تحولات منطقه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان با انتقاد از تمرکز امکانات و سرمایه‌گذاری‌های صرف در برخی استان‌های برخوردار گفت: موانع بانکی و عدم تقبل وثیقه توسط بانک‌های استان از اصلی‌ترین چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

موانع بانکی مهمترین  چالش‌ شرکت‌های دانش‌بنیان استان لرستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

امید امیدی شاه‌آباد روز شنبه در آیین معارفه رییس پارک علم و فناوری لرستان اظهار کرد: تحقق توسعه متوازن در کشور نیازمند نگاه و توجه ویژه به پارک‌های علم و فناوری و زیرساخت‌های اقتصاد دانش‌بنیان در مناطق کمتر توسعه‌یافته و محروم است.

وی ادامه داد: سرمایه اصلی یک فناور و مجموعه دانش‌بنیان جوان، دانش آنهاست و این افراد معمولا سند ملکی برای ارائه به عنوان وثیقه به بانک ندارند بنابراین نوع نگاه به حوزه دانش‌بنیان باید با یک صنعتگر سنتی متفاوت باشد چراکه نمی‌توان از این جوانان تضامین سنگین ملکی درخواست کرد.

وی یکی از بزرگترین چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران جوان را موانع بانکی برای دریافت تسهیلات دانست و گفت: کل اعتبار تسهیلات تبصره ۱۸ برای این حوزه در استان ۲۴ میلیارد تومان بوده که به دلیل عدم جذب کامل اکنون به ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کاهش یافته و دلیل اصلی عدم جذب این تسهیلات، مشکلات مربوط به تامین وثیقه است.

امیدی شاه‌آباد ضمن اعلام حمایت همه‌جانبه مجموعه مدیریتی استان از حوزه دانش‌بنیان خواستار نگاه ویژه مسئولان ملی به استان‌های محرومی همچون لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و ایلام شد.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری لرستان به میزانی که باید رشد نکرده است افزود: برای مثال باوجود اختصاص ۴۸ میلیارد تومان برای برج فناوری این پارک در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ امروز پیشرفت کمتر از ۲۰ درصد دارد در حالی که طراحی بسیار عالی برای آن انجام شده اما به هر جهت این پروژه پیشرفت مناسبی نداشته است.

وی عنوان کرد: تخصیص اعتبار، متناسب با پیشرفت کار است بنابراین وقتی پروژه‌ای با کندی پیش می‌رود طبیعی است که در جذب بودجه نیز دچار مشکل شود.

ضرورت ایجاد ردیف بودجه ملی برای زیرساخت پارک‌های علم و فناوری

امیدی شاه‌آباد اضافه کرد: طبق قانون، وزارتخانه‌های مربوطه مکلف هستند زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز را تا درب ورودی شهرک‌های صنعتی، مناطق ویژه و پارک‌های علم و فناوری تامین کنند و سازمان برنامه و بودجه نیز موظف به تامین اعتبار آن است.

وی تاکید کرد: باید این موضوع در سطح ملی پیگیری شود تا ردیف اعتباری مشخص در قانون بودجه برای این امر ایجاد شود تا استان ها از این ردیف پایدار بهره‌مند شوند.

در این آیین محمدرضا شاکرمی با مرتبه علمی استاد رشته مهندسی برق و عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان به عنوان رئیس جدید پارک علم و فناوری لرستان معرفی و از زحمات امین طاهری گراوند رئیس پیشین قدردانی شد.

رئیس پارک علم و فناوری، معاون دانشجویی، رئیس دانشکده فنی و مهندسی، مدیر گروه برق، رئیس کتابخانه مرکزی، عضویت در هیات ممیزه دانشگاه لرستان به مدت ۲ دوره و عضو هیات ممیزه دانشگاه ملایر، از جمله سوابق شاکرمی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha