سیدعبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده هرمزگان در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در ارتباط با مزیتهای روش تعرفهگذاری پلکانی گاز و برق تصریح کرد: تعرفهگذاری پلکانی یکی از روشهای مناسب برای تعیین بهای انرژی مصرفی خانوارهاست. به این ترتیب، طوری برنامهریزی میشود که مشترکان به اندازه نیاز از انرژی استفاده کنند و زمینه مصارف غیرضرور از بین برود.
وی ادامه داد: هیچ کسی با مصارف ضروری مخالفتی ندارد. هدف از اجرای طرح تعرفهگذاری پلکانی این نیست که جلوی مصارف معقول را بگیریم. بلکه هدف این است که از هدررفت انرژی جلوگیری کنیم و جلوی ضرر بیش از پیش به اقتصاد ملی را بگیریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: کسانی که میخواهند مبالغ کمتری برای گاز و برق مصرفیشان بپردازند، باید الگوی مصرف را رعایت کنند. کسانی که نسبت به این موضوع بی توجه هستند، مشمول هزینههای بالاتری میشوند. این روند بسترساز ایجاد عدالت اجتماعی بیشتر در توزیع یارانه انرژی است.
هاشمی نخل ابراهیمی گفت: در اجرای روش تعرفهگذاری پلکانی باید ملاحظاتی را مدنظر داشته باشیم. به طور مثال، برخی از خانوارهای کم درآمد ناچاراً به دلایل مختلف از جمله این که چند خانواده با یکدیگر زندگی میکنند، مصرف انرژی بالایی دارند. باید برای این استثناها نیز چارهاندیشی داشته باشیم و آنها را جزو پرمصرفها و پرمصرفها به حساب نیاوریم.
وی ادامه داد: دولت وظیفه دارد از اقشار ضعیف و آسیبپذیر حمایت به عمل بیاورد و گاز و برق را به صورت یارانهای در اختیار آنها قرار دهد. تا جائیکه خانوارها مصارف معقول و منطقی داشته باشند و در چارچوب الگو از انرژی استفاده کنند، نگرانیای بابت هزینهها ندارند. اما کسانی که مصارف غیرضرور دارند، باید هزینه واقعی و آزاد انرژی را پرداخت کنند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هدررفت انرژی مشکلات جدی برای اقتصاد کشور ایجاد میکند. همان طور که طی سالهای گذشته مشاهده کردیم، ناترازی گاز و برق به تعطیلی صنایع منجر میشود که عدم النفع بالایی را به کشور تحمیل میکند. ضرر این وضعیت برای کل کشور و مردم است و اجرای طرح تعرفهگذاری پلکانی در نهایت نفع همه را تأمین میکند.
هاشمی نخل ابراهیمی گفت: یارانه انرژی باید با برنامهریزی دقیق اعطا شود. لازم است طوری برنامهریزی کنیم که ضمن مدیریت مصرف به اعطای یارانه به اقشار پایین بپردازیم و از دادن یارانه به اقشار مرفه اجتناب شود. به این ترتیب بهترین مسیر برای حل ناترازی انرژی و اصلاح قیمت انرژی این است که صرفا به مشترکان درون الگوی بهینه مصرف، یارانه انرژی تعلق گیرد و برای مشترکان پرمصرف هیچ یارانهای در نظر گرفته نشود و هزینه صادراتی انرژی از این مشترکان خارج از الگو اخذ گردد.
وی ادامه داد: هدف از تعرفهگذاری پلکانی در نهایت این است که فرهنگسازی برای مدیریت مصرف صورت بگیرد. در این راستا، استفاده از ظرفیت رسانهها برای ترویج روشهای صحیح مصرف اهمیت دارد. اما در کنار این روش، تعرفهگذاری پلکانی به عنوان یک سیگنال قیمتی مفید خواهد بود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: انرژی در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید تصور کنیم که ما جزو کشورهای دارنده منابع عظیم نفت و گاز هستیم و ضرورتی برای مدیریت مصرف وجود ندارد. از گاز و برق صرفهجویی شده که بر اثر مدیریت مصرف به دست میآید، میتوانیم برای به کار انداختن صنایع استفاده کنیم. همچنین میتوانیم گاز و برق مازاد را صادر کنیم و ارزآوری بالایی برای کشور داشته باشیم.
نظر شما