۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
کد خبر: 961877

ورزشگاه بن زاید العین شاهد جنگ یوزهای ایرانی با سامورایی‌ها خواهد بود. دیداری بین دو غول آسیا که فینالیست اول جام ملت‌ها را مشخص خواهد کرد و بازنده را به خانه خواهد فرستاد.

مروری بر بازی‌های ایران ژاپن

تیم ملی فوتبال ایران پس از عبور سخت از سد سوریه در مرحله یک هشتم نهایی جام ملت‌های آسیا حالا باید در دشوارترین دیدار ممکن در مسیر رسیدن به نیمه نهایی امروز به مصاف ژاپن برود. دیداری که فوتبال دوستان ایرانی خاطرات خوشی از آن ندارند.

این بازی که می‌توانست در فینال بزرگترین رویداد فوتبالی قاره کهن برگزار شود، حالا در این نقطه میان دو قدرت فوتبال آسیا انجام خواهد شد و دو تیم باید در مرحله یک‌چهارم نهایی به مصاف همدیگر بروند.

شاگردان هاجیمه موری‌یاسو قبل از آغاز مسابقات، چهره ترسناکی از خود به نمایش گذاشتند و در ۱۱ بازی متوالی پیروز شدند؛ حتی آلمان هم نتوانست «سامورایی‌ها» را متوقف کند، ولی این تیم در بازی دوم مرحله گروهی شکستی غیرمنتظره برابر عراق تجربه کرد. این نتیجه سبب شد دیگر تیم‌های مدعی به تکاپو بیفتند و قید صدرنشینی را بزنند تا مبادا در مرحله حذفی به ژاپن برخورد کنند.

تاریخچه بازی‌های ایران و ژاپن

اولین حضور ژاپن در جام ملت‌های آسیا به سال ۱۹۸۸ و نهمین دوره این مسابقات برمی‌گردد. «سامورایی‌ها» در هشت دوره ابتدایی غایب بودند، ولی در ۹ دوره اخیر چهار بار عنوان قهرمانی را کسب کرده و به پرافتخارترین تیم جام تبدیل شده‌اند.

ایران و ژاپن تاکنون چهار بار برابر همدیگر صف‌آرایی کرده‌اند که سهم «سامورایی‌ها» دو برد بوده و دو بازی دیگر مساوی شده است. ایران نه تنها تاکنون ژاپن را در جام ملت‌ها شکست نداده، بلکه در باز کردن دروازه این تیم هم ناکام بوده است.

اولین بار دو قدرت آسیا در سال ۱۹۸۸ به مصاف هم رفتند. این بازی در مرحله گروهی برگزار شد و با نتیجه تساوی بدون گل خاتمه یافت. ژاپن در اولین حضورش بدون پیروزی و ثبت یک تساوی و سه شکست، قعرنشین گروه A شد و قطر را ترک کرد. ایران تحت هدایت پرویز دهداری هم در گروه خود دوم شد، در ادامه به عربستان در نیمه‌نهایی باخت و سوم شد.

سال ۱۹۹۲ بار دیگر این دو تیم در مرحله گروهی مقابل همدیگر صف‌آرایی کردند. ایران با مربیگری علی پروین به ژاپن با نتیجه یک بر صفر باخت. «سامورایی‌ها» اولین قهرمانی خود را در خانه جشن گرفتند و شاگردان پروین پایین‌تر از امارات در گروه A سوم شدند و از صعود به مرحله حذفی بازماندند.

سال ۲۰۰۴ باز هم تقابل در مرحله گروهی. این بار ایران با برانکو ایوانکوویچ مقابل ژاپن به تساوی بدون گل رسید. ژاپن در پایان سومین قهرمانی خود در جام ملت‌ها را جشن گرفت و ایران در مرحله نیمه‌نهایی به چین باخت؛ همان دیدار معروف و پنالتی چیپ یحیی گل محمدی!

دوره قبل هم ایران با کارلوس کی‌روش به مصاف ژاپن رفت. این بار بازی در مرحله نیمه‌نهایی برگزار شد. آتش‌بازی «سامورایی‌ها» از دقیقه ۵۶ با اشتباه فاحش ملی‌پوشان ایران به‌ویژه محمدحسین کنعانی‌زادگان آغاز شد و در نهایت پیروزی سه بر صفر رقم خوردد.

حالا ایران برای پنجمین بار در تاریخ جام ملت‌های آسیا برابر ژاپن قرار می‌گیرد. امیر قلعه‌نویی و شاگردانش باید طلسمی ۳۶ ساله را بشکنند؛ هم باز کردن دروازه «سامورایی‌ها» و هم پیروزی مقابل پرافتخارترین تیم جام.

مقابل ایران کاری سختی را پیش رو داریم!

مدافع تیم ملی فوتبال ژاپن معتقد است که آن‌ها برابر ایران کار سختی پیش رو خواهند داشت.

شوگو تانیگوچی، مدافع تیم ملی ژاپن درباره دیدار با ایران صحبت کرد. به نقل از ورزش سه، او در اولین بازی مرحله گروهی مقابل ویتنام به‌طور کامل بازی کرد و در نیمه اول بازی دوم مقابل عراق تعویض شد. شوگو تانیگوچی مدافع تیم ملی ژاپن از آن زمان تاکنون به میدان نرفته است، اما آمادگی او برای کمک به تیم ملی ژاپن قابل توجه است. این مدافع ژاپن در این‌باره می‌گوید: "چه از ابتدا شروع کنید چه به به‌عنوان تعویضی، مهم است که همیشه آماده کمک به تیم باشید."

دو ساعت و نیم پس از پیروزی ژاپن مقابل بحرین در ۳۱ ژانویه، او بازی ایران و سوریه را تماشا کرد؛ دیداری که قرار بود حریف ژاپن را مشخص کند. او در مورد برداشتی که از ایران، حریف ژاپن دارد، گفت: "این یک بازی درگیرانه و جنگجویانه خواهد بود. شیوه آنها تسلط روی توپ است. یک واقعیت وجود دارد که آن‌ها به جزئیات خیلی توجه می‌کنند و جو تماشاگرانشان نیز فوق‌العاده است."

مهدی طارمی مهاجم پورتو که در دیدار مقابل عراق از بازی اخراج شد، محروم خواهد بود اما سردار آزمون ستاره رم که سابقه بازی در لورکوزن آلمان را نیز دارد همچنان حریف سختی است. تانیگوچی ادامه داد: "آنها اکنون می‌توانند از عمق حمله کنند. بازیکنانی دارند که در کشورهای مختلف بازی می‌کنند، بنابراین شما با تماشای آنها می‌توانید متوجه شوید که چه کیفیتی دارند."

او افزود: "اگرچه آنها هم جزء کشورهای آسیایی هستند، اما جو کمی متفاوت است. فکر می‌کنم سطح فوتبال در همه جا ارتقا یافته است. من خودم در خاورمیانه بازی می‌کنم و این موضوع را به خوبی می‌فهمم."

مدافع ژاپن در مورد احتمال کشیده شدن کار به ضربات پنالتی نیز گفت: "فکر می‌کنم در ضربات پنالتی خوب هستم. از زمانی که یک فوتبالیست حرفه‌ای شدم فکر نمی‌کنم خیلی روی این قضیه کار کرده باشم اما در عین حال مهارت خوبی در این زمینه دارم. "

در دیدار مقابل بحرین، مدافع هیروکی ماچیدا در اواسط نیمه دوم وارد زمین شد و سیستم را از دفاع چهار به دفاع سه تغییر داد و به خوبی عمل کرد. تانیگوچی نیز ممکن است نقشی مشابه داشته باشد. او در این‌باره گفت: "ورود یک مدافع میانی به‌عنوان تعویضی آسان نیست. شما باید در طول بازی تنش یا درجه حرارت را احساس کنید زیرا روی نیمکت این کار ممکن نیست. هدف ما این است که به‌صورت سازمان‌دهی شده آماده شویم و وقتی وارد زمین می‌شویم در حالت منظم بازی کنیم."

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.