مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنابر آمار گزارش شده، در ۳ سال گذشته آمار موارد آسیب‌دیدگی در چهارشنبه‌سوری در خراسان رضوی افزایش چشمگیری داشته و بیشتر آسیب‌ها نیز در بین نوجوانان و جوانان و در بازه سنی ۱۳ سال تا

افزایش چشمگیر آمار مصدومان چهارشنبه‌سوری طی ۳ سال اخیر در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، محمد علیشاهی اظهار کرد: هر سال در زمینه هشدارهای لازم اطلاع‌رسانی می‌شود، اما متاسفانه باز هم شاهد اتفاقات تلخی در این ایام از جمله سوختگی‌ها، قطع عضوها، کور شدن، آسیب به منزل و لوازم منزل و حتی فوت افراد هستیم.

مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بنا بر آمار گزارش شده، در سه سال گذشته آمار موارد آسیب‌دیدگی در چهارشنبه‌سوری در خراسان رضوی افزایش چشمگیری داشته و بیشتر آسیب‌ها نیز در بین نوجوانان و جوانان و در بازه سنی ۱۳ سال تا ۳۰ سال رخ داده است.

وی با بیان اینکه بیشترین آسیب‌ها مربوط به سوختگی‌ها و قطع عضوهای ناشی از انفجار مواد محترقه گزارش شده است، اظهار کرد: درصد بسیار زیادی از آسیب‌ها به صورت خانوادگی اتفاق افتاده است و بعضا خود پدر و مادر عامل آسیب شدند.

علیشاهی افزود: خانواده‌ها جوانان و نوجوانان را از بیرون رفتن با دوستانشان منع می‌کنند اما در عوض خودشان شرایط را برای جوان و نوجوان فراهم کرده و با تهیه موا محترقه و روشن کردن آتش ناایمن باعث بروز حوادثی می‌شوند.

مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: چنانچه والدین در روزهای پایانی سال هشدارها را جدی بگیرند، کنترل لازم بر جوانان و به خصوص نوجوانان داشته باشند و از خرید و توزیع مواد محترقه خودداری کنند حادثه‌ای به وقوع نخواهد پیوست،چراکه بعد از وقوع حادثه، کاری از دست والدین برنمی‌آید.

وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته چند مورد از آسیب‌دیدگی بر اثر انفجار مواد محترقه در سطح شهر گزارش شده است، گفت: مهمترین موردی که در بحث مواد محترقه مطرح است، حوادث مربوط به سوختگی‌ها و آسیب‌های وارده به چشم و صورت است.

 از درمان‌های خانگی برای سوختگی پرهیز شود

مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه در رابطه با مهمترین اقدامات لازم هنگام بروز حادثه توضیح داد: چنانچه در این ایام برای فرد حادثه‌ای اتفاق افتاده و فرد دچار سوختگی شود، اولین اقدام قبل از مراجعه به مراکز درمانی باید این باشد که محل سوختگی را با آب ولرم شست‌وشو داده تا سرد شود.

 وی افزود: توصیه موکد ما این است که برای سوختگی به هیچ وجه از پانسمان، بستن محل سوختگی با گاز و پارچه و... و درمان‌های خانگی از جمله استفاده از تخم‌مرغ، آرد، سیب‌زمینی، خمیردندان و... پرهیز کنند، چرا که این درمان‌های خانگی مرسوم، سوزش را زیاد کرده و مهمتر اینکه باعث بروز عوارض پوستی بعدی برای افراد می‌شود؛ به عنوان مثال استفاده از خمیردندان در محل سوختگی باعث ایجاد لکه‌های پوستی در محل سوختگی خواهد شد.

علیشاهی ادامه داد: اگر آسیب وارده در ناحیه چشم‌ها و صورت بود باز هم باید چشم‌ها و صورت را با آب ولرم شست‌وشو داده و از دستکاری محل سوختگی به منظور خارج کردن اجسام فرورفته پرهیز کرده و در اولین فرصت به اورژانس یا مراکز درمانی مراجعه کنند.

مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در مورد نقص عضوها نیز چنانچه عضوی قطع شود، باز هم بهترین کار قبل از رسیدن اورژانس یا رسیدن به مراکز درمانی این است که بالای عضو قطع شده را گرفته و چانچه پانسمان یا گاز استریل موجود باشد آن را محکم بسته تا از خونریزی جلوگیری شود و عضو قطع شده را نیز چنانچه قابل رویت باشد داخل ظرف یخ نگه دارند تا اگر شرایط برای پیوند داشته باشد بتوان پیوند را انجام داد.

وی با اشاره به اینکه نیروهای اورژانس در ایام پایانی منتهی به سال جدید، در آماده‌باش کامل هستند تصریح کرد: سهل‌انگاری بعضی از افراد و جدی نگرفتن هشدارها در این ایام باعث بروز حوادث تلخی می‌شود که باعث می‌شود هم تعداد ماموریت‌ها و هم زمان ماموریت‌ها بالا رود همچنین عده‌ اندکی نیز در این ایام، به نیروهای امدادی و خودروهای امدادی از جمله آمبولانس و... نیز آسیب وارد می‌کنند .

علیشاهی گفت: توصیه ما به سالمندان و مادران باردار این است که در روزهای پایانی سال بیشتر مراقب باشند و حتی‌الامکان تردد در سطح شهر را کاهش دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.