به گزارش خبرنگار قدس آنلاین محسن پاک نژاد امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص کسری سوخت نیروگاه ها و تدوام خاموشی با بیان اینکه ناترازی انرژی موضوع نیست که در شش ماه یا یک سال و یک دولت گذشته اتفاق افتاده باشد، گفت: سالها است که این ناترازی وجود دارد و سالها هم هست که محدودیتهایی اعمال میشود و روز به روز هم بیشتر میشود و طبیعتا یک مواردی ممکن است دست همکاران ما در مجموعه وزارت نیرو نباشد.
وزیر نفت با یادآوری اینکه بهدلیل برودت هوا مصرف گاز خانگی تا ۶٨١ میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرد که رکوردی بیسابقه بود، گفت: وقتی امکان قطع گاز بخش خانگی را نداریم، باقیمانده گازی که قابلیت تولید دارد بین نیروگاهها، صنایع و صادرات تقسیم میشود و بخش کمی برای صادرات در نظر گرفته میشود که کمتر از آن را نمیتوانیم صادرات نکنیم، زیرا مشمول جرائمی میشویم که رقم سنگینی است. به همین دلیثل نیروگاهها به سمت تنظیم بر روی سوخت معادل میروند.
وی با بیان اینکه ما یک سبد سوخت به نیروگاهها میدهیم، اظهار داشت: یعنی سوخت نیروگاه فقط گاز نیست؛ نفتکوره و نفت گاز هم هست و باید بهگونهای سوخت مصرف کنند که کاهش گاز تحویلی را جبران کنند که بعضا این اتفاق نمیافتد.
وی تاکید کرد: در بهمن ماه به طور متوسط افزون بر ۵٢ میلیون لیتر گازوئیل در روز به نیروگاهها رساندیم که یک رکورد است، خاطرنشان کرد: سال گذشته این عدد زیر ۳۵ میلیون لیتر بود و همزمان در تامین نفت کوره هم به همین ترتیب و با راهاندازی خطوط لوله جدید انتقال فرآورده و با بکارگیری ناوگان جادهپیمای نفت کشور، با افزایش این ناوگان تمام تلاشهایی که لازم بوده انجام شده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه میزان تولید گاز ما مشخص است محدود است و با انتقاد از اینکه در مقابل مصرف گاز در کشور لجام گسیخته در حال افزایش است، گفت:تولید گاز خام کشور امسال رکورد یک میلیارد و و 100 میلیون متر مکعب گاز خام را زد که بخشی تبدیل به مایعات شده و بخش دیگر تحویل شبکه یکپارچه توزیع گاز کشور می شود ولی ما هرچه سرمایه گذاری میکنیم و سالانه صدها میلیون دلار برای توسعه میادین گازی انجام میدهیم، از آن طرف مصرف درحال افزایش است و آنرا خنثی میکند، لذا باید تمرکزمان را در کنار افزایش تولید بیشتر بر بهینهسازی مصرف و مدیریت تقاضا متمرکز کنیم تا ناترازی به حداقل ممکن برسد.
پاک نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاسین در خصوص گزارش سازمان بازرسی در خصوص نفت گاز سوزی نیروگاه ها در فصل گرما و تأثیر آن بر کسری سوخت در زمستان با تأیید این موضوع اظهار داشت: در اردیبهشت ماه امسال زمانی که ما نبودیم وزیر نفت وقت آقای اوجی نامهای را به چند مرجع در کشور ارسال و در آن به صراحت اعلام کرد که اگر نیروگاهها از مردادماه روزانه بیش از ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره استفاده نکنند، ما امکان تامین سوخت نفت گاز را نداریم.
وی تصریح کرد: این نامهای صریح و درست از وزیر نفت وقت بوده است و براساس مصوباتی که نهادهای زیرربط دادند، بنا شد از ۱۰ مرداد ماه نیروگاهها روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره بسوزانند، اما این اتفاق رخ نداد.
وی ادامه داد: وقتی نفت کوره سوزانده نمیشود فشار به ذخایر نفتگاز وارد میشود که بخشی از آن تولیدی پالایشگاههای داخل است و بخشی هم وارداتی است و لجستیک تامین این نفت گاز کار بسیار دشواری است. در طول چهار تا پنج ماه گذشته میزان نفتگاز تولیدی پالایشگاههای داخلی بیش از هشت میلیون لیتر در روز افزایش پیدا کرد که بخشی به دلیل افزایش خوراک نفت خام پالایشگاه بود که به جای صادرات تحت عنوان خوراک استفاده شد.
پاکنژاد گفت: همه اقداماتی که میشد در زمینه تامین نفتگاز نیروگاهها به عمل آمده است. سال آینده به موقع برای تنظیم ذخایر سوخت پایدار در نیروگاهها اقدام کنیم؛ یعنی وقتی میخواهیم وارد فصل سرد شویم باید از خرداد ماه محموله هایی را برای ذخایر سوخت نیروگاه ها بوک کنیم و تنظیمات پالایشگاهها را به موقع انجام دهیم تا به مشکل نخوریم.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار قدس آنلاین که چرا این اتفاق رخ داده و آیا تخلف مدیران در نفت گاز سوزی بجای نفت کوره پیگیری میشود گفت: این موضوع تخلف نیست بلکه به دلیل نبود برنامه ریزی یا به موقع انجام نشدن آن است.
وزیر نفت در واکنش به بخشنامه فشار حداکثری ترامپ و تاکید این برنامه بر صفر کردن میزان فروش نفت ایران گفت: خیال باطل و رویای به صفر رساندن و حذف نفت ایران از بازارهای جهانی محقق و تبیر نخواهد شد.
او در خصوص برنامه دولت برای حفظ صادرات نفت هم گفت به دلیلطراحی های دشمنان برای جلوگیری از صادران نفت ایران از این پس در خصوص صادران نفتی و جزئیات ان برای جلوگیری از سواستفاده آنها سخن نخواهم گفت.
انتهای پیام/
انتهای پیام
نظر شما