانند ایجاد انضباط مالی و کاهش هزینه ها به سمت افزایش منابع درآمدی خودش گام بردارد. افزایش مالیات بر ارزش افزوده روش درستی برای بالا بردن سطح درآمدهای دولت در شرایط فعلی نیست.

ندیمی تأکید کرد: سیاست گذاری های نادرستی مانند افزایش مالیات بر ارزش افزوده می تواند باعث افزایش نارضایتی مردم شود که به نفع کشور نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.