تحولات منطقه

مراسم رونمایی از کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر»، روایت نسل نو از شهدای ترور در ایران با همکاری بنیاد هابیلیان و اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی برگزار شد.

رونمایی از کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر» با قلم و تصویرگری نوجوانان مشهدی
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس، مراسم رونمایی از کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر»، روایت نسل نو از شهدای ترور در ایران امشب با حضور نوجوانان هنرمند مشهدی و ریحانه شهرکی، فرزند شهیدان علیرضا شهرکی و نرجس صیاد از زاهدان برگزار شد.

محمدمهدی حسین‌پور، مدیرکل کانون پرورشی فکری کودکان نوجوانان خراسان رضوی در این مراسم گفت: شاید مفهوم ترور، مفهوم سختی در ادبیات برای کودک و نوجوان باشد، آقای شهیدمان در این باره فرموده بودند «متولیان حوزه شهدای ترور بایستی با زبان ادب و هنر این موضوع را به نسل جدید برسانند». اکنون ما مفتخریم که نوجوانانی داریم که با استفاده از توان و تعهدشان در زمینه هنری و ادبی بخشی از مظلومیت شهدای ترور در سنین مختلف را در این کتاب به منصه ظهور گذاشتند.

او همچنین در گفت‌وگو با قدس درباره این کتاب اظهار کرد: کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر» مجموعه‌ای از آثار بچه‌های هنرمند و ادیب کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان استان است که با محوریت شهدای ترور کشور و با همکاری بنیاد هابیلیان به چاپ رسیده است.

مدیرکل کانون پرورشی فکری کودکان نوجوانان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: آنچه در این کتاب آمده حاصل یک کارگاه یک روزه است که حدود ۶۰ نفر از نوجوانان هنرمند ما در حوزه ادبی و تصویرگری آن را خلق کردند. این کارگاه سال گذشته با حضور اساتید کشوری همچون استاد گودرزی، کاریکاتوریست مطرح کشوری برگزار شد.

حسین‌پور افزود: ما در این کارگاه داستان‌های مختلف مربوط به ترورهای دهه ۶۰، دهه ۷۰ و دیگر وقایع تروریستی مختلف را ما پیش‌بینی کردیم و بچه‌ها هر کدام از وقایعی که برایشان جذاب‌تر بود را انتخاب می‌کردند و در گروهشان به یک جمع‌بندی برای طراحی و اجرای آن سوژه می‌رسیدند.

دشمنان ما آنچه در درونشان بوده را بیرون ریخته‌اند

در ادامه سید محمدجواد هاشمی‌نژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان در این مراسم با بیان اینکه امروز الفاظی از زبان سیاستمداران بزرگ دنیا می‌شنویم که جز خوی و صفت وحشی‌گری، نام دیگری نمی‌توان بر آن گذاشت، عنوان کرد: به خاطر دارم حدود هفت، هشت سال پیش، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی‌اش گفت اروپا مانند یک باغ است و باقی دنیا مانند جنگل، و ما باید این باغ را از جنگل و جنگلی‌ها محافظت کنیم. آن موقع خیلی‌ها به این سخن اعتراض کردند که این چه حرفی است که درباره مردم دنیا می‌زنید. اکنون از زبان ترامپ هم الفاظ بسیار زشتی شنیدم؛ گفت ما باید درهای کشورمان را ببندیم، چون همه دنیا کثافت‌اند، جز چند کشور مانند نروژ و چک. این همان نگاه است؛ بعضی سیاستمداران آن را صریح به زبان می‌آورند و بعضی با تعارف بیان می‌کنند.

او ادامه داد: عملکرد این نگاه را در غزه دیده‌ایم؛ این اتفاق جلوی چشم دنیا افتاد. ۹۵ هزار زن و کودک را با فروریختن ساختمان بر سرشان به کام مرگ فرستادند. همین ترامپ ملعون گفت «نخست‌وزیر اسرائیل عادتی دارد که برای هدف قرار دادن یک نفر، کل ساختمان را با همه ساکنانش می‌زند». این تعابیر از خود آنهاست. اکنون به جایی رسیده‌اند که آنچه در درونشان بوده را بیرون ریخته‌اند.

دبیرکل بنیاد هابیلیان خاطرنشان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز با گروه‌های تروریستی طرف بوده‌ایم، اکنون حامیان آن گروه‌ها به میدان آمده و گفته‌اند ما دو لایه از رهبران ایران را ترور کرده‌ایم. در تابستان سال ۱۳۶۰ هم رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر کشور و ۷۲ تن از مسئولان ترور شدند. آن موقع گروه‌های تروریستی این کار را می‌کردند و امروز کسانی که به آنها پول و اسلحه می‌دهند، خودشان وارد میدان شده‌اند.

هاشمی‌نژاد اظهار کرد: کاش دنیایی داشتیم که لازم نبود این خشونت‌ها، این الفاظ و این صحنه‌ها را ببینیم. کاش هنرمندان و نوجوانان ما می‌توانستند صحنه‌های زیبای طبیعت و زندگی بشر را به تصویر بکشند و به کلام بیاورند. اما چه کنیم که با چنین دنیای وحشی‌ای روبه‌رو هستیم و با واقعیت‌هایی در زندگی‌مان مواجهیم.

او با بیان اینکه مایه افتخار ماست که شما هنرمندان توانمند شهرمان توانستید این موضوع را با هنرتان به تصویر کشیدید، افزود: باورمان نمی‌شد که با سخنانی که در یک جلسه مطرح شد، این‌همه هنر در هنرمندان و نوجوانانمان بروز پیدا کند. خوشبختانه آنجا قول داده بودیم از این آثار استفاده شود و شکر خدا چاپ شد، مورد استفاده قرار گرفت و محفوظ ماند. این آثار در تاریخ شهرمان باقی خواهد ماند. خوشبختانه ما ظرفیت بسیار بزرگی در میان نوجوانان و جوانانمان داریم، ان‌شاءالله بتوانیم آن را در سطح جهانی هم منعکس کنیم.

افزایش مطالعه باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

محمد زارعی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: چالش بزرگ امروز جامعه ما آسیب‌های اجتماعی است، از جمله در حوزه حجاب و عفاف. متأسفانه امروز بسیاری از بانوان به سمت بی‌حجابی و برهنگی رفته‌اند و مسیر خود را از راه انقلاب جدا کرده‌اند. این آسیب‌ها در همه اقشار مردم وجود دارد.

او افزود: حل این مسئله نیازمند اراده‌ای مشترک و نگاهی علمی است و باید همه نسبت به آن حساس باشیم و وارد عمل شویم. امیدواریم دغدغه بانوان محجبه کشورمان را جدی بگیریم، حساسیت خود را بالا ببریم و این مشکل را برطرف کنیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی متذکر شد: در این دو ماهی که در دفتر اجتماعی مستقر شده‌ام، نشست‌های تخصصی را در نقاط مختلف استان برگزار می‌کنیم تا به قدر توان خود به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کنیم. تأکید کرده‌ایم که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید از ظرفیت همه عزیزان از جمله خانواده‌های بزرگوار شهدا، خیرین، تشکل‌ها، ائمه جماعات و مساجد استفاده شود.

زارعی با اشاره به اینکه یکی از سرمایه‌های بزرگ ما که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد، کتاب است، گفت: هرچه نسل جوان را بیشتر با کتاب آشنا کنیم و در خانواده‌ها مطالعه رواج یابد و فرزندانمان با مطالعه انس بگیرند، قطعاً با افزایش مطالعه در کشور، آسیب‌های اجتماعی کمتر خواهد شد.

او با بیان اینکه ۲۳ هزار نفر از شهدای ترور اکنون در میان ما نیستند و بی‌تردید اگر بودند، مسیر تحول و توسعه کشور شتاب بیشتری می‌گرفت، عنوان کرد: همه قدرتمندان می‌دانند که کنوانسیون چهارگانه ژنو وجود دارد و بر اساس آن، غیرنظامیان، مجروحان و اسیران مصونیت دارند و تحت هیچ عنوان نباید به آنان آسیبی وارد شود. اما متأسفانه همان کسانی که این قوانین را وضع کردند، مسیر آنها را تغییر دادند و عزیزان ما را به شهادت رساندند.

متأسفانه دشمن در حال عادی‌سازی ترور در سیستان و بلوچستان است

در ادامه ریحانه شهرکی، دختر زوج شهید سیستان و بلوچستان، شهید سرهنگ علیرضا شهرکی رئیس پلیس آگاهی سراوان و شهیده نرجس صیاد که در دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط گروهک تروریستی جیش‌الظلم به شهادت رسیدند، در این مراسم اظهار کرد: همیشه خانواده شهدا از صبر و استقامتی سخن می‌گویند که خداوند به خاطر شهادت عزیزشان به آنان عطا می‌کند، اما متأسفانه از دشواری‌ها و سختی‌هایی که کشیده‌اند و مدت‌زمانی که آن سختی را تحمل کرده‌اند، هیچ‌گاه سخن نمی‌گویند، مبادا دشمن شاد شود. من می‌خواهم امشب کمی از این دشواری‌ها و استان سیستان و بلوچستان به شما بگویم.

او ادامه داد: گروهک تروریستی جیش‌الظلم، مانند اربابان آمریکایی و صهیونیستی خود که دشمن ملت ایران‌اند، آنقدر مفلوک شده که به مظلوم‌کشی روی آورده است. اتفاقی که با ترور مادرم در کنار پدرم آغاز کردند و زنان و کودکان بی‌گناه دیگری را نیز به خاک و خون کشیدند؛ از شهیده نرجس صیاد که مادر شهید و خانه‌دار مظلومم بود تا شهیده نصرت افتخاری و شهیده افسانه عقیلا.

شهرکی خاطرنشان کرد: متأسفانه استان ما هر روز دست‌کم یک شهید می‌دهد یا بهتر است بگویم هر روز یک شهید می‌دهیم که در کنارش زن و بچه و مادر و پدری داغدار می‌شوند و همراه او روزی هزار بار جان می‌دهند. مادری که روزی فرزندش را در قنداق سفید برای نخستین بار دید، اکنون باید بند کفنِ عزیزتر از جانش را ببندد. همسری که از خانواده‌اش دل کند، اکنون به دست ظالم‌ترین و بی‌رحم‌ترین افراد زمانه داغدار شده است. فرزندی که پدر برایش تکیه‌گاهی امن و مادر چراغ راهش بود، اکنون باید شاهد فرو ریختن دیوار تکیه‌گاهش و خاموش شدن نور زندگی و امیدش باشد.

او ادامه داد: این سخنان شاید به زبان آسان بیاید، اما برای خانواده شهدا، از لحظه رسیدن خبر شهادت تا زمانی که مرگ به سراغمان می‌آید، هر لحظه زندگی‌ای پر از حسرت و طاقت‌فرساست؛ حسرت‌هایی که شاید کمتر به چشم بیایند، مثل نوشیدن دوباره یک چای، ملاقاتی دوباره یا یک بار دیگر صدا زدن ساده‌. برای من حسرتی سخت‌تر از نبودنشان در بهترین روز زندگی‌ام نیست؛ روزی که با همسر مهربان و دلسوزم سنت حسنه پیامبر را به جا آوردم، روزی که هر دختری آرزو دارد پدر و مادرش در خوشبختی‌اش سهیم باشند، اما برای من از آن روز فقط حسرت جای خالی پدر و مادرم ماند.

دختر شهید شهرکی خطاب به پدر و مادر شهیدش عنوان کرد: پدر و مادر عزیزم، با گذشت سه سال از نبودنتان هنوز نتوانسته‌ام با داغ و فراق شما کنار بیایم. آغوش شما برایم تنها یک قاب عکس شده و شب‌هایم هنوز با گریه و دلتنگی به صبح می‌رسد. بعد از تو فهمیدم خانه فقط دیوار و سقف نیست؛ خانه همان جایی بود که شما در آن نفس می‌کشیدید و با بودنتان همه‌چیز جان داشت.

شهرکی با بیان اینکه این گوشه‌ای از حسرت‌ها و سختی‌هایی است که خانواده شهدا آن را بهتر درک می‌کنند، اظهار کرد: استان ما هر روز یک شهید از دست می‌دهد و متأسفانه این موضوع تا حدی در حال عادی‌سازی است، در حالی که این اصلاً خوب نیست و هدف دشمن همین عادی‌سازی است. در صورتی که با هر شهیدی که در این استان می‌دهیم، پدری هست که کمرش می‌شکند و دیگر نمی‌تواند جان تازه بگیرد، مادری هست که شکسته می‌شود و فرزندی هست که کوهش فرو می‌ریزد. اکنون کاری که آغاز کرده‌اند این است که زنان را شهید می‌کنند؛ یعنی حتی حرمت چادر زن را نگه نمی‌دارند. این باعث شده است که بسیاری از فرزندان استان سیستان و بلوچستان حتی از مهر مادر هم بی‌بهره بمانند.

او با اشاره به کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر» با قلم و تصویرگری نوجوان مشهدی گفت: خوشحالم که این کتاب را نوجوانان دهه هشتادی هم نسل من نوشته‌اند و راهشان را پیدا کرده‌اند. تولید کتابی از شهدای ترور، ابتکار عملی ارزشمند است که نشان می‌دهد نسل امروز راه درست را پیدا کرده است. دشمن در جنگ نرم با اعتقادات و آرمان‌های ما سروکار دارد و اگرچه تشخیص دوست از دشمن در این میدان پیچیده است، اما نسل جوان ما اجازه نداده راه شهدا گم شود.

شهرکی یادآور شد: رزمندگان دفاع مقدس دشمنشان را آشکار می‌دیدند، اما متأسفانه در جنگ نرم، دشمن مشخص نیست؛ یعنی دوست و دشمن را نمی‌توان به این وضوح از هم تشخیص داد. هدف دشمن را فقط می‌دانیم، ولی راه و روشش بسیار پیچیده است. درک این موضوع و انتخاب درست راه، لیاقت و پشتکار می‌خواهد.

گفتنی است؛ در پایان این مراسم از پوستر کتاب «آن ۲۳۰۰۰ نفر» رونمایی شد و از نوجوانانی که در تولید این اثر همکاری کردند تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha