۱۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۹
کد خبر: 792441

بر اساس اعلام سازمان آموزش و پرورش استثنایی و از ۱۴ فروردین ماه، فعالیت تمام عوامل اجرایی، آموزشی، توانبخشی، پرورشی، مراقبین سلامت، مشاوره و مددکاری، مطابق ابلاغ و جدول برنامه هفتگی، در تمامی مدارس استثنایی، مراکز آموزشی و توان‌بخشی مشکلات ویژه یادگیری و مراکز راهنمایی و مشاوره و تمامی دوره‌های تحصیلی از جمله؛ پیش از دبستان، به صورت «حضوری» است.

جزئیات بازگشایی مدارس استثنایی از ۱۴ فروردین

به گزارش قدس آنلاین، با توجه به تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر حضوری شدن آموزش‌های مدارس و دانشگاه‌ها و پیرو ابلاغ دستورالعمل حضوری شدن مدارس دفتر وزارتی، نظر به شرایط نوآموزان و دانش ‌آموزان استثنایی و ضرورت ارائه خدمات و آموزش‌های حضوری به آنان جهت جلوگیری از افت تحصیلی و پیامدهای ناشی از آن، سازمان آموزش و پرورش استثنایی ضمن تاکید بر رعایت کامل مفاد دستورالعمل وزارتی، دستورالعمل شرایط حضوری شدن مدارس و مراکز استثنایی در زمان باقی مانده سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را به استان ها ابلاغ کرد.

حمید طریفی حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی پیش از این درباره روند بازگشایی مدارس استثنایی با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در جلسه ششم فروردین ۱۴۰۱ گفته بود: در مدارس استثنایی با توجه به کم بودن تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس، لزوم ارائه آموزش‌ها به صورت عملی، عینی و مجسم، امکان ارائه خدمات توانبخشی به صورت انفرادی و استقبال خانواده‌ها از آموزش‌های حضوری، از آبان ماه سال گذشته به تدریج در بسیاری از مناطق کشور فعالیت‌های آموزشی، پرورشی و توانبخشی این مدارس با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به صورت حضوری یا ترکیبی دنبال ‌شده است.

به گفته وی ضرورت حضوری بودن فعالیت‌های مدارس استثنایی با توجه به ماهیت عملی و کاربردی آموزش‌ها، ویژگی‌ها و نیازهای خاص آموزشی، پرورشی و توانبخشی دانش آموزان استثنایی بیش از مدارس عادی احساس می‌شود.  در شرایط کنونی، با توجه به تغییر فصل و معتدل شدن هوا، فراهم شدن امکان تهویه هوا به صورت طبیعی در کلاس‌های درس، واکسیناسیون گسترده معلمان، دانش آموزان و آحاد جامعه در کشور و بنا بر تصمیم ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا می‌توانیم با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی ادامه فعالیت‌های تمام مدارس استثنایی را به صورت کاملا حضوری داشته باشیم.

طریفی حسینی با اشاره به اینکه با این حال، شرایط و اقتضائات برخی از دانش آموزان استثنایی دارای مشکلات خاص، همچون «نقص شدید دستگاه ایمنی» مورد توجه قرار خواهد گرفت، به تدوین شیوه‌نامه آموزش‌های حضوری مدارس توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا اشاره و اظهار کرد: این شیوه‌نامه با در نظرگرفتن شرایط جدید کشور در زمینه کنترل بیماری کرونا در سال جدید تدوین شده است.

برخی مفاد این دستورالعمل به شرح زیر است:

- فعالیت تمامی عوامل اجرایی، آموزشی، توان‌بخشی، پرورشی، مراقبین سلامت، مشاوره و مددکاری، مطابق ابلاغ و جدول برنامه هفتگی، در تمامی مدارس استثنایی، مراکز آموزشی و توان‌بخشی مشکلات ویژه یادگیری و مراکز راهنمایی و مشاوره و تمامی دوره‌های تحصیلی از جمله؛ پیش از دبستان، به صورت حضوری است.  

- فرایند آموزش و ارزشیابی دروس شایستگی فنی و غیر فنی در شاخه فنی و حرفه‌ای/ متوسطه کاردانش خاص دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و استاندارد آموزش مهارت در شاخه کاردانش تکمیل و برای اجرای درس کارآموزی/ کارورزی، برنامه‌ریزی شود.  

- نظارت بر آموزش دانش‌آموزان تلفیقی و فراگیر بر عهده مدرسه پشتیبان و نظارت بر آموزش دانش‌آموزان با کم توانی ذهنی که در مدارس روستایی و مناطق صعب العبور مشغول به تحصیل هستند، بر عهده مدیر مدرسه استثنایی است که نوآموز و دانش‌آموز در آن  ثبت نام شده است.

- برنامه‌ریزی جهت دسترسی دانش‌آموزان نیازمند به خدمات توانبخشی به گونه‌ای باشد که هیچ دانش‌آموزی از دریافت خدمات درمانی داخل و خارج از مدرسه، باز نماند. تمامی فعالیت‌های تیم توان‌بخشی، مشاوره و مددکاری، همانند فعالیت‌های آموزشی در مدرسه به صورت حضوری است.

- حضور نوآموزان و دانش‌آموزان مبتلا به کرونا، پس از طی مراحل درمانی و با تأیید پزشک، در مدرسه الزامی است.     

- مدیران مدارس استثنایی با هماهنگی انجمن اولیاء و مربیان، تمهیدات لازم را نسبت به تأمین و ساماندهی سرویس ایاب و ذهاب نوآموزان و دانش‌آموزان تا پایان سال تحصیلی، برابر ضوابط فراهم کنند.

- دستورالعمل خوابگاه‌های دانش‌آموزان استثنایی با هماهنگی وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت تنظیم و متعاقباً ارسال خواهد شد.

ضروری است اداره آموزش و پرورش استثنایی استان با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های موجود جهت راهبری و نظارت بر فعالیت‌های آموزشی، توان‌بخشی و پرورشی مدارس تحت پوشش در سطح استان، اقدامات لازم را در خصوص اجرایی شدن این بخشنامه، معمول کند.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسنی ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۳
    0 0
    سلام چطور والدین نگران نباشند؟ مدارس واجد شرایط نیستند و هیچ اقدامی صورت نگرفته است! حجم دانش اموزان در کلاسها مشابه قبل از کرونا هست! تعداد زیاد دانش اموزان در کلاسهای کوچک! اقای رییسی لطفا این ماه رمضان را به کام مردم تلخ نکنید