تحولات منطقه

۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۴:۳۰
کد مطلب: ۱۱۴۳۵۹۸

چه آن روزهایی که اینترنتمان وصل بود و راه‌به‌راه در فضای مجازی پرسه می‌زدیم، چه حالا که هر چند قدم یک‌بار سر از یک سرعت‌گیر خیلی بزرگ درمی‌آوریم و کلافه می‌شویم، باز هم اگر سرمان را بگیرند، پایمان داخل گوشی پیدا می‌شود.

دردسرها و سردردهای موبایلی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

چه آن روزهایی که اینترنتمان وصل بود و راه‌به‌راه در فضای مجازی پرسه می‌زدیم، چه حالا که هر چند قدم یک‌بار سر از یک سرعت‌گیر خیلی بزرگ درمی‌آوریم و کلافه می‌شویم، باز هم اگر سرمان را بگیرند، پایمان داخل گوشی پیدا می‌شود. انگار موبایل برای خیلی از ما مثل یک عضو جدید بدن است؛ با این تفاوت که این یکی حسابی گردن و چشم را اذیت می‌کند و نتیجه‌اش می‌شود سردردهایی که دیر یا زود خودشان را نشان می‌دهند. متخصصان می‌گویند این سبک زندگی دیجیتال موجب شده یک‌جور سردردهای تازه‌وارد سراغمان بیاید؛ سردردهایی از نوع تنشی، گردنی و چشم‌خسته‌کن.
می‌پرسید چرا؟ چون ما معمولاً گوشی را پایین می‌گیریم و گردنمان را خم می‌کنیم.
همین خم‌شدن ساده موجب می‌شود مهره‌های گردن صدایشان دربیاید که: «بابا ما برای نگه‌داشتن یک کله ۵ کیلویی ساخته شدیم، نه این همه فشار اضافه!» نور آبی صفحه هم چشم‌ها را خسته می‌کند و تمرکز را از بین می‌برد. همشهری از قول یک متخصص مغز و اعصاب می‌نویسد: «وقتی ساعت‌ها با سر خمیده کار می‌کنیم، فشار روی گردن چند برابر می‌شود و سردرد مزمن ایجاد می‌کند». خلاصه، این سردردهای دیجیتالی اگر مراقب نباشیم، کم‌کم تبدیل می‌شوند به جزء جدایی‌ناپذیر زندگیمان. پس از همین حالا گوشی را کمی بالاتر بگیرید تا گردن خم نشود، هر ۲۰ دقیقه، ۲۰ ثانیه به نقطه‌ای دور نگاه کنید، روشنایی صفحه را کم و حالت شب را فعال کنید و گاهی چند حرکت کششی بزنید تا عضلات نفسی تازه کنند. آب هم زیاد بخورید، به‌خصوص اگر از آن‌هایی هستید که تا پیش از خواب گوشی را کنار نمی‌گذارند.
درنهایت، فکر می‌کنم در عصر فناوری مهم‌تر از اینکه چقدر از موبایل استفاده می‌کنیم، این است که چطور با آن کنار می‌آییم؛ طوری که هم استفاده‌اش را ببریم و هم به سلامتیمان آسیب نزنیم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha