معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: هر ماه ۱۰ هزار تن بار معادل سه قطار از ترکیه به افغانستان در حال عبور است.

عبور ماهانه ۳ قطار اروپا به افغانستان از ایران/ امسال قطار تهران- مشهد ۷ ساعته می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جبار ذاکری در جمع خبرنگاران درباره اخرین وضعیت راه‌آهن شلمچه- بصره اظهار داشت: مین روبی مسیر راه آهن شلمچه- بصره را تا سه ماه دیگر به نهایی می‌شود، در حال حاضر مین روبی به ۸ کیلومتر رسیده‌است. البته هر چه از مرز دورتر می‌شویم میزان مین‌ها و ادوات جنگی کمتر می‌شود و امیدوارم ۳ ماه دیگر به اتمام برسد.

وی ادامه داد: همچنین اولین شمع برای احداث پل انجام شد و کار سختی است و امیدواریم که روند اجرایی پل‌ها هم سرعت بگیرد. ایستگاه شلمچه در بخش مسافری اقدامات خوبی انجام شده است تا تیر ماه سال اینده باید کل پروژه انجام شود اما با توجه به حضور زائران اربعینی، قرار بر این شده که بخشی از پروژه تکمیل و سکو آماده شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال ایلنا درباره ترانزیت ریلی مسیر اروپا-ترکیه-تهران- افغاستان گفت: کریدور شرق به غرب یکی از کریدورهای است که در فرمایشات حضرت آقا به آن اشاره شده است. سرخس تا چشم ثریا مسیری است که باید در نظر گرفته شود و شبکه ریلی تا ایستگاه خاوران تبریز را ساخته‌ایم و از خاوران تا ایستگاه فعلی شهر تبریز باقی مانده به علاوه مسیر ریلی مرند تا چشم ثریا. اتصال چشم ثریا به قارص راه آهن ترکیه باعث می‌شود که به شبکه ریلی اروپا با خط استاندارد متصل شویم.

ذاکری تاکید کرد: این خط اهمیت بالایی دارد ودر مذاکرات سه ماه گذشته با وزیر حمل و نقل ترکیه قرار بر این شد که تیم کارشناسی دو طرف جلساتی برقرار شود تا موضوع اهمیت پروژه و میزان مراودات بار بین کشورها مورد بررسی قرار بگیرد. هر دو کشور عزم بالایی برای تقویت این کریدور دارند و خوشبین هستیم که این پروژه سر و سامان بگیرد و امیدوارم که سهم بالایی از ترانزیت داشته باشد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به میزان انتقال بار از اروپا به افغانستان از مسیر ایران گفت: هر ماه ۱۰ هزار تن بار معادل سه قطار از ترکیه به افغانستان در حال عبور است.

وی همچنین با اشاره به کاهش مدت زمان سیر قطار تهران و مشهد اظهار داشت: راه آهن کشور برای مسیر تهران مشهد سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت طراحی شده و در حل حاضر تعدادی قطار با سرعت ۱۶۰ کیلومتر تردد دارند و د امیدواریم تعداد تردد قطارها با این سرعت را افزایش دهیم و زمان سیر کوتاه و امکان اعزام قطار دیگر بیشتر می شود.

ذاکری ادامه داد: اولین قطار آزمایشی با افزایش سرعت ابتدای امسال اجرا شده و در این مسیر آزمایشی قطار دقیقا ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه از تهران به مشهد رسید که البته هیچ توقفی در مسیر نداشت. البته هدف ما کاهش زمان به ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه نیست برنامه این است که مدت زمان حداقل به ۷ ساعت برسد.

وی همچنین درباره پروژه برقی سازی قطار گفت: برقی سازی یکی از پروژه‌های با اولویت است که در شش ماه گذشته به‌دنبال احیای قرارداد قبلی، چه از طریق شرکت‌های داخلی و چه از طریق شرکت‌های خارجی با مشارکت داخلی، بوده‌ایم و قدمات فراهم شده و مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه انجام داده‌ایم. منابع پیش‌بینی‌شده برای این پروژه در سال ۱۴۰۴ حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha