تحولات منطقه

بخش پاتاوه از توابع شهرستان دنا که در حدود ۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد، با بیش از ۳۳هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های کهگیلویه و بویراحمد نیازمند ساخت بیمارستان است.

بیمارستان کلنگی پاوه در انتظار کلنگ‌زنی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

از این رو یکی از دغدغه‌های بخش بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های متمادی، ساخت بیمارستان برای این بخش محروم بوده و با وجود اینکه ساخت این مرکز درمانی در دولت‌های مختلف چند بار توسط استانداران و میهمانان کشوری کلنگ‌زنی شده است؛ اما همچنان در هیاهوی وعده‌های مختلف نظیر تخصیص زمین و تسهیلات گرفتار شده و نیاز به معالجه اساسی دارد.

کلنگ‌های نمایشی
حدود هفت سال پیش، چون ساخت بیمارستان در بخش پاتاوه شهرستان دنا سال‌ها به یک مطالبه عمومی و درخواست بحق مردم این منطقه تبدیل شده بود، در بهمن ماه ۱۳۹۶ کلنگی در پاتاوه، با هدف ساخت یک بیمارستان به زمین زده می‌شود؛ اما دهه ۹۰ به پایان می‌رسد و حتی خبری از تخصیص زمین برای این مرکز درمانی نیز نمی‌شود.
دوباره سه سال پیش کلنگ ساخت این بیمارستان با حضور استاندار وقت و دیگر مدیران ارشد استانی به زمین زده شد؛ اما این بار هم کاری از پیش نرفت تا اینکه برای بار سوم، چهارم شهریور سال گذشته نیز همزمان با سومین روز از هفته دولت، بیمارستان ۳۲ تختخوابی پاتاوه با اعتبار اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال با حضور بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت وقت کلنگ‌زنی شد؛ اما این بار هم هنوز زمینی برای آن مشخص نشده است.
کلنگ‌زنی چند باره سبب شده مردم، این بخش بیمارستان پاتاوه را بیمارستان کلنگی نام‌گذاری کنند چون چندین بار کلنگ‌زنی شده؛ اما هنوز نه زمینی دارد و نه ماده ۲۳ آن اخذ شده است.

زمین و مجوز ماده ۲۳
آن‌گونه که رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج می‌گوید، هنوز زمینی که مورد تأیید وزارت بهداشت باشد، برای ساخت این بیمارستان در نظر گرفته نشده است.
سعید جاودان سیرت در این زمینه اظهار می‌کند: قرار است قطعه زمینی که از طرف فرمانداری دنا، اداره کل راه و شهرسازی و شبکه بهداشت پیشنهاد شده، بررسی و درصورت تأیید از طرف منابع طبیعی و مدیر کل راه و شهرسازی پس از طی مراحل قانونی به دانشگاه علوم پزشکی برای ساخت مرکز جامع سلامت پیشرفته در شهر پاتاوه واگذار شود.
وی ادامه می‌دهد: دانشگاه علوم پزشکی در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز و صدور مجوز ماده ۲۳ آماده ساخت مرکز بهداشتی درمانی پیشرفته در شهر پاتاوه است؛ زیرا ساخت مرکز درمانی مجهز در پاتاوه به دلیل قرار گرفتن در محور ارتباطی یکی از نیازهای اساسی در این منطقه بوده که به صورت جدی در دستور کار ما نیز قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تشکر از پیگیری‌های استاندار و نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی برای ساخت بیمارستان پاتاوه تأکید می‌کند که در صورت تأیید و تأمین زمین، آغاز ساخت این بیمارستان به زودی در دستور کار قرار می‌گیرد.

ردیف بودجه ملی
اظهارات جاودان سیرت در حالی مطرح می‌شود که نمایندگان ادوار مختلف پاتاوه در مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت ساخت بیمارستان در این منطقه تأکید داشته و در مقاطع مختلف از پیگیری خود در این باره خبر می‌دادند به طوری که در آخرین اظهارنظر بهرامی نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده ساخت و تکمیل بیمارستان شهرهای سی‌سخت و پاتاوه را پیگیری خواهیم کرد و حتی ردیف ملی برایشان خواهیم گرفت.
وی ادامه می‌دهد: یکی از ملاک‌های مهم و فاکتورهای لازم برای تخصیص اعتبارات، موضوع آمار و سرشماری و ارائه داده‌های دقیق است که در این راستا باید همه نهادها و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان وارد میدان شوند؛ این مهم می‌تواند چشم‌انداز روشنی حتی در زمینه جذب اعتبارات ملی برای مدیران ترسیم کند.
آذر ماه سال جاری بخشدار وقت پاتاوه نیز با انتقاد از کلنگ‌زنی‌های نمایشی برای ساخت بیمارستان این بخش می‌گوید: امروز شرایط بهداشتی حاکم بر بزرگ‌ترین بخش مستقل کهگیلویه و بویراحمد قابل ‌تحمل نیست؛ چراکه پاتاوه دارای جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر و به اندازه دو شهرستان این استان است.
شهرام صفادوست ادامه می‌دهد: متأسفانه سال‌های طولانی است ایجاد بیمارستان پاتاوه با راه‌اندازی برنامه‌های تبلیغاتی مسئولان به سرانجامی نرسیده است تا اینکه گلایه‌های ما از مسئولان مربوط در جلسات اداری، فضای مجازی و همچنین مطالبه‌گری‌های امام‌جمعه در تریبون نمازجمعه و پیگیری مجدانه فرماندار محترم شهرستان دنا در نهایت قرار است قطعه زمین پیشنهادی پس از طی مراحل قانونی ازطرف منابع طبیعی و راه و شهرسازی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی این استان قرار بگیرد.

پیگیری‌های استاندار
آذر ماه سال جاری همچنین یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سفر خود به پاتاوه خواستار تعیین تکلیف زمین این بیمارستان از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداری دنا می‌شود؛ اما از آنجا که خبری از این موضوع نمی‌شود، بار دیگر اواخر دی ماه در سفر به پاتاوه آخرین وضعیت ساخت این بیمارستان را مورد بررسی قرار داده و می‌گوید: این بیمارستان باید مجوز کمیسیون ماده ۲۳ را دریافت کند و زمین تأمین شود که در بازدید قبلی جلسه‌ای را در مرکز بهداشت پاتاوه برای این منظور داشتیم.
وی می‌افزاید: دو یا سه قطعه زمین را پیشنهاد دادند و قرار شد پیگیری لازم انجام شود؛ اما گویا هنوز نهایی نشده و از فرماندار نیز می‌خواهد تأمین زمین را در اولویت کاری قرار دهد و تأکید می‌کند که منابع طبیعی و محیط زیست با حفظ پوشش درختی و جنگلی همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بویراحمد ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    مردم پاوه واقعا به بیمارستان نیاز دارند ردیف بودجه اش را جای دیگری هزینه نکنید نماینده توجهی به آن منطقه ندارد