شبکه خبری «الجزیره» با توجه به قیمت ده‌ها قلم کالا در سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای مختلف در ۱۴ کشور جهان تلاش کرده هزینه نسبی یک وعده افطاری را محاسبه کند.

افطاری‌های چند ملیتی

فرهنگ غذایی و کیفیت خورد و خوراک خانواده‌ها در کشورهای مختلف با هم متفاوت است. بر همین اساس هزینه یک وعده غذایی هم ممکن است در کشورهای مختلف با هم تفاوت داشته باشد. افطاری هم برای خودش یک وعده غذایی به حساب می‌آید و شاید برایتان جالب باشد بدانید در کشورهای مختلف با وجود فرهنگ‌های غذایی متفاوت و همچنین تورم و دیگر عوامل اقتصادی، یک وعده افطاری چقدر هزینه دارد.

با طعم آمریکای لاتین
شبکه خبری «الجزیره» با توجه به قیمت ده‌ها قلم کالا در سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای مختلف در ۱۴ کشور جهان تلاش کرده هزینه نسبی یک وعده افطاری را محاسبه کند. «فرارو» به نقل از این شبکه می‌نویسد: در آرژانتین که یکی از بالاترین سطوح تورم در جهان را تجربه کرده و هزینه مواد غذایی در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به فوریه سال گذشته ۳۰۳درصد افزایش یافته، برای تهیه وعده افطار که متشکل از یک غذای محلی و نوشیدنی شبیه چای است حدود ۷هزارو۲۰۰ پزو (۴/۸دلار) هزینه می‌شود در حالی که سال گذشته این افطاری ۲ دلار بیشتر برای مسلمانان آب نمی‌خورد. 
در استرالیا هم که بزرگ‌ترین جزیره جهان محسوب می‌شود، تجربه افطار بازتابی از چشم‌انداز چند فرهنگی آن کشور و ترکیبی از طعم‌های مختلف و البته کمی تا قسمتی مفصل است. سوپ عدس در کنار یک وعده غذای گوشتی حلال (گوشت و سیب‌زمینی کباب شده) و دسر شیرینی و کیک با روکش نارگیل و... این افطاری را تشکیل می‌دهد و برای روزه‌گیران حدود ۵/۱۲دلار استرالیا (۱/۸ دلار آمریکا) آب می‌خورد مگر اینکه صرفه‌جویی و به یک قلم آن بسنده کرد.
بوسنی و هرزگوین هم ازجمله کشورهای اروپایی است که بیشترین جمعیت مسلمان را در خود جای داده و غذاهای سنتی متنوعی هم دارد. یک انتخاب خوب در سفره افطار بوسنیایی «پیتا کرومپیروسا» است. غذایی متشکل از لایه‌های خمیر نازک پر شده با مخلوطی خوش طعم از پوره سیب‌زمینی، پیاز و ادویه.
دسر شیرین مخصوص افطار همراه با نوشیدنی‌های شیرین و آرام‌بخش هم سایر مخلفات این افطاری را تشکیل می‌دهند. یک وعده این افطاری حدود ۶/۱دلار هزینه دارد که نسبت به سال گذشته تفاوت زیادی نکرده است. 

این سمت جهان
مصر کشوری با سنت‌ها و میراث دیرینه آشپزی است. سفره افطار مصری ممکن است شامل یک غذای لذیذ محلی از برگ‌های انگور باشد که با مخلوطی از برنج، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها پر شده است (همان دلمه خودمان). سوپ مغذی گیاهی، دسر شیرین پنیری و نوشیدنی سنتی زردآلو بقیه اجزای سفره افطاری هستند. در مصر هم به دلیل تورم بالا باید ۶۸ پوند مصری (۴/۱ دلار) هزینه این افطاری کنید. 
در هندوستان مواد غذایی بسیار متنوعی برای افطار وجود دارد. یکی از غذاهای مورد علاقه گوگنی است که غذایی گیاهی مملو از نخود است و با پیاز، گوجه‌فرنگی و ادویه‌های مختلف پخته می‌شود. پاکورا هم شامل سبزیجات سرخ‌شده با پیاز و فلفل سبز غذای دیگری برای افطار است. 
هزینه تهیه این‌ها همراه نوشیدنی و دسر اکنون ۱۴۹ روپیه (۸/۱دلار) است. همین وعده غذایی سال گذشته ۱۶۲ روپیه (۹/۱دلار) قیمت داشت که نشان می‌دهد امسال نسبت به سال گذشته میزان هزینه برای آن ۹درصد کاهش یافته است. 
در بزرگ‌ترین کشور مسلمان جهان یعنی اندونزی که ۶هزار جزیره مسکونی را در بر می‌گیرد سنت‌های افطاری به صورت محلی از طعم منحصربه‌فرد بوبور یک فرنی برنج سنتی که روی آن مرغ خرد شده، بادام زمینی، سبزی و مجموعه‌ای از ادویه‌جات قرار دارد، الهام گرفته شده است. شما پس از افطاری و دسر مربوط درنهایت می‌توانید یک نوشیدنی با طراوت خربزه و نارگیل بنوشید. برای تهیه آنچه گفته شد برای یک وعده در سال جاری باید حدود ۲/۴ دلار هزینه کنید. در مالزی هم غذای اصلی ماه رمضان غذایی غنی و تند متشکل از گوشت گاو با شیر نارگیل است. برای تکمیل طعم‌ها نیز بسیاری از مالزیایی‌ها یک لیوان نوشیدنی باندونگ را می‌نوشند. هزینه یک وعده از مواد غذایی ذکر شده در سال۲۰۲۴ میلادی تقریباً ۵/۱دلار است که ۷درصد افزایش قیمت را در یک سال اخیر نشان می‌دهد. 

افطاری‌های دور و نزدیک
پاکستانی‌ها برای افطاری معمولاً داهی وادا می‌خورند. یک سرخ‌کردنی حاوی عدس و آغشته به ماست که روی آن چاشنی‌های شیرین و تند ریخته می‌شود. هزینه این افطاری به همراه دسر محبوب و ساده و نوشیدنی با طعم گل رز ۱۷۲روپیه (۶/۰ دلار) است که نسبت به سال گذشته ۲۰درصد افزایش قیمت 
داشته است.
در ترکیه هم بسیاری از خانواده‌های روزه‌دار برای افطار دلمه پر شده با مخلوطی از برنج، گوشت و سبزیجات می‌خورند. در کنار آن جاجیک یا همان ماست و خیار با روغن زیتون و سیر خردشده و نوشیدنی که معمولاً غیر قندی است. ترکیه نیز شاهد افزایش تورم بوده است. برای تهیه یک وعده از آنچه گفته شد باید حدود ۵/۶۰لیر یعنی ۹/۱ دلار هزینه کنید. 
در انگلستان که تقریباً ۴ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند انتخاب وعده‌های غذایی افطار تا حد زیادی به پیشینه قومی مسلمانان بستگی دارد. یک افطار دلچسب غذاهای دریایی بریتانیایی می‌تواند شامل یک تکه فیله ماهی قزل‌آلا، سبزیجات و یک کاسه برنج باشد که مسلمانان بریتانیایی باید تقریباً ۲/۲پوند (۷/۲دلار) بابت آن هزینه کنند. در آمریکا یک غذای اصلی محبوب برای افطاری مرغ سوخاری کلاسیک است که با گیاهان و ادویه‌جات پر شده است. این وعده همراه با دسر مختصر و یک لیوان شیر طعمدار برای یک مسلمان آمریکایی حدود ۱/۷دلار درمی‌آید.
خب حالا با این اطلاعاتی که بالاتر خواندید و اطلاعاتی که درباره نرخ مواد غذایی در کشور خودمان دارید، می‌توانید حساب کنید که یک وعده افطاری نسبتاً کامل برای هرکدام از ما ایرانی‌ها چقدر آب می‌خورد؟ هرچند اغلبمان ممکن است وعده‌های افطاریمان با رعایت صرفه‌جویی و تعادل در خوردن، یک بشقاب سوپ (حلیم، آش و...)، دو عدد خرما، مقدار قابل‌توجهی نان، پنیر، سبزی و چند لیوان چای باشد.  
منبع: قدس آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.