اکبر پولادی، نماینده لنجان از صفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین، تصریح کرد: این که یارانه باید به اقشار ضعیف و کسانی که الگوی بهینه را رعایت میکنند، تعلق بگیرد و دلیلی برای اعطای یارانه به مصارف بالا و غیرضرور وجود ندارد، کاملاً حرف درستی است. کسانی که در چارچوب الگوی بهینه از گاز استفاده میکنند، باید از یارانه و مشوق بهره ببرند. اما کسانی که به منافع کشور بی اعتنا هستند و الگوی مصرف را رعایت نمیکنند، باید قیمت وارداتی گاز (۳۰ هزار تومان برای هر مترمکعب) و برق (۱۰ هزار تومان برای هر کیلووات ساعت) را بپردازند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دلیلی برای اعطای یارانه برای مصارف بی رویه و بالا وجود ندارد. کسانی که مصرف گازشان بالاست، باید هزینه آن را بپردازند. شاید این قیمتها برای برخی از مشترکان مرفه قدرت بازدارندگی نداشته باشد، اما حداقلش این است که به آنها یارانه تعلق نمیگیرد.
پولادی گفت: یارانه گاز و برق از محل بیتالمال هزینه میشود و باید به کسانی تعلق بگیرد که مصرف متعارف دارند. مشترکانی که مصارف غیرضرور دارند، نباید از یارانه استفاده کنند. هزینه انرژی مصرفی آنها باید به صورت آزاد محاسبه شود.
وی ادامه داد: ما به هیچ کسی نمیگوییم که مصرف گاز یا برق نداشته باشید. این منابع خدادادی برای استفاده هستند و باید از آنها بهره ببریم. اما لازم است هنرمندانه و درست از گاز و برق استفاده کنیم. مصرف نادرست و مسرفانه به هیچ وجه قابلقبول نیست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تعرفهگذای پلکانی باعث میشود مشترکان بخش خانگی نسبت به میزان مصرف گاز یا برق حساس شوند. کسانی که کم مصرف هستند، تلاش میکنند در همان پلکانهای پایین مصرفی بمانند و دچار اضافه پرداخت نشوند و مشترکان پرمصرف که خارج از الگوی بهینه مصرف دارند نیز با قیمت وارداتی گاز جریمه خواهند شد و به این ترتیب کنترل مصرف در بخش خانگی رقم خواهد خورد.
پولادی گفت: درست است که ما به منابع عظیم نفت و گاز دسترسی داریم، اما این دلیل نمیشود که هر طور دلمان خواست از گاز و برق استفاده کنیم. استخراج این منابع هزینهبر است و درست نیست که این منابع را هدر دهیم. حتی اگر اضافه تولید هم داشته باشیم، باید مدیریت مصرف مدنظر باشد.
وی ادامه داد: میتوانیم گاز اضافی را برای صادرات مورد استفاده قرار دهیم یا آن را تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالا کنیم. این اقدامات سود سرشاری را نصیب کشور میکند. بنابراین، مقابله با مصارف غیرضرور و ارتقای فرهنگ صحیح مصرف انرژی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تعطیلی صنایع که در ماههای سرد سال بر اثر کمبود گاز اتفاق میافتد، صدمه زیادی به اقتصاد ملی وارد میکند. تعرفهگذاری پلکانی میتواند راهکاری برای مدیریت مصرف و کمک به حل مشکل ناترازی گاز باشد. این روندها در نهایت به نفع کشور است و منافع همه را تأمین میکند.
وی تأکید کرد: به منظور حل مشکل ناترازی گاز در کشور نیازمند برنامهریزیهای دقیق و به اجرا گذاشتن یک سری اقدامات به صورت همزمان هستیم. تعرفهگذاری پلکانی بخشی از این برنامه جامع برای مقابله با ناترازی گاز است.
نظر شما