چند سازمان بین‌المللی در گزارشی در خصوص افزایش بی‌سابقه گرسنگی و عدم دسترسی به غذا در یمن، هشدار دادند.

سازمان‌های جهانی: یمن با گرسنگی بی‌سابقه مواجه است

به گزارش قدس آنلاین، سه نهاد بین‌المللی امروز(سه شنبه) و در آستانه ورود به هشتمین سال جنگ یمن، با انتشار گزارشی در خصوص بحران شدید گرسنگی در این کشور و نیاز فوری به کمک‌های غذایی هشدار داد. 

به نوشته «سبأ نت»، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، برنامه جهانی غذا و یونیسف، این گزارش را تهیه کرده‌اند و طبق آن بالغ بر ۱۷.۴ میلیون نفر در یمن نیاز فوری به غذا داشته و تعداد بیشتری در سطوح مختلف گرسنگی قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۲ شرایط بدتر از گذشته شود و تعداد افرادی که قادر به تأمین کمترین حد نیاز غذایی خود نیستند به ۱۹ میلیون نفر برسد.

این نهادها در بیانیه مشترک خود همچنین گفتند که ۱.۶ میلیون نفر دیگر وارد بحران غذایی خواهند شد تا تعداد آن‌ها به ۷.۳ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۲۲ برسد.

سوءتغذیه کودکان زیر پنج سال از دیگر موارد نگرانی این نهادهای بین‌المللی در این گزارش است. طبق این گزارش ۲.۲ میلیون کودک از سوءتفذیه حاد رنج می‌برند. همچنین نزدیک به نیم میلیون کودک دچار سوءتغذیه بسیار وخیم هستند که ادامه زندگی آن‌ها را با تهدید مواجه کرده است. در این میان نزدیک ۱.۳ میلیون زن باردار یا شیرده در یمن هستند که از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند.

«دیوید گرسلی» هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن با اشاره به این گزارش گفت که باید هرچه سریع‌تر وارد عمل شد و کمک‌های بشردوستانه را برای میلیون‌ها نفر جمع کرد. او تأکید کرد که نیاز به تأمین فوری غذا و  دارو و آب آشامیدنی سالم و امکانات بهداشتی و مراقبتی در یمن وجود دارد.

گرسلی افزود: «صلح موجب پایان شرایط بحرانی می‌شود، اما ما نیاز به بهتر کردن اوضاع در شرایط فعلی داریم. تمامی طرف‌های درگیر باید محدودیت‌ها علیه تجارت و سرمایه‌گذاری در کالاهایی که تحریم نیستند را بردارند و به پایین آمدن قیمت مواد غذایی کمک کنند و شرایطی را به وجود آورند که مردم کمتر به کمک‌ها وابسته باشند و خود اقدام به ایجاد شغل یا فعالیت اقتصادی بکنند.»

«کو دونگیو » مدیرکل سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد(فائو) نیز گفت: این سازمان به طور مستقیم با کشاورزان یمنی در ارتباط خواهد بود تا راه‌های بهبود کشت و افزایش بهره‌روی را به آن‌ها یاد داده و به افزایش تولید محصولات کشاورزی کمک کند تا وابستگی کمتری به واردات در یمن وجود داشته باشد.

«دیوید بیزلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا نیز در این خصوص گفت: ارقام اعلام شده نشان از یک فاجعه در چشم‌انداز یمن دارد و زمان به نفع ما نیست.

وی افزود: «اگر کمک‌های مالی هرچه سریع‌تر انجام نگیرد، اوضاع در یمن به گرسنگی شدید و گرسنگی جمعی خواهد انجامید و اگر اکنون عمل نکنیم، دیگر فرصتی برای ممانعت از بروز فاجعه و نجات جان میلیون‌ها نفر وجود نخواهد داشت.»

«کاترین راسل» مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف) نیز گفت: «هر روز تعداد بیشتری از کودکان یمنی به خواب رفته در حالیکه گرسنه هستند که موجب ضعف جسمی و ادراکی آن‌ها شده است تا جایی که این شرایط منجر به مرگ فرد می‌شود».

وی ابراز کرد: درد و رنج کودکان یمنی دیگر نباید مورد بی توجهی قرار گیرد، چرا که جان‌ آن‌ها در خطر است.

یورش ائتلاف سعودی به یمن کمتر از  دو هفته دیگر وارد هشتمین سال خود می‌شود، جنگی که قرار بود با تسلط بر صنعاء در عرض دو هفته پایان یابد، اما حملات همه جانبه و روزانه و محاصر شدید هوایی، زمینی و دریایی یمن، نه تنها موجب تسلیم ارتش و کمیته‌های مردمی نشده است، بلکه در سطح نظامی و حملات یک توازن نظامی به وجود آمده است.

گفتنی است؛ حدود چهار روز پیش موسسه کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد: از شروع جنگ علیه مردم یمن بیش از ۱۰ هزار کودک کشته و زخمی شده‌اند.

پیش از این مرکز حقوق بشری «عین الانسانی» یمن تایید کرده بود طی ۲۴۰۰ روز(نزدیک به ۶ سال و نیم) ۴۴ هزار و ۲۲۱ غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند که از میان آن‌ها ۱۷ هزار و ۲۹۰ تن کشته و ۲۶ هزار و ۹۳۱ تن زخمی شده‌اند و از میان کشته شدگان ۴۲۷۰ تن کودک و ۲۸۵۰ تن زن هستند.

بر اساس گزارش‌های کارشناسان و رسانه ها، یمن، فقیرترین کشور خاورمیانه، در آستانه قحطی قرار گرفته است و این بحران ممکن است با اختلالات زنجیره تامین به دلیل درگیری‌های نظامی در اوکراین تشدید شود. بر اساس این گزارش، یمن حدود ۴۰ درصد گندم خود را از روسیه و اوکراین تامین می‌کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.