افتتاحیه نمایشگاه آثار کیخسرو خروش با رونمایی از تازه‌ترین پرتره‌ی امام خمینی (ره) در گالری «شکوه» برگزار شد.

تازه‌ترین پرتره امام خمینی (ره) رونمایی شد
به گزارش ایسنا، افتتاح این نمایشگاه عصر اولین جمعه زمستان ٩٣ با حضور علی مرادخانی - معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -، مرتضی کاظمی - مشاور وزیر ارشاد - و شماری از هنرمندان صاحب‌نام همراه بود.

در حاشیه این افتتاحیه، کیخسرو خروش سلیقه‌اش را مهم‌ترین ملاک انتخاب سوژه برای نقاشی دانست و گفت: این نمایشگاه منتخبی از دوره‌های مختلف کاری من است که شامل نقاشی‌هایی از طبیعت و همچنین پرتره‌هایی از افراد مختلف از جمله امام خمینی (ره) است. من با سوژه‌های مختلف برخورد می‌کنم و هرچه نظرم را جلب کند، آن را به تصویر می‌کشم.

او با اشاره به این‌که طراحی، پایه اصلی آثارش است، اظهار کرد: من از تعلیم‌یافته‌های زمان قدیم هستم. در زمان ما، طراحی اهمیت زیادی داشت و در واقع قسمت اعظم کار را طراحی تشکیل می‌داد. به همین دلیل من هم به طراحی توجه زیادی دارم و آن را تا اندازه زیادی در آثارم لحاظ می‌کنم.

این هنرمند همچنین با اشاره به رونمایی تازه‌ترین اثر خود از پرتره‌ی امام خمینی (ره) گفت: پرتره تازه با رویکرد ساده‌تر و رهاتر اجرا شده است. برخلاف بقیه پرتره‌های امام، در اثر تازه آگاهانه به جزییات، توجه کمتری کرده‌ام. در مجموع، هر پرتره‌ای که از امام (ره) کشیده‌ام حال و هوای خاص خود را دارد.

«خروش» گوهرشناسی بی‌بدیل است

آیدین آغداشلو - هنرمند پیشکسوت نقاشی - که در سال‌های دانشجویی، همکلاس خروش بود، در نوشتاری در کاتالوگ این نمایشگاه او را «مهم‌ترین نقاش واقع‌گرای ایرانی این دوران» دانسته و در بخش‌هایی از این متن آورده است: استاد کیخسرو خروش هنرمند والایی است که به جرات می‌توانم ادعا کنم عنوان «استادی» به حق شایسته‌ی جایگاه و مقام بلند او و انگشت‌شماری دیگر است.

شرح هنرمندی و مهارت و قدرت اجرایی و شناخت استادانه‌ی او از رنگ و ترکیب‌بندی و دریافت محض باشد، خود نیاز به مجال مفصلی‌تری دارد، ولی همین‌قدر کفایت است که او را مهم‌ترین نقاش واقع‌گرای ایرانی این دوران می‌دانم و شادمانم و مفتخرم که سال‌های چند در دانشکده‌ی هنرهای زیبا دانشگاه تهران انیس و جلیس او بوده‌ام.

استاد کیخسرو خروش، گوهرشناسی بی‌بدیل و خوشنویسی کم‌نظیر است و به راستی به بیشتر هنرها آراسته است و شکر خدا که چنین جایگاه رفیعی را همیشه با فروتنی و مهربانی و ادب و آداب بسیار همراه و آراسته کرده است و برای من الگویی بوده است از یک هنرمند اصیل و حقیقی – و حیف منزوی - که عمر پربارش دراز و سایه‌ی جان بخش‌اش بر سر فرهنگ و هنر زمانه ما پیوسته مستدام باد.

هنرمندی که قلمش بسیار آزاد است

علی اکبر صادقی - هنرمند پیشکسوت نقاش و تصویرگر - نیز از بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود. او درباره‌ی خروش گفت: او هم‌دانشگاهی من بود و از ابتدا در کار بسیار جدی بود. آقای خروش پیرو استاد حیدریان بود و در واقع می‌توان گفت ادامه اوست. امیدوارم نسل آینده هم ادامه کیخسرو خروش باشد. علاوه بر این او یکی از بزرگ‌ترین خطاط‌های ایران نیز محسوب می‌شود. من سال‌ها بود که آثار نقاشی او را ندیده بودم، قلمش بسیار آزاد است و در کار دقت بسیار دارد و همین دقیق کار کردنش باعث شد تا به نتیجه خوبی برسد.

نمایشگاه کیخسرو خروش تا ششم اسفندماه در گالری شکوه واقع در فرمانیه، بلوار اندرزگو، کوچه سلیمی (شمالی)، کوچه امیرنوری، شماره ١٩ میزبان علاقه‌مندان به هنر است.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.