نماینده مجلس: مشترکانی پرمصرف اغلب جزو اقشار مرفه هستند. بنابراین، دریافت مبالغ بالاتر از آن‌ها برای هزینه گاز به معنی ایجاد عدالت اجتماعی است. باید در سال ۱۴۰۴ توسط وزارت نفت تعرفه گاز مشترکان پرمصرف بدون یارانه و به قیمت آزاد محاسبه شود.

تحقق بهینه‌سازی با اجرای فاز نهایی تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها توسط وزارت نفت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جمشید قائم مقام، نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس در خصوص مزیت‌های تعرفه‌گذاری پلکانی و لزوم اجرای این روش در سال جاری مطابق مصوبات مجلس و برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: مصرف صحیح انرژی یک ضرورت است که باید به انحای مختلف در کشورمان آن را جا بیندازیم. در این راستا می‌توانیم از روش‌های مختلف استفاده کنیم. ترویج مدیریت مصرف انرژی در کشور به طرق مختلف قابل اعمال است.

وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی در کشور لازم است سیاست‌های مختلف را به صورت همزمان به اجرا بگذاریم. استفاده از روش تعرفه‌گذاری پلکانی، ایجاد فرهنگ درست مصرف در کشور از طریق تبلیغات در رسانه‌ها و جایگزینی وسایل بهینه به جای وسایل پرمصرف از جمله راهکارهایی است که باید مدنظر باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: زمانی بستن کمربند ایمنی در کشور مدنظر نبود و افراد به خودی خود این کار را انجام نمی‌دادند. بر اثر اقدامات تبلیغاتی و فرهنگ‌سازی‌هایی که صورت گرفت، الان می‌بینیم که افراد به راحتی کمربند ایمنی می‌بندند. در زمینه استفاده صحیح از انرژی نیز می‌توانیم به همین طریق فرهنگ‌سازی کنیم.

قائم مقام گفت: تعرفه‌گذاری پلکانی یکی از اقدامات تکمیلی در زمینه ایجاد فرهنگ صحیح مصرف انرژی است. وقتی مشترکان بدانند که مصارف بالا و غیرضرور مشمول پرداخت هزینه‌های بیشتر است، اقدام به مدیریت مصرف‌شان می‌کنند.

وی ادامه داد: در زمینه فرهنگ‌سازی برای بستن کمربند ایمنی فقط تبلیغات موثر نبود. بدون تعارف باید بگوییم که اعمال جریمه نیز در این زمینه اثرگذاری داشت. بنابراین، می‌توان این طور نتیجه گرفت که در زمینه مصرف انرژی نیز دریافت هزینه واقعی گاز از پرمصرف‌ها می‌تواند در مدیریت مصرف اثرگذار باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این واقعیت بر کسی پوشیده نیست که ما نسبت به سرانه دنیا مصرف بیشتری از گاز، برق، آب و... داریم. نیاز است با استفاده از روش‌هایی مانند تعرفه‌گذاری پلکانی، فرهنگ‌سازی و... به سمت مدیریت مصرف انرژی برویم.

قائم مقام گفت: این که ما دارنده منابع عظیم نفت و گاز هستیم، دلیلی برای عدم توجه به مدیریت مصرف نیست. مردم باید بدانند که اگر مصرف منطقی و صحیح داشته باشند، بازخورد این موضوع به زندگی خودشان برمی‌گردد.

وی ادامه داد: هدف نهایی از اعمال تعرفه‌گذاری پلکانی این نیست که درآمدهای دولت افزایش پیدا کند. بلکه هدف نهایی این است که به مدیریت مصرف بپردازیم و پرمصرف‌ها را به رفتار در بیاوریم. به نحوی که در چارچوب الگو از انرژی استفاده کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تعرفه‌گذاری پلکانی به معنی عدم استفاده از انرژی نیست، بلکه به این معناست که از انرژی درست استفاده کنیم. به همین دلیل، مصارف معقول و در چارچوب الگو در روش تعرفه‌گذاری پلکانی مشمول حمایت، تشویق و یارانه می‌شوند.

قائم مقام گفت: واقعیت این است که اگر تعرفه‌گذاری به صورت غیرپلکانی باشد و همگان به صورت یکنواخت هزینه گاز را پرداخت کنند، در واقع به ترویج پرمصرفی می‌پردازیم. زیرا هر چقدر افراد بیشتر از انرژی استفاده می‌کنند، از هزینه پنهان بیشتری بهره می‌برند.

وی ادامه داد: مشترکانی که خارج از الگو از گاز استفاده می‌کنند، اغلب جزو اقشار مرفه و طبقات بالایی جامعه هستند. بنابراین، دریافت مبالغ بالاتر از آن‌ها برای هزینه گاز به معنی ایجاد عدالت اجتماعی در کشور است. باید در سال ۱۴۰۴ توسط وزارت نفت تعرفه گاز مشترکان پرمصرف بدون یارانه و به قیمت آزاد محاسبه شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha