به گزارش قدس، نعمان یزدانی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسانشمالی در این خصوص اظهار کرد: تاکنون ۱۵ هزار تُن گندم وارداتی در ۲ مرحله به استان وارد شده است تا کیفیت آرد و نان تولیدی ارتقا یابد.
وی گفت: برای حفظ کیفیت آرد از گندمهای ذخیره شده در سیلوها و مراکز ذخیره سال گذشته استفاده میشود و گندمهای وارداتی نیز با گندمهای استان ترکیب میشوند تا سطح کیفی آرد به حد مطلوب برسد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسانشمالی افزود: در حال حاضر کیفیت آرد تولیدی در استان در حد استاندارد و قابلقبول است و میزان ذخیره گندم در سیلوها پاسخگوی نیاز نانواییها است.
وی با اشاره به مصرف بالای آرد و نان در خراسانشمالی تصریح کرد: هر واحد نانوایی به طور میانگین روزانه ۸ تا ۱۰ کیسه آرد معادل حداکثر ۴۰۰ کیلوگرم مصرف دارد و خوشبختانه مشکلی در تأمین آرد موردنیاز نانواییها وجود ندارد.
یزدانی درباره کیفیت نان نیز گفت: کیفیت نان بستگی به عوامل مختلف دارد که مهمترین آن کیفیت آرد است و گندم تازه قبل از تبدیلشدن به آرد باید دوره خواب خود را سپری کند به همین دلیل برای تهیه آرد از گندمهای ذخیره شده سال گذشته استفاده شد و همچنین گندمهای وارداتی با گندم داخلی ترکیب شدهاند.
وی همچنین بر نقش نیروی انسانی ماهر در نانواییها تأکید کرد و افزود: در سالهای اخیر بسیاری از کارگران باتجربه و توانمند نانواییها به دلیل پایینبودن دستمزد و مهاجرت به سایر استانها، از استان خارج شدند.
مدیرکل غله استان باتوجه به افزایش قیمت نان، آموزش و ارتقای مهارت نیروهای انسانی در دستور کار قرار گرفته و دورههای آموزشی بهزودی اجرا میشود.
وی با اشاره به تنوع نانهای سنتی استان یادآور شد: تاکنون ۱۳ نوع نان سنتی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده و تلاش داریم چند نوع نان دیگر نیز ثبت ملی شود.
یزدانی ادامه داد: نان سنتی پنجهکش که با آتش هیزم پخت میشود، کیفیت و ماندگاری بالایی دارد و پیگیریهای لازم برای ثبت ملی آن در جریان است، این نان در جشنواره ملی نان مهرماه در کرمان معرفی خواهد شد.
وی گفت: اکنون یک هزار و ۳۲۹ واحد نانوایی یارانهای در استان فعال است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده و بهازای هر ۷۰۰ نفر یک واحد نانوایی وجود دارد.




نظر شما