معاون پژوهشی موسسه کادراس از تغییر روند مصرف مخدر به‌ویژه میان نسل جدید و جوانان به سمت مواد محرک و صنعتی خبر داد.

تغییر روند مصرف مخدرها به سمت مواد محرک و صنعتی/ عوارض مصرف این مواد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

منصور براتی با اشاره به تاثیر مواد محرک بر جوانان، گفت: به دنبال تشدید ضرباهنگ تغییرات اجتماعی- فرهنگی در قرن ۲۰ و ۲۱، روند مصرف مخدر به‌ویژه میان نسل جدید و جوانان به سمت مواد محرک و صنعتی تغییر کرده است. دلیل اصلی تمایل به این مواد کسب تجربه‌های جدید میان گروه دوستان، مهمانی‌های شبانه و افزایش توان جنسی است.

وی با بیان اینکه مواد محرک به شکل مستقیم بر روی سیستم عصبی مرکزی، سطح هوشیاری و دستگاه شناختی مصرف‌کنندگان تاثیر گذاشته و حال آن ها را از وضعیت طبیعی خارج می‌کند، افزود: مواد محرکی همچون مت‌آمفتامین، کوکائین یا ریتالین به صورت خوراکی، تزریقی و استنشاقی مصرف می‌شوند. افراد پس از مصرف مواد محرک انرژی زیادی دریافت می‌کنند که این موضوع موجب افزایش سطح هوشیاری و عملکرد مغز فرد در طول شبانه‌روز می‌شود.

به گفته معاون پژوهشی موسسه کادراس، این ویژگی‌ها سبب تمایل جوانان به مصرف مواد محرک و اعتیاد به این مواد نوپدید شده است. حال آنکه تداوم این روند می‌تواند موجب ظهور عوارض و اختلالاتی همچون حمله به سیستم عصبی، مشکلات تنفسی، خشونت، تشنج، بیماری‌های قلبی و… شود.

براتی، افسردگی، کاهش حافظه، اختلال دو قطبی، اختلال در دستگاه گوارشی، کاهش سطح هوشیاری فرد (کما) و حتی مرگ را از دیگر عوارض ناشی از مصرف مواد محرک دانست و گفت: استعمال مواد محرک گام نخست در مسیر به خطر افتادن سلامتی جوانان است.

وی افزود: باتوجه به نوع مواد و بدن هر شخص، ممکن است افراد برای رسیدن به حس نئشگی نیاز به استعمال دوز بالاتری داشته باشند. این مسئله می‌تواند به صورت گام‌به‌گام بر شدت اعتیاد افراد اضافه کند و در نهایت موجب خطرات جبران‌ناپذیری همچون جنون، سکته یا مرگ افراد شود. درمان قطعی برای بیش مصرفی محرک‌ها وجود ندارد؛ با این حال، داروهایی وجود دارند که می‌توانند به کاهش یا تثبیت علائم حیاتی فرد معتاد کمک کنند.

معاون پژوهشی موسسه کادراس در همین راستا به ارائه پیشنهاداتی برای کاهش مصرف مواد محرک پرداخت و گفت: یکی از راه‌های دور کردن نسل جدید از مصرف انواع محرک یا مخدر، سوق دادن آن ها به سبک زندگی سالم مطابق با فرهنگ ایرانی- اسلامی است. بی ‌شک جوانانی که تحصیل علم، ورزش روزانه و روی آوردن به امور معنوی- اخلاقی را در سبک زندگی خود قرار داده باشند، از خطر افتادن به دام اعتیاد در امان هستند. بر همین اساس لازم است تا نهادهای تاثیرگذار جامعه مانند خانواده، مدرسه، دانشگاه، رسانه‌های جمعی و دولت با برنامه‌ریزی دقیق برای آینده نسل جدید (شغل، مسکن، ازدواج و …) و فراهم کردن زمینه تخیله انرژی و هیجانات جوانان (مانند گسترش شهربازی، برگزاری مسابقات ورزشی و …) گامی بلند در راستای دور کردن افراد از انواع مخدر و محرک بردارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha