یک کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های تقویت حسابرسی سیستمی این است که بستری برای تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید فراهم می‌کند. زیرا هوشمندسازی نظام مالیاتی به معنی تمرکز بر مالیات‌ستانی بیشتر از دلالی است.

شکل‌گیری سرمایه‌گذاری مردمی در تولید با تقویت پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد از مسیر حسابرسی سیستمی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

زهرا فلاحی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت تحقق نظام مالیاتی داده‌محور گفت: حسابرسی سیستمی و هوشمند یکی از شاخصه‌های یک نظام مالیاتی کارآمد است. تا کنون ما توجهی به دریافت مالیات حقه از همگان نداشته‌ایم و وصول درآمدهای مالیاتی دولت برایمان مهم نبوده است. طی سال‌های اخیر تلاش کرده‌ایم به اصلاح نظام مالیاتی کشور بپردازیم و دریافت مالیات عادلانه از همگان در سازوکارهای مدرن و هوشمند مدنظر قرار گرفته است.

وی در ادامه با اشاره به لزوم اخذ مالیات عادلانه و کمک بزرگ یک نظام مالیاتی قوی، کارآمد، مدرن و هوشمند مبتنی بر تقویت نظام مالیاتی داده‌محور و تقویت حسابرسی سیستمی در رسیدن به این هدف در نظام مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: دریافت مالیات حقه از همگان از این نظر اهمیت دارد که این امر می‌تواند بستری برای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور باشد. مالیات ابزاری در دست دولت است تا با استفاده از آن به دریافت مالیات از پردرآمدها بپردازد و درآمدهای مالیاتی را به نفع عموم مردم به کار بگیرد. تقویت حسابرسی سیستمی در این زمینه بسیار کارگشا است و موجب این خواهد شد که مالیات مبتنی بر داده‌های متقن و تقاطع‌گیری اطلاعات اخذ شود و به این ترتیب با در اختیار داشتن یک نظام مالیاتی قوی، کارآمد، مدرن و هوشمند مبتنی بر تقویت نظام مالیاتی داده‌محور و تقویت حسابرسی سیستمی می‌توانیم شاهد دریافت مالیات عادلانه از همگان باشیم.

فلاحی در ادامه با اشاره به اقدامات راهبردی نظام مالیاتی کشور در جهت تقویت حسابرسی سیستمی و نظام مالیاتی داده‌محور در سال گذشته اظهار کرد: در راستای تحقق نظام مالیاتی داده‌محور در سال ۱۴۰۳، هوشمندسازی حسابرسی اظهارنامه‌های مالیاتی با جدیت در دستور کار قرار داشت. به نحوی که حسابرسی بخش زیادی از اظهارنامه‌های اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت سیستمی و هوشمند صورت گرفت. هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی افزایش اعتماد به فضای حکمرانی مالیاتی کشور را نیز به ارمغان می‌آورد. هر چقدر روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی به شفافیت بالاتری دست خواهد یافت و به این ترتیب با قاعده‌مندی در اخذ مالیات زمینه برای جلب اعتماد سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف تولیدی فراهم می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به دریافت مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی افزود: دیگر مزیت کلیدی تحقق حسابرسی سیستمی و نظام مالیاتی داده‌محور به جای ممیزمحور این است که بر اثر این هوشمندسازی نظام مالیاتی، می‌توانیم زمینه را برای دریافت مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب فراهم کنیم و از بخش تولید حمایت بیشتری به عمل بیاوریم. تمامی این موارد به معنی بسترسازی برای تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید است.

فلاحی در ادامه افزود: در سازوکارهای سیستمی و نوین مالیات‌ستانی، لزوم برخورد مستقیم مودیان با کارشناسان مالیاتی از بین می‌رود و رفت و آمدهای آنان به سازمان کم می‌شود. مبتنی بر نظام مالیاتی داده‌محور نیز شاهد کاهش وقوع خطاهای انسانی هستیم که در نهایت منجر به افزایش دقت و سرعت در انجام امور مالیاتی کشور می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حسابرسی سیستمی و هوشمند مالیاتی از جهات مختلف برایمان مزیت دارد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های تقویت حسابرسی سیستمی این است که بستری برای تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید فراهم می‌کند. زیرا هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به معنی تمرکز بر مالیات‌ستانی بیشتر از فعالیت‌های واسطه‌ای و دلالی و برداشتن فشار مالیاتی از بخش تولید است.

برچسب‌ها

پخش زنده

×

حرم مطهر رضوی

کاظمین

00:00
00:36
Download

کربلا

مسجدالنبی

00:00
00:28
Download

مسجدالحرام

00:00
03:35
Download

حرم حضرت معصومه

00:00
00:33
Download

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha