ما هرچه زودتر به نقش زنان و خانواده در پشتیبانی از ۸ سال دفاع مقدس می‌پرداختیم قطعاً اتفاقات بهتری رخ می‌داد. آن هویت اصیل ملی و دینی ما تثبیت می‌شد و جوانان ما پشتوانه محکمی مثل دفاع مقدس را بهتر می‌شناختند. اما حالا هم دیر نیست.

انتشار به مناسبت سالروز حماسه سوم خرداد؛ اقتدار زنان در آزادسازی خرمشهر

در دوره دفاع مقدس، زنان نقش بسیار مهمی در حمایت از کشور و ملت ایران ایفا کردند. آنها با شجاعت و تلاش بی‌وقفه خود، به حفظ استقلال و امنیت کشور کمک کردند. زنانی که در جبهه ها بودند و همپای مردان به میدان مبارزه با دشمن رفتند. در طول هشت سال دفاع مقدس زنان پا به پای رزمندگان در پشت جبهه‌های حق علیه باطل جانفشانی کردند. در آن دوران، دشمن با پشتیبانی مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۷۰ کشور به ایران حمله همه‌جانبه کرد و بانوان بر طبق روحیه دینی و اعتقادی خودشان را مکلف به حضور و نقش‌آفرینی دانستند لذا هم در جبهه پشتیبانی و هم در ساحت‌های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حضور فعال یافتند و شبانه‌روز درگیر موضوع جنگ و کمک به رزمندگان و پیروزی در این کارزار بودند.

مینو اصلانی، رئیس اندیشکده «زن و خانواده» دانشگاه امام حسین(ع) در گفت‌گو با خبرنگار تحریریه جوان در خصوص اینکه زنان در حماسه خرمشهر چه نقشی داشتند می‌گوید: حضور زنان در خرمشهر و در واقع عدم ترک خرمشهر باعث شد که یک اقتدار و یک قوت قلبی برای رزمندگان حاصل شود. حضور زنان در خرمشهر معادله صدام را بر هم زد و نشان داد که وقتی زنان در صحنه باشند در کنار رزمندگان هم قوت قلبی برای رزمندگان هستند و هم کمک‌های بسیار موثری در پیشگیری از ورود دشمن اعم از سلاح دست گرفتن، نگهبانی دادن در مراکز مختلف و همینطور مداوای مجروحین تهیه غذا برای رزمندگان، کمک در حمل و نقل داشتند.  نقش موثر زنان در خرمشهر بحث حضورشان بود که باعث شد شهر سقوط نکند و مدت ۳۳ روز که این مقاومت ادامه داشت و محاسبات دشمن رو به شدت به هم ریخت و لذا یک شکست سنگین اطلاعاتی امنیتی برای رژیم سرتاپا مسلح صدام بود.

رئیس انیشکده دانشگاه امام حسین (ع) درپاسخ به اینکه چرا در چند سال اخیر این نقش و حضور پررنگ شد وتا پیش از این به شکلی که باید به آن پرداخته نشده است گفت: با فاصله گرفتن از ۸ سال دفاع مقدس مجالی شد که به ابعاد مختلف حضور مردم زنان و اقشار مختلف در جبهه‌ها بپردازیم. آن زمان باید اسناد مربوط به عملیات‌ها رخدادها و اسناد بین‌المللی مستند می‌شد و طبیعی است که به همه موضوعات در یک زمان پرداخته نشود. البته ما هرچه زودتر به نقش زنان و خانواده در پشتیبانی از ۸ سال دفاع مقدس می‌پرداختیم قطعاً اتفاقات بهتری رخ می‌داد. آن هویت اصیل ملی و دینی ما تثبیت می‌شد و جوانان ما پشتوانه محکمی مثل دفاع مقدس را بهتر می‌شناختند.حالا هم دیر نیست؛ در این دو دهه اخیر محققان به ویژه خانم‌های نویسنده و محقق به میدان آمدند و آنچه که اتفاق افتاده را ثبت و ضبط می‌کنند.

لزوم پرداخت به نقش زنان خرمشهر در آثار هنری

مینو اصلانی درباره تاثیر پرداختن به تاثیر زنان در دفاع مقدس در اثار هنری اشاره کرد:  امروز ما با جنگ روایت ها مواجه هستیم یعنی یک تنازعی بین روایت از جبهه حق و روایت سازی‌هایی که جبهه باطل دارند، به ویژه در قالب هنر و مشخصا فیلم و سریال وجود دارد؛ بنابراین ما اگر بخواهیم که روایت واقعی از عفاف و حیا و تاثیرات آن بر تحکیم خانواده و استحکام جامعه و اخلاق و معنویت در جامعه باشیم، طبیعتا باید از روایتگری در قالب هنر استفاده کنیم. ما میتوانیم برای جبهه حق و روایت‌های مبتنی بر عقلانیت از هنر، فیلم‌های کوتاه تاثیرگذار و ایجاد شبکه‌های تعاملی برای بحث و تبادل نظر به این موضوعات بپردازیم.

وی افزود: ما باید مبدا و منش برای تولیدات هنری را در پیام تعهد به خانواده بگذاریم. کاری که زنان در دفاع مقدس انجام دادند. این گفتمان از طریق رسانه میتواند به گفتمان رایج جهانی تبدیل شود.

این کارشناس در پایان گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب گفتند حضور و تأثیر بانوان‌ در صحنه‌ها و عرصه‌های‌ گوناگون‌ جنگ‌، حوادث‌ سیاسی‌، تظاهرات‌، میدان‌های‌ علم‌ و سازندگی‌ نشان‌ دهنده‌ روند دائمی‌ و رو به‌ افزایش‌ حضور و فعالیت‌ اجتماعی‌ زنان‌ در ایران‌ است‌.بانوان امروز ادامه دهنده راه مبارزان و مجاهدان و شهدای دفاع مقدس هستند. 

ناهید آذرنوش_ خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.