انتخابات آلمان که به‌دلیل رأی عدم اعتماد پارلمان به دولت شولتس زودتر از موعد مقرر برگزار شده بود با ۲۰۸کرسی برای سوسیال دموکرات‌ها و ۱۵۱ کرسی برای راست‌ها پایان یافت.

رکوردشکنی راست‌ها و حذف صدراعظم؛ نتایج جالب انتخابات زودهنگام در آلمان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس؛ حزب حاکم هم فقط ۱۲۱ کرسی بدست آورد و سوم شد. سبزها و چپ‌ها هم هرکدام به ترتیب ۸۵ و ۶۴ کرسی بدست آوردند. اما نکته جالب اینکه میزان مشارکت آلمانی‌ها در این انتخابات رکورد ۳۵ساله را شکست و از ۸۰درصد گذشت. پس از این انتخابات، فردریش مرتس، رهبر سوسیال دموکرات‌ها اعلام پیروزی کرده و در سخنرانی‌اش ادعا کرد زمان شروع به مستقل شدن از آمریکا فرارسیده است.

آغاز تحولات سیاسی و اقتصادی در قلب اتحادیه اروپا

دکتر مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا در گفت‌وگو با قدس درباره پیامدهای انتخابات اخیر آلمان و تأثیر آن بر مسائل اصلی اروپا همچون مهاجران، ملی‌گرایی و حتی روابط با ایالات متحده، اظهار کرد: با توجه به نتایجی که در این دوره از انتخابات پارلمانی آلمان بدست آمد، این کشور در آستانه تحولات سیاسی عمیقی هم در داخل و هم در سطح اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: یک فاکتور مهم که می‌تواند آلمان را تحت تأثیر قرار دهد، سیاست‌های اخیر ترامپ است. به‌خصوص نادیده گرفتن کشورهای اروپایی در روند مذاکرات صلح در اوکراین که به‌شدت برای آلمان و اتحادیه اروپا گران تمام شده است. این تحقیر می‌تواند پیامدهایی در سطح سیاسی و امنیتی برای اروپا داشته باشد.

او با اشاره به شخصیت فردریش مرتس، یکی از نامزدهای برجسته انتخابات در آلمان، گفت: مرتس به عنوان یکی از آمریکایی‌ترین افراد در آلمان شناخته می‌شود. او در طول ۶۹ سال زندگی خود بیش از ۱۰۰مرتبه به آمریکا سفر کرده و دیدگاه‌های نسبتاً نزدیکی با واشنگتن دارد. گفته می‌شود در صورتی که وی به قدرت برسد، می‌تواند همگرایی‌های بیشتری در روابط با آمریکا ایجاد کند. اما مواضع ترامپ، ایلان ماسک و دیگر چهره‌های سیاسی آمریکا در چند هفته اخیر، شالوده تفکرات مرتس در همسویی با آمریکا را متزلزل کرده است. او اکنون خواستار احیای اروپا و اتخاذ مواضع جدی‌تر در قبال سیاست‌های واگرایانه آمریکا در مورد اروپا شده است.

این کارشناس مسائل اروپا با گریزی به نتایج انتخابات در آلمان، افزود: آلمان بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی اروپاست و سیاست‌های این کشور می‌تواند چالش‌های جدی برای آلمان و حتی اتحادیه اروپا به همراه داشته باشد. به‌ویژه اینکه مدل پذیرش مهاجران در آلمان تحت تأثیر این تحولات قرار خواهد گرفت و ممکن است در سطح اتحادیه چالش‌های جدی در چگونگی مواجهه با مهاجران به وجود آورد.

او با اشاره به وضعیت فعلی اقتصاد در آلمان و تأثیرات آن بر انتخابات اخیر این کشور، گفت: آلمان در دو سال اخیر در شرایط رکود اقتصادی قرار داشته است که یکی از دلایل آن، تبعات دوره کرونا و افزایش قیمت انرژی بوده است. همچنین کاهش قدرت رقابتی آلمان موجب شده برلین نتواند رشد اقتصادی مناسبی داشته باشد. این شرایط سبب افزایش نارضایتی در آلمان و گرایش افکار عمومی به سمت حزب راست افراطی شده است، به‌ویژه در اقشار متوسط و ضعیف که تصور دارند با اتخاذ سیاست‌های مهاجرستیزانه می‌توانند مشکلات اقتصادی را حل کنند. این درحالی است که حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در سطح کل کشور ۲۰درصد آرا را کسب کرده است، اما در شرق آلمان این میزان به حدود ۳۴درصد می‌رسد. این آمار نشان‌دهنده نارضایتی عمیق طبقات متوسط و فقیر آلمان از سیاست‌های دولت فعلی است.

برچسب‌ها

پخش زنده

×

حرم مطهر رضوی

00:00
02:01
Download

کاظمین

00:00
00:36
Download

کربلا

00:00
00:36
Download

مسجدالنبی

00:00
00:31
Download

مسجدالحرام

00:00
03:32
Download

حرم حضرت معصومه

00:00
00:33
Download

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha