تحولات منطقه

۲۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۲
کد مطلب: ۱۱۶۰۹۵۸

در ادامه تنش‌های دیپلماتیک میان مسکو و توکیو، ژاپن سفیر روسیه را در اعتراض به مواضع این کشور درباره جزایر کوریل احضار کرد.

توکیو سفیر روسیه را بر سر جزایر کوریل احضار کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن، امروز پنجشنبه اعلام کرد نیکولای نوزدرف، سفیر روسیه در ژاپن را احضار کرده است تا موضع دولت ژاپن را ابلاغ کرده و اعتراض خود را پس از اولین بازدید رسمی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از جزیره ایتوروپ واقع در جزایر کوریل که تحت کنترل روسیه و مورد ادعای ژاپن هستند، اعلام کند.

وزارت امور خارجه ژاپن در بیانیه‌ای با به کار بردن نامی که توکیو برای این جزایر مورد مناقشه استفاده می‌کند اعلام کرد: «سرزمین‌های شمالی، از جمله جزیره ایتوروپ، از نظر تاریخی و قانونی سرزمین‌های غیرقابل تصرف ژاپن هستند و ژاپن به شدت به این سفر اعتراض دارد.»

پیش از این، سانائه تاکایچی، نخست وزیر ژاپن، اولین سفر پوتین به این مجمع‌الجزایر آتشفشانی واقع در خاور دور را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند.

همچنین دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه هم روز پنجشنبه گفت که اظهارات سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در مورد اینکه جزایر کوریل «در اصل ژاپنی» هستند، چیزی را تغییر نمی‌دهد و اینها «سرزمین روسیه بوده‌اند، هستند و خواهند بود.»

علاوه بر این، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه اظهار داشت که تلاش‌های دیپلماتیک ژاپن در مورد جزایر کوریل بی‌نتیجه خواهد بود و تأکید کرد که این جزایر متعلق به روسیه باقی خواهند ماند.

گروشکو در حاشیه چهارمین مجمع مناطق قطب شمال، در پاسخ به سؤالی از ریانووستی در مورد احضار سفیر روسیه در توکیو پس از سفر ولادیمیر پوتین به جزیره ایتوروپ، گفت: «این تلاش‌های دیپلماتیک بی‌نتیجه خواهد بود؛ خاک روسیه همچنان متعلق به روسیه خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha