پیشنهاد سردبیر

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فصل مجامع شرکتها، ابهامات موجود در سیاست‌های اقتصادی دولت دوازدهم و تداوم رکود اقتصادی سه عامل اصلی افت فرسایشی و رکود بورس در این روزها هستند که آثار آن را می توان در کاهش حجم و ارزش معاملات مشاهده کرد.

دلایل رکود در بازار سرمایه

به گزارش قدس آنلاین، امیررضا محمودی با اشاره به این که پس از فروش کردن هیجان کوتاه مدت انتخابات در بورس، بازار سهام دچار روند فرسایشی و رکودی شده است گفت: آثار این رکود بورسی را می توان در کاهش حجم و ارزش معاملات در روزها و چند هفته گذشته مشاهده کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به دلایل این روند فرسایشی اذعان داشت: به طور سنتی هر ساله در خرداد و تیرماه هر سال فصل مجامع شرکتهاست که در ایران این دوره، بازار سرمایه مختصات خاص خود را دارد؛ چرا که همزمان با برگزاری فصل مجامع، هیئت مدیره شرکتها برای ابقا و دلجویی از سهامداران به تقسیم سود اقدام می کنند که این موضوع موجب می شود نماد شرکتها پس از بازگشای با افتی بیش از سود تقسیمی بازگشایی شود، بنابراین سهامداران در این دوره تلاش می کند اصطلاحا با مجمع نروند و اقدام به فروش سهام می کنند تا پس از برگزاری مجامع شرکتها دوباره اقدام به خرید سهام کنند.

وی افزود: بر این اساس به طور معمول در خرداد و تیرماه هر سال به صورت سنتی بازار سهام با افت و رکود فرسایشی مواجه می شود.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: یکی دیگر از دلایل فروش سهام شرکتها توسط معامله گران در فصل مجامع را تقسیم سودی دانست که معمولا یا به آنها نمی رسد و یا با تاخیر به حساب آنها واریز می شود؛ که متاسفانه این موضوع به سنتی کهنه در بورس تبدیل شده است و متولیان بازار سرمایه هم اقدامی برای احقاق حقوق سهامداران در این زمینه نمی کنند.

وی ادامه داد: در هر زمان که بازار سهام دچار مشکلی می شود معمولا هیجان زدگی سهامداران و عدم توجه به مسایل بنیادی توسط آنها بهانه یزش بورس می شود. البته بخشی از دلایل افت بورس می تواند در مقاطع مختلف همین موضوع باشد اما بازار سهام در کشور دچار مشکلاتی همچون سود تقسیمی شرکتها و محدودیتهایی چون حجم مبنا و دامنه نوسان است که این موضوعات از اختیار معامله گران خارج است و اثرات منفی نیز بر معاملات دارند.

محمودی همچنین ابهامات موجود در سیاست‌های اقتصادی دولت دوازدهم را نیز از دیگر دلایل افت فرسایشی بورس عنوان کرد و اذعان داشت: متاسفانه در این زمینه نیز هیچ گونه اظهار نظری نمی شود که دول بعدی چه برنامه ای برای اقتصاد و خروج آن از رکود دارد و این موضوع نیز معاملات بورس را با ابهام بیشتری مواجه کرده است.

وی از تداوم رکود حاکم بر اقتصاد کشور به عنوان یکی دیگر از دلایل رکودی بودن معاملات بورس یاد کرد و افزود: شاید به جرات بتوان گفت شرط اصلی رونق بازار سهام گذر اقتصاد از رکود و رونق اقتصادی است؛ بر این اساس تا زمانی که اقتصاد کشور رکودی باشد بازار سرمایه نیز از آن تاثیر می پذیرد و نباید منتظر رونق پایدار در بورس بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.