شهرستان اقلید در ۱۹۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد. روستای تنگ براق نیز در جنوبشرقی شهرستان اقلید و در دامنه کوهی با شیب ملایم واقع شده است و مردمانش هم اغلب ترکی و لری صحبت میکنند. این روستا بهدلیل وجود جاذبههای طبیعی دیگری مثل آبشار و دره زیبای اطراف آن، آبوهوایی مطلوبی بهویژه در فصل بهار دارد.
راه دسترسی
تنگه براق اقلید در ۱۵۸ کیلومتری شهر شیراز قرار گرفته و برای طیکردن این مسافت، بهطور تقریبی به ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید. به این منظور، باید خودتان را به بزرگراه دکتر حسابی برسانید. کمی بالاتر از پمپبنزین و در سمت راست، وارد جاده بیاض شوید. در ادامه مسیر، به جاده شیراز به اصفهان خواهید رسید. مسیرتان را بهسمت اصفهان ادامه دهید تا به جاده یاسوج به اقلید برسید. در این تقاطع و با حرکت بهسمت راست، بهسوی اقلید پیش خواهید رفت و پس از پیمودن مسافتی خیلی کوتاه، میتوانید وارد جاده تنگه براق شوید.
مکان های دیدنی
در جنوب شرقی روستای تنگ براق، درهای به همین نام قرار دارد که عبور رودخانه زیبای کر، بزرگترین رودخانه استان فارس، از میان این دره، آن را به یکی از جاذبههای منحصربهفرد در حوزه طبیعتگردی ایران تبدیل کرده است. ارتفاع این دره زیبا در نقاط مختلف، متفاوت است. پهنای دره در برخی نقاط به ۴۰ متر میرسد. غار، آبشار و کتیبهای تاریخی از دیگر جاذبههای تنگه براق در کنار رودخانه گذرا از میان آن است.
آبشار
یکی از جاهای دیدنی که زیبایی تنگه براق شیراز را دوچندان کرده آبشار تنگه براق است. ریزش آبشاری بلند به داخل تنگه، منظره چشمنوازی را مقابل چشمانتان میگذارد. آبشار تنگه براق، ارتفاعی حدود ۴۰ متر دارد. منشأ این آبشار را آبهای پشت سد درودزن میدانند که با جاریشدن از صخره تنگه، این آبشار زیبا را خلق میکنند.
آبشار تنگه براق باعث ایجادشدن حوضچهای زیبا زیر آبشار شده که اغلب گردشگران برای شناکردن از آن استفاده میکنند.
غار
یکی دیگر از جاذبههای تنگه براق اقلید، وجود غاری در دیواره سمت چپ تنگه است. این غار زیبای آهکی که بهدلیل فرسایش ناشی از جریان رودخانه کر در طول هزاران سال شکل گرفته، ارزشی تاریخی دارد و وسعت آن حدود ۲ هکتار است.
کتیبه ساسانی
آنچه بر اهمیت تنگه براق از منظر تاریخی افزوده، وجود کتیبهای مربوط به دوره ساسانی است. این سنگنوشته که به کتیبه تنگ براق نیز مشهور است، به شاپور یکم، یعنی دومین پادشاه ساسانی تعلق دارد و در سال ۱۳۳۵ کشف شده است.
کتیبه تنگ براق به دو زبان پهلوی اشکانی (پارتی) در ۶ سطر و پهلوی ساسانی (فارسی میانه) در ۹ سطر نگاشته شده و یکی از پنج کتیبه مهم شاپور یکم ساسانی است.
نظر شما