• تکمیل چرخه ارائه خدمت به زائران رضوی از مبدأ تا مبدأ

    تبیین برنامه‌های آستان قدس رضوی در نوروز 98

    تکمیل چرخه ارائه خدمت به زائران رضوی از مبدأ تا مبدأ

    از ویژگی‌های خاص ایرانیان این است که سنت‌های ملی خود را با معنویت و روح دین گره می‌زنند و نوروز را با حضور در مضاجع شریف اهل‌بیت (ع) آغاز می‌کنند. حرم مطهر رضوی به عنوان مهم‌ترین قطب‌های فرهنگی و مذهبی جهان اسلام در ایام نوروز میزبان خیل عظیمی از زائرانی است که عاشقانه خود را به این آستان مقدس رسانده‌اند تا آخرین روزهای سال 97 و نخستین روزهای سال جدید را در کنار این قطعه از بهشت تجربه کنند.

  • آستان مقدس شاهزاده حسین(ع) همدان؛ مدفن عموی حضرت (عج)

    اثر مذهبی و گردشگری همدان:

    آستان مقدس شاهزاده حسین(ع) همدان؛ مدفن عموی حضرت (عج)

    همدان- فضای شهری همدان به لحاظ ساختاری؛ به صورت شعاعی موجب گسترش شهر شده و در یکی از شعاع‌های میدان مرکزی شهر در قلب شهر و حد فاصل خیابان های شهدا و همچنین اکباتان که به اثر تاریخی هگمتانه هم منتهی می شود اثر تاریخی و مذهبی آستان مقدس «شاهزاده حسین(ع)» قرار دارد.

  • شب عید و کم شدن قدرت خرید مردم

    شب عید و کم شدن قدرت خرید مردم

    یزد- در روزهای آخر سال همه مردم برای آغاز سال نو به تکاپو می افتند، وقت خرید عید می شود و مایحتاج ایام عید تهیه می شود.

  • فشردن دست دیکتاتور

    چه کسانی مجوز بمباران شیمیایی حلبچه را به صدام دادند؟

    فشردن دست دیکتاتور

    ر 225 کیلومتری شمال شرقی «بغداد»، جایی که حدود 10 یا 15 کیلومتر با مرز ایران و شهر «سرو آباد» فاصله دارد، می‌توانید «حلبچه» را پیدا کنید. با آب و هوایی که این روزها لابد بهاری - زمستانی است و کوه و دشت‌هایی که بوی اسفند و فروردین را می‌دهد. 31 سال پیش اما، درست در همین روزها، آب و هوا و آسمان «حلبچه» یکباره «میگی» شد! مردم شهر، کودکانی که در کوچه پسکوچه‌های خاکی مشغول بازی بودند، زنانی که مثل همیشه درگیر کارهای روزمره بودند و مردانی که جنگ را تاب آورده و در شهر مانده بودند، ماجرا را خیلی جدی نگرفتند. «میگ»ها می‌آمدند، بمبشان را می‌ریختند و می‌رفتند. ساعتی بعد هم زندگی به روال عادی برمی‌گشت... انفجارها تمام شد اما، زندگی انگار نمی‌خواست به روال عادی برگردد... همه چیز غیر عادی شده بود... .

  • «نون. خ » بر سر دو راهی

    رقابت تنگاتنگ سریال‌های نوروزی در عیدانه تلویزیون

    «نون. خ » بر سر دو راهی

    صدا و سیما هرساله تدارک ویژه‌ای برای ایام نوروز می‌بیند و حداقل با چند مجموعه تلویزیونی میهمان خانه‌های مردم است. حتی برخی از این سریال‌ها چنان محبوب شده‌اند که سری جدیدشان نیز برای ایام عید هرسال ساخته می‌شود. «پایتخت» و مجموعه «کلاه قرمزی» نمونه‌ای از این دست آثار است. امسال هم قرار بود پس از گمانه زنی‌های بسیار سریال «پایتخت» ساخته شود و قسمت ویژه آن برای نوروز 98 روی آنتن برود اما درگذشت خشایار الوند، نویسنده این مجموعه روند تولید را متوقف کرد.

  • ژنرال در محاصره مردان سیاهپوش

    ترکی: دوران هوچی گری در فوتبال گذشته است

    ژنرال در محاصره مردان سیاهپوش

    داستان ادامه دار اعتراض سرمربیان تیم های لیگ برتر که به محض عدم نتیجه‌گیری داوران را سیبل انتقادهای خود قرار می دهند جمعه گذشته پس از دیدار فولاد و سپاهان با موضع تند امیر قلعه نویی شدت گرفت و با واکنش داوران کشورمان همراه بود. سرمربی سپاهان پس از اینکه در اهواز نتوانست در مقابل تیم افشین قطبی به برتری برسد در خصوص تیم داوری جوان این بازی  و با موضع گرفتن نسبت به چهار داور باسابقه کشورمان گفته بود: برخی داوران قدیمی هستند که می‌توانند با پنج سوت معمولی پدر یک تیم را در بیاورند. ان‌شاءالله این داوران جدید این مسائل را یاد نگیرند و آن داوران قدیمی هم زودتر بازنشسته بشوند تا این فضای مسموم را به داوران جوان تزریق نکنند. من از چهار داور تا زنده‌ام نمی‌گذرم؛ ممبینی، ترکی،‌ فغانی و اشکان خورشیدی. این ها خاطرات بد زندگی من هستند و یک روز با فیلم و مدارک این ها را می‌خواهم بگویم.

  • سکوت گرگ‌ها

    رسانه های غربی از کنارخبرفاجعه تروریستی نیوزیلند سوت زنان گذشتند!

    سکوت گرگ‌ها

    در منطق غربی‌ها علاوه بر اینکه یک غیر مسلمان مو بور و چشم رنگی نمی‌تواند تروریست باشد، یک مسلمان چشم و ابرو مشکی هم حق ندارد قربانی تروریسم باشد!

  • دوگانه کاذب سلیمانی-ظریف، آخرین تیر ترکش آمریکا

    آمریکایی‌های‌خشمگین و ناامید از سفر تاریخی روحانی به عراق، سناریویی شکست خورده را شروع کردند

    دوگانه کاذب سلیمانی-ظریف، آخرین تیر ترکش آمریکا

    با گذشت سه روز از پایان سفر رئیس جمهور ایران به کشور عراق، اظهار نظرهای مقامات آمریکایی در مورد این سفر همچنان ادامه دارد.

  • امید به زندگی در روستاهای کرمان جوانه زد

    به دلیل نزول رحمت الهی

    امید به زندگی در روستاهای کرمان جوانه زد

    استان کرمان در منطقه خشک و نیمه‌خشک کشور قرار گرفته و این مسئله در کنار خشکسالی‌های اخیر، موجب نگرانی مردم دیار کریمان شده بود و در واقع طبیعت روی خوش خود را از پهناورترین استان کشور دریغ کرده بود. اما امسال شاهد افزایش نزولات آسمانی در این استان بودیم و این مسئله سبب شادمانی تمامی مردم این منطقه شده است چراکه مشکل کم‌آبی و خشکسالی در سال‌های اخیر در جنوب این استان به یک معضل تبدیل ‌شده و مسلماً برای مهار این تنش آبی به منابع مالی قابل ‌توجهی نیاز است.

  • ضرورت تغییر مسیر آموزش و پرورش به سوی عدالت آموزشی

    کارشناسان از بایسته‌های نظام تعلیم و تربیت در گام دوم انقلاب می‌گویند

    ضرورت تغییر مسیر آموزش و پرورش به سوی عدالت آموزشی

    رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و ترسیم مسیر پیش ‌ِروی ملت بزرگ ایران در «گام دوم انقلاب» با هدف پیشبرد اهداف عالی انقلاب اسلامی بیش از هر موضوع دیگری بر «جوانان» و «جایگاه علم و دانش» تأکید دارد. یکی از نکات اساسی در بیانیه ایشان تأکید بر جایگاه علمی کشور و ضرورت دستیابی به قلّه‌های دانش جهانی است..

  • مپنا و تجربه موفق صنعت نیروگاهی

    الگویی برای بومی سازی دیگر صنایع در کشور

    مپنا و تجربه موفق صنعت نیروگاهی

    «انتقال فناوری» در ازای «بازار» همواره یکی از روش‌های مهم برای شکل گیری و رشد صنایع مختلف بوده است که لازم است ملاحظات آن در انعقاد قرارداد با شرکت‌های خارجی مورد توجه قرار گیرد. یکی از نمونه‌های موفق در این زمینه نحوه شکل‌گیری و توسعه صنعت ساخت تجهیزات نیروگاهی است. با وجود آنکه کشور در سال‌های اخیر شتاب و رشد علمی بسیار خوبی داشته است، اما از نظر شاخص «آمادگی فناورانه» که شامل دسترسی به آخرین فناوری‌ها، جذب فناوری در سطح بنگاه، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و انتقال فناوری است، رتبه‌ 116 در بین 148 کشور مورد مطالعه را دارد. 

  • افزایش به خروار، کاهش به دینار

    قدس آنلاین تحرکات بازار و قیمت خودرو در آخر سال را بررسی می‌کند

    افزایش به خروار، کاهش به دینار

    سرانجام قیمت‌ها در بازار خودرو پس از ماه‌ها یکه‌تازی، نزولی شد؛ اتفاقی برخلاف روند معمول این بازار در روزهای پایانی سال که در نتیجه افزایش تولید و عرضه خودرو به بازار را ناشی شده است.  

  • ابقای سود مرکب؛ به نفع بانک‌ها برای مقابله با بدهکاران خاص

    تصمیم‌گیری مجمع تشخیص مصلحت درباره سه ایراد شورای نگهبان به لایحه بودجه سال ۹۸

    ابقای سود مرکب؛ به نفع بانک‌ها برای مقابله با بدهکاران خاص

    مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سه ایراد شورای نگهبان به لایحه بودجه سال ۹۸ تصمیم‌گیری کرد اما شاید کمتر کسی باور می‌کرد که مجمع تشخیص دیروز به نفع بانک‌ها رأی داده و به آن‌ها اجازه دریافت آنچه سود مرکب خوانده می‌شود را بدهد، اما ..

  • «باب الرضا» آماده میزبانی از میلیون‌ها مسافر نوروزی

    «باب الرضا» آماده میزبانی از میلیون‌ها مسافر نوروزی

    خراسان شمالی- استان خراسان شمالی با داشتن جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی همه ساله میزبان قریب به ۲۰ میلیون زائر و گردشگر از جای‌جای میهن اسلامی است.

  • راز رشـید دجـله

    «مهدی باکری» اسفند سال 1363 به شهادت رسید

    راز رشـید دجـله

    دست کم در تاریخ جنگ تحمیلی حکایت اسفند، حکایت غریبی است! یعنی چند سال پیاپی، درست در شب و روزهایی که شادمانگی آخرین روزهای سال در هوا موج می‌زند و از زمین و آسمان «عید» می‌بارد، بهانه‌هایی غم‌آلود هم پیدایشان می‌شوند و شیرینی ِ نیامده عید را به کام همه تلخ می‌کنند. آن قدر تلخ که یادآوریشان، 30 سال بعد هم ممکن است کام و حتی اوقاتتان را تلخ کند! ماجرای این تلخی‌های ناگزیر انگار از 6 اسفند 1362 و با شهادت «حمید باکری»

  • کپی می‌کنم، پس هستم!

    نگاهی به برنامه «عصر جدید» که این روزها روی آنتن شبکه سه می‌رود

    کپی می‌کنم، پس هستم!

    احسان علیخانی سال‌هاست به عنوان مجری و تهیه‌کننده برنامه «ماه عسل» شناخته شده است. برنامه‌ای با تم اجتماعی که با سوژه‌های خاص خودش قصد دارد در لحظات نزدیک به افطار هم تنبه ایجاد کند، هم انگیزه تلاش و حرکت را در مخاطبانش افزایش دهد. این روزها اما احسان علیخانی با «عصر جدید»؛ برنامه‌ای که کاملاً سمت و سویی متفاوت با «ماه عسل» دارد، در تلویزیون حضور پیدا کرده است.

  • بدرود ! کربلایی اکبر

    چند خرده روایت از زندگی و زمانه زنده‌یاد «اکبرشریعت» که او را با نوحه «کربلا، کربلا...» به یاد می‌آوریم

    بدرود ! کربلایی اکبر

    مسعود نبی ‌دوست / «اکبر شریعت» یکی دو شب پیش آسمانی شد؛ پیرمردی که خالق یکی از ماندگارترین نواهای سال‌های دفاع مقدس بود، اما تا همین یکی دو سال پیش، همه ما او را تنها به چهره جوان همان سال‌هایش به یاد می‌آوردیم؛ چهره جوانی در تاریک روشن سنگری بزرگ که رو به جمعیت ایستاده و برایشان از کربلا می‌خواند؛ مردی که از همان سال‌ها تا همین پیری همیشه همان شعر «کربلا کربلا ما داریم می‌آییم» را زمزمه کرد، اما تا قبل از اینکه در قاب تلویزیون از آرزویش بگوید، کربلا رفتن قسمتش نشده بود.

  • هشتگ ها علیه وزیر مجازی

    عملکرد آذری جهرمی و وزارت ارتباطات مورد انتقاد کاربران فضای مجازی قرارگرفت

    هشتگ ها علیه وزیر مجازی

    جوان‌ترین وزیر کابینه یا بهتر بگوییم جوان‌ترین وزیر در تاریخ 40 ساله انقلاب، به اقتضای سن و سال و مسئولیتش از فعالان بالقوه توییتر به حساب می‌آید. «محمد جواد آذری جهرمی» اگر روزی حداقل یک توییت جنجالی در توییتر منتشر نکند انگار روزش شب نمی‌شود! توییتهایی که خیلی وقت‌ها نام وزیر جوان را به خاطر خدمت‌رسانی و توجه به نظرات مردم سر زبان‌ها می‌اندازد و خیلی وقت‌ها هم بلای جان آقای وزیر و وزارتخانه‌اش می‌شود. توییتهای آقای وزیر مصداق شمشیر دولبه است که می‌تواند سر صداوسیما را به واسطه تخلف در زمینه آرای مردمی جشنواره جام جم به باد دهد و نام جهرمی را به عنوان افشاکننده این تخلف سر زبان‌ها بیندازد یا از آن طرف سر صاحبش را به واسطه یک نظرخواهی درباره عملکرد وزارت ارتباطات زیر تیغ بگذارد!

  • بازی با آبروی دوست قدیمی برای انتقامی کودکانه!

    پس از اختلاف 2 دختر اتفاق افتاد

    بازی با آبروی دوست قدیمی برای انتقامی کودکانه!

    دو دختر مشهدی که همکلاسی هم بودند، بر سر مسائل پیش پا افتاده با هم قهر می‌کنند و یکی از آن‌ها به دلیل کینه‌جویی و فروکش آتش خشم درونش، فضای مجازی را برای انتقام انتخاب کرد. هفته گذشته ماجرایی در پلیس فتای خراسان رضوی مطرح شد و شاکی پرونده که دختری حدود 15 ساله بود در تشریح موضوع به مأموران پلیس فتا گفت: چند روزی است که فردی با تصویر من در شبکه‌های اجتماعی غیرمجاز اقدام به ایجاد پروفایل کرده و به آن واسطه با جنس مخالف ارتباط برقرار و پس از آن هم با برخی افراد معلوم الحال قرارهای خیابانی وعده می‌دهد.

  • ساختار بیمار، وزارت جهاد را به ضعف کشانده است

    کارشناسان اجرای نادرست قانون انتزاع را یکی از دلایل بی‌تعادلی بازار کالاهای اساسی می‌دانند

    ساختار بیمار، وزارت جهاد را به ضعف کشانده است

    واقعیت این است که در حال حاضر، سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دخیل در ایجاد این بی‌نظمی و تلاطم، همچنان ساز خود را می‌زنند و ماه‌هاست که افکار عمومی با پاسکاری‌های متعدد دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی در خصوص دلایل به هم ریختن بازار و زمان بازگشت نظم نسبی، سرگردان شده‌اند و با گرانی و کمبود شدید کالاهای اساسی دست و پنجه نرم می‌کنند. 

  • دانشمند گلِ گلاب

    درباره «حسین گل گلاب» و سرود «ای ایران» چه می‌دانید؟

    دانشمند گلِ گلاب

    کمتر کسی پیدا می‌شود که سرود «ای ایران» را نشنیده باشد. اما تا دلتان بخواهد ایرانی‌هایی را سراغ داریم که هنوز نمی‌دانند شعر این سرود را چه کسی سروده است! سوژه امروز از جمله شخصیت‌هایی است که کم لطفی ما ایرانی‌ها به شکلی مضاعف شامل حالش شده است. سروده‌اش را بیشتر از خودش می‌شناسیم و دوست داریم و در ضمن نمی‌دانیم شاعر «ای ایران» دانش و هنرهای دیگری هم از سر و مغز و انگشتانش می‌باریده است. کمترین لطمه‌ای که این «نشناختن» به شخصیت و آثار «حسین گل گلاب» می‌زند این است که خیلی هایمان، این سرود را نه یک اثر ملی و میراث فرهنگی، بلکه فقط ترانه و سرودی مثل هزاران ترانه دیگر می‌دانیم.

  • پهلوان‌های گود  زینل ‌خان

    روایتی از مسابقات کشتی باچوخه که 14 فروردین، کشتی‌گیران را از سراسر ایران به اسفراین می‌کشاند

    پهلوان‌های گود زینل ‌خان

    جاده بجنورد به اسفراین، یک جاده پیچ در پیچ کوهستانی است؛ از آن جاده‌ها که گاهی از وسط رودخانه رد می‌شود و گاهی از نوک کوه. کوه‌های منطقه پوشیده از درختان ارس است و جاده که سربالا می‌رود، درخت‌های ارس را می‌شود دید که جا به جا، قد کشیده‌اند. اسفراین شهر کوچکی است. یک طرفش کوه است، یک طرفش دشت. شهری با خیابان‌های شبیه به هم که درخت‌های کهنسال روی آن‌ها سایه انداخته است. در روزهای آغاز سال، پارچه نوشته‌هایی که همه‌شان جایی در منتهی‌الیه غربی شهر را نشان می‌دهند، این شباهت را بیشتر هم می‌کند. همه مسافرهایی که آن روزها وارد اسفراین بشوند، حتماً سراغ همان آدرسی را می‌گیرند که پارچه ‌نوشته‌ها نشان می‌دهد.

  • جوانان پشت تریبون

    جوان‌ترین امام جمعه ایران ترند توییتر شد

    جوانان پشت تریبون

    جوانگرایی و حواشی مربوط به آن که این روزها در فضای مجازی و حقیقی حسابی جنجال به پا کرده شاید به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید. دل کندن از میز و صندلی و خالی کردن میدان به سود جوان‌ها کاری نیست که هرکسی از عهده‌اش بربیاید. اما وقتی به انتصاب‌های اخیر رهبری نگاه می‌کنیم با انبوه انتصاب‌هایی روبه‌رو می‌شویم که تک تکشان در راستای جوانگرایی صورت گرفته‌اند. بحث جوانگرایی مدت‌ها پیش توسط رهبری مطرح شد، اما نقطه ژرف آن شاید «بیانیه گام دوم انقلاب» باشد که همین یک ماه پیش یعنی 24 بهمن ماه منتشر شد.

  • عاملان کوتاهی را شخصاً تحت تعقیب قرار می‌دهم

    دادستان مشهد هشدار داد

    عاملان کوتاهی را شخصاً تحت تعقیب قرار می‌دهم

    صبح روز گذشته قاضی صادقی در مراسم آغاز طرح مشترک گشت‌های نوروزی که با حضور سرپرست دادسرای زمین و مسکن، شهردار مشهد، یگان‌های حفاظت اراضی آستان قدس و... برگزار شد، مدیرانی که وظیفه قانونی خود را در راستای رفع تصرف از اراضی ملی و... به درستی انجام ندهند مورد خطاب قرار داد و اعلام کرد که متخلفان را شخصاً تحت تعقیب قرار خواهد داد.

  • در پی خرید اعتبار در بازار اشتغال

    نگاه کارشناسان به ساماندهی دستفروشان و عملکرد بازارهای سیار

    در پی خرید اعتبار در بازار اشتغال

     با تغییر شرایط اقتصادی و مشکلات مالی که طی سال‌های اخیر بر دوش خانوارهای ایرانی سنگینی کرده شاهد افزایش دستفروشان در سطح شهرها هستیم .  آن‌ها برای کالاهایشان مشتریانی دارند که همه پیام‌های هشدار دهنده مترو و شعارهای تلویزیونی و خیابانی در خصوص معایب خرید از دستفروشان هم نمی‌تواند قانعشان کند که از خیر چنین خریدهایی بگذرند. 

  • نصب شیشه‌های حفاظ بر روی کاشی‌های پیرامونی روضه منوره رضوی

    توسط سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) انجام شد

    نصب شیشه‌های حفاظ بر روی کاشی‌های پیرامونی روضه منوره رضوی

    یکی از آثار هنری و معماری نفیس در بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) وجود کاشی‌های زرین‌فام مزین به کتیبه،گره هندسی و نقوش گیاهی است که در ازاره دیوارهای پیرامونی روضه منوره رضوی به کار رفته است. این کاشی‌های زرین‌فام مانند کاشی‌های قرون اولیه اسلامی، به دست سفالگران ساخته شد و در اوایل سده 6‌ هجری قمری، ازاره‌های بقعه مبارک حضرت امام هشتم(ع) نیز مزین به کاشی زرین‌فام شد.

  • شـکوفایی سـرود در بهـار شعر

    گزارشی از جشنواره‌های هنری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در 3 سال اخیر

    شـکوفایی سـرود در بهـار شعر

    حوزه فرهنگ و هنر یکی از موضوعات مهم در دوره تولیت سه ساله حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در آستان قدس رضوی است. چه در حوزه ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی و افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و تربیتی نظیر تغییر کاربری باغات و موقوفات و چه در حوزه تولید آثار فرهنگی و هنری و همچنین برگزاری رویدادها و جشنواره‌های هنری در سطح ملی و منطقه‌ای. رویدادهایی که به اذعان هنرمندان و فرهیختگان این حوزه توانسته ردی مشهود در اثر هنر کشور برجای بگذارد.در ادامه نگاهی می‌اندازیم به برخی از جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری که بین سال‌های 95 تا 97 در آستان قدس رضوی اجرا شده است و نظر برخی هنرمندان در خصوص این برنامه را نیز جویا می‌شویم.

  • بغداد رسماً براجرای قرارداد 1975 صحه گذاشت

    جهش روابط تهران و بغداد به عالی‌ترین سطح از نگاه کارشناسان

    بغداد رسماً براجرای قرارداد 1975 صحه گذاشت

    پس از 40 سال جمهوری عراق در بیانیه‌ای مشترک با جمهوری اسلامی ایران تعهد و التزام رسمی خود را به قرارداد الجزایر اعلام و براعتبار آن صحه گذاشت. این یک دستاورد عظیم و یک نقطه عطف در روابط سیاسی، امنیتی و حتی اقتصادی دو کشور همسایه و مهم منطقه به شمار می‌رود.

  • خواری دریاخواران

    نگاهی به مستند «دریابست» برنده فانوس طلایی نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار

    خواری دریاخواران

    جسارت، صراحت و صداقت سه ویژگی مهم مستند «دریا بست» است، مستندی عدالتخواهانه که توانسته از پس طرح مسئله خود برآید و تماشاگر را با ادله منطقی و شهود حسی هم موضع خود نماید. محمود شهبازی، مستند ساز جوان و جسور سینمای انقلاب مستندی ساخته است که می‌توان نشانه شناسی بلوغ مستند سازی عدالتخواهانه تراز انقلاب اسلامی را در آن دید و به رشد کمی و کیفی این گونه مستند در سال‌های آینده امید بست. شهبازی بدون آنکه از یک سو دچار محافظه کاری و خود سانسوری شود و از سوی دیگر بدون آنکه دچار القای یأس و سیاهی محض شود مسئله‌اش را بازگو می‌کند.

  • از شیمی تا دیپلماسی

    نگاهی به زندگی و فعالیت‌های «حمید رضا آصفی»

    از شیمی تا دیپلماسی

    حتی اگر میانه‌های دهه70 و 80 خیلی هم اهل سیاست و دنبال کردن مسائل سیاست خارجی نبوده باشید، باز هم نمی‌توانید ادعا کنید « حمید رضا آصفی» را نمی‌شناسید. در دهه‌ای که گفتیم، دست کم باید سالی چند مرتبه، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور را در اخبار تلویزیونی دیده باشید که درباره برخی مسائل سیاست خارجی کشور حرف می‌زند و اغلب دارد چیزی را تکذیب و گاهی هم بندرت تأیید می‌کند! «آصفی» که حالا برف 66 سالگی، سر و صورتش را سفید کرده، دو سه روز پیش میهمان یک برنامه تلویزیونی بود و بعد از زدن کلی حرف‌های جدی درباره برجام، اینستکس، اروپا و... کمی هم خاطره بازی دیپلماتیک کرد. دیپلمات کهنه کار و بازنشسته وقتی حرف از وضعیت و شرایط امروزی سیاست خارجه به میان آمد، گفت: «ما در آن زمان- آغاز دهه 60 - شرایط تنگی برای نفس کشیدن داشتیم... اوایل انقلاب که اصلاً مراوداتی وجود نداشت... نمایندگان ما را جایی راه نمی‌دادند... شرایط جمهوری اسلامی بسیار سخت بود... بعضی‌ها فکر می‌کنند اکنون شرایط ما سخت است، در حالی که ما اکنون در روابط خارجی در دوره ماه عسل هستیم»!