تحولات منطقه

مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۴ قریب به ۵۶۰ کودک بالای سه سال وارد فرآیند فرزندخواندگی شدند و این فرآیند با چند مرحله بررسی، آموزش و بازدید از خانواده‌ها انجام می‌شود و نظارت بهزیستی بر خانواده‌های فرزندخوانده تا ۱۸ سالگی ادامه دار

فرزندخواندگی ۵۶۰کودک بالای سه سال در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس، مهدی برجی با اشاره به آمار کودکان واردشده به فرآیند فرزندخواندگی، اظهار کرد: در طول سال گذشته ۳۸۰ کودک در شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر(ع) حضور داشتند و حدود ۵۶۰ کودک بالای سه سال نیز وارد فرآیند فرزندخواندگی شدند. فرآیند فرزندخواندگی در چند مرحله انجام می‌شود؛ شناسایی خانواده‌ها، آموزش خانواده‌ها و بررسی شرایط آن‌ها از جمله مراحل این فرآیند است و پیش از سپردن کودک به خانواده نیز مددکاران از خانواده‌ها بازدید و شرایط را بررسی می‌کنند.
وی با اشاره به اجرای طرح میزبان برای کودکان تحت پوشش بهزیستی، ادامه داد: چندین خانواده در سطح مشهد شناسایی شده‌اند که فرزندان به صورت موقت به این خانواده‌ها سپرده می‌شوند و حداکثر مدت میزبانی ۶ ماه است و امسال تعداد خانواده‌های این طرح با هماهنگی‌های انجام‌ شده به ۱۰۰ خانواده افزایش پیدا می‌کند. این فرآیند از این منظر زمان‌بر است که کودکان ما وضعیت مخاطره‌آمیزی را تجربه کرده‌اند و نمی‌خواهیم پس از طی این فرآیند، کودک به خانواده‌ای سپرده شود که دوباره مجبور شویم او را از یک وضعیت مخاطره‌آمیز خارج کنیم.
مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان رضوی گفت: از آنجا که تعداد متقاضیان فرزندخواندگی نیز زیاد است و باید خانواده‌ها بررسی شوند، از مؤسسات مردم‌نهاد نیز کمک گرفته‌ایم. این مؤسسات در شناسایی خانواده‌ها، آموزش خانواده‌ها و شرکت آن‌ها در دوره‌های آموزشی، کمک‌حال ما هستند. کودک مانند یک شیء نیست که هر فردی با ارائه درخواست بتواند او را تحویل بگیرد، در تربیت و نگهداری کودک مسائل مختلفی وجود دارد و ما به‌جد روی این موضوع حساس هستیم. پیش از اینکه کودک به خانواده سپرده شود، چندین مرحله بررسی انجام می‌شود و مددکاران از خانواده‌ها بازدید می‌کنند.
برجی با اشاره به نحوه نظارت بر خانواده‌های فرزندخوانده، خاطرنشان کرد: در ماه اول، دو بار از خانواده بازدید می‌کنیم و تا ۶ ماه اول این بازدیدها به صورت ماهانه انجام می‌شود و تا سال اول نیز بازدیدهای ماهانه ادامه دارد. همچنین نظارت بر افرادی که وارد فرآیند فرزندخواندگی شده‌اند تا ۱۸ سالگی ادامه دارد و در ادامه، بازدیدها بر اساس پروتکل‌ها از ماهی دو بار تا هر ۶ ماه یک بار انجام می‌شود و در پایان سال نیز یک بار این بازدید انجام خواهد شد. هدف از این نظارت‌ها کاهش آسیب‌ها در آینده است؛ در جریان تربیت، چه در خانواده زیستی و چه در خانواده‌هایی که کودک به فرزندخواندگی سپرده می‌شود، قطعاً بین والدین و کودکان به‌ویژه زمانی که کودکان از دوره کودکی خارج می‌شوند و وارد سنین ۶ تا ۱۲ سالگی و سپس دوران بلوغ می‌شوند، چالش‌هایی ایجاد خواهد شد.

مداخله مددکاران و روانشناسان در صورت بروز چالش

وی با اشاره به سازوکار حمایت از کودکان و خانواده‌های فرزندخوانده در صورت بروز مشکل، مطرح کرد: مددکاران و روانشناسان ما به‌جد در این زمینه فعالیت می‌کنند. پس از حادثه کاشمر نیز این موضوع یک زنگ خطر بود و کل کشور گوش‌به‌زنگ هستند. به محض اینکه مشکلی از سوی والدین اعلام شود، موضوع به ما اطلاع داده می‌شود و بلافاصله ورود پیدا می‌کنیم. یک شماره تماس در حوزه فرزندخواندگی داریم که به فرزندخوانده‌ها و خانواده‌هایی که وارد فرآیند فرزندخواندگی می‌شوند، اعلام می‌کنیم تا در صورت بروز مشکل، بدون نیاز به انتظار برای مراجعه مددکار، موضوع را اطلاع دهند.
مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان رضوی افزود: اگر چالش‌ها قابل رفع باشد، با آموزش، جلسات مشاوره و روان‌درمانی مداخله انجام می‌دهیم، اما اگر تشخیص داده شود که چالش نیاز به جداسازی دارد، اقدامات لازم انجام خواهد شد. همچنین اگر گزارش‌هایی از خانواده‌ها یا همسایه‌ها به ما برسد، بلافاصله موضوع را بررسی و در صورت نیاز، جداسازی انجام می‌دهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha