براساس اطلاعات سازمان هواشناسی، از اول تا ۱۶ دی‌ به‌طورمیانگین ۵.۴ میلیمتر بارش در کشور به ثبت رسیده است که در مقایسه با بلندمدت ۶۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

کمبود آب جدی است؛ زمستان کم آبی را جبران می کند؟

میانگین بارش کشور طی یک هفته منتهی به ۱۶ دی‌، ۲.۲ میلیمتر بود که نسبت به میانگین بارش ۷.۷ میلیمتری بلند مدت ۷۱.۶ درصد کاهش یافته است.

از ابتدای فصل جاری نیز به‌طور میانگین بارش ۵.۴ میلیمتر بارش به ثبت رسیده است که در مقایسه با میانگین ۱۴.۲ میلیمتری بلند مدت، ۶۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از ابتدای سال جاری میانگین بارش کشور ۳۸.۸ میلیمتر بوده است. میانگین بارش در بلند مدت ۷۳.۲ میلیمتر ثبت شده بنابراین طی این بازه زمانی ۴۷ درصد کاهش یافته است.

طی سال آبی جاری (اول مهر) تا ۱۶ دی نسبت به بلندمدت تنها استان‌های گلستان، ایلام و خراسان شمالی بارش بیشتری دریافت کردند، به‌گونه‌ای که مازندران با دریافت ۲۴۷.۹ میلیمتر، ۱.۱ درصد و گلستان با ثبت ۱۷۴.۲ میلیمتر، ۲۱.۹ درصد و خراسان شمالی با ثبت ۶۸.۱ میلیمتر، ۱۱.۴ درصد افزایش بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کردند.

طی هفت روز منتهی به ۱۶ دی‌ نیز استان گلستان با ثبت ۲۶.۸ میلیمتر و گیلان با ثبت ۱۹.۱ میلیمتر بارش، بیشترین میزان بارندگی را نسبت به سایر استان‌ها دریافت کردند این در حالیست که بارش در استان‌های هرمزگان و ایلام صفر و در قم، همدان، بوشهر و اصفهان ۰.۱ میلیمتر بود.

در حالی بارش‌ بیشتر استان‌ها طی ۱۶ روز ابتدایی زمستان کمتر از نرمال گزارش شده است که به گفته احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور برخی از مدل‌ها شرایط مایل به کم‌بارشی و برخی مدل‌های دیگر نیز شرایط نرمال و اندکی بیش از نرمال طی زمستان را دارند و نشانگر شرایطی هستند که بیشتر به سمت نرمال گرایش دارد و انتظار داریم بر اساس خروجی مدل‌ها طی این بازه زمانی بارش‌ها در حد نرمال باشد.

با این وجود سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی تاکید می‌کند: حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، به‌دلیل خشکسالی‌های چندساله، مساله کمبود آب برای ما جدی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.