دوباره بهار؛ رستاخیز زمین جلوه‌گر شد و در تلاقی با بهار قرآن، عطر شکوفه‌های بهاری با شمیم کلام الهی و مناجات‌های سحرگاهی در هم آمیخت.

عرض ارادت رسانه‌ای

همه در عبادت‌اند؛ یکی با قرآن و مناجات، یکی با ناله‌های سحرگاهی و کم نیستند عاشقان عشقبازی‌های الهی که گاهی قلم به دست دارند و از زیبایی‌های عابد و معبود می‌نگارند و گاهی از لنز دوربین، چشم‌های نمناک و دست‌های به سوی آسمان گشوده را به تصویر می‌کشند.

۵۸۰ خادم و خادمیار رسانه‌ای
خادمان مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی در ماه رمضان امسال دوباره روایتگر فعالیت‌های خادمان خدوم بارگاه منور رضوی و لحظات معنوی زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در بارگاه قدسی‌اش بودند و در این تلاش بیش از ۲۰۰ خادم رسانه‌ای از شبکه‌های مختلف ملی و بین‌المللی به مدیریت رسانه‌های صوتی و تصویری این مجموعه ملحق شدند و بیش از ۳۵خادمیار استانی در قالب ۶ تیم مجزا به تولید آیتم‌های مختلف پرداختند. بیش از ۳۵۰ خادمیار نیز به صورت شبانه‌روزی به صورت حضوری و یا از طریق سامانه افکارسنجی به اجرای طرح‌های نظرسنجی ماه رمضان پرداختند.
نتیجه تلاش شبانه‌روزی خادمان این مجموعه در این ماه پخش روزانه ۵۸ساعت برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از شبکه‌های مختلف ملی و بین‌المللی به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، اردو، آذری و ترکی استانبولی بود.
پوشش تمامی مراسم‌های شاخص حرم مطهر رضوی شامل سخنرانی، مناجات‌خوانی، تفسیر و ترتیل‌خوانی قرآن کریم در سه نوبت و از بیش از 
۲۵ شبکه به صورت روزانه و  همچنین انتشار و توزیع ویژه‌نامه‌های «قرار» و «قاصدک» (۳۵۰ هزار نسخه) از جمله فعالیت‌های مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی در این ماه مبارک بود. گفتنی است که قرار و قاصدک از محصولات مؤسسه فرهنگی قدس بود که انتشار و توزیع آن‌ها همزمان با ایام نوروز و همچنین در شب‌های قدر، در ورودی‌های حرم مطهر رضوی، فرودگاه مشهد، ایستگاه راه‌آهن، ترمینال و هتل‌های اطراف حرم مطهر انجام و با استقبال بسیار خوب زائران و مجاوران روبه‌رو شد.
برنامه «مثل ماه» که هر روز پیش از افطار از شبکه سوم سیما پخش می‌شود و هر بار به موضوع شفایافتگان و کرامت‌های رضوی می‌پردازد نیز امسال با مشارکت مدیریت رسانه‌های صوتی و تصویری آستان قدس رضوی تهیه و با استفاده از پرونده‌های ثبت شده شفایافتگان در این آستان مقدس آماده پخش شد. این برنامه امسال از پربیننده‌ترین برنامه‌های صدا و سیما بود. 
در ضمن تفسیر تولیت آستان قدس رضوی، تفسیر حجت‌الاسلام والمسمین قرائتی، مناجات‌خوانی حاج‌محمود کریمی، بی‌انتها ویژه‌برنامه افطار و سحر شبکه نسیم، ویژه‌برنامه امین‌الله به زبان عربی، سر سحر ویژه‌برنامه سحر شبکه خراسان رضوی و... از جمله برنامه‌های این مجموعه در حوزه رسانه‌های صوتی و تصویری بود.

۷ پروژه افکارسنجی
اجرای هفت طرح افکارسنجی شامل «سنجش میزان رضایت زائران از برنامه قرائت قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان»، «سنجش میزان رضایت مخاطبان از برنامه‌های رسانه‌ای آستان قدس رضوی ویژه ماه مبارک رمضان»، «بررسی میزان رضایت شرکت‌کنندگان از مراسم ابناء‌الرضا (ویژه نوجوانان)»، «سنجش میزان رضایت زائران و مجاوران از برنامه‌های شب‌های قدر ۱۴۰۰»، «بررسی میزان رضایت شرکت‌کنندگان از مسابقات قرآنی آستان قدس رضوی»، «سنجش میزان رضایت از کارگاه رزق قرآنی» و «ارزیابی برنامه قرآنی مهدالرضا» از جمله فعالیت‌های مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات آستان قدس رضوی در ماه رمضان به شمار می‌رود. 

پاسخگویی به بیش از ۲هزار تماس روزانه توسط مرکز پاسخگویی ۱۳۸
همچنین از دیگر خدمات این مجموعه می‌توان به پاسخگویی روزانه به بیش از ۲هزار تماس مردمی به صورت شبانه‌روزی، برگزاری همایش آموزشی سامانه افکارسنجی ویژه خادمیاران، ارسال پیام‌کوتاه اطلاع‌رسانی از فعالیت‌ها و ویژه‌برنامه‌های رمضان و نصب دیوارنگاره شب قدر در تقاطع چهارراه شهدا اشاره کرد.


تولیدات ارادتمندانه رسانه‌ای
با پیوستن تیم خادمیاران رسانه‌ای استان‌های مختلف به جمع خدمتگزاران بخش فیلم خبر و رسانه، ۳۰ قسمت آیتم ارادت که به روایت کوتاه از خدمت افراد در آستان قدس رضوی می‌پردازد، بدون هیچ هزینه‌ای تولید شد.
از دیگر اقدام‌های رمضانی این حوزه می‌توان به تولید نماهنگ‌های ویژه ولادت امام حسن(ع) و شهادت حضرت علی(ع) و تولید بیش از ۴۰ عنوان گزارش اشاره کرد. 

انعکاس فضای معنوی بارگاه رضوی به پنج زبان زنده دنیا در فضای مجازی
برنامه‌های فضای مجازی در ماه مبارک رمضان به پنج زبان فارسی، انگلیسی، عربی، اردو و آذری از طریق بسترهای اینستاگرام، فیس‌بوک، یوتیوب، روبیکا، سروش، هیئت آنلاین، آپارات، تلویزیون اینترنتی لنز، تلویزیون اینترنتی تیوا و تلوبیون پخش شد.
برقراری ارتباط تصویری مخاطبان با حرم مطهر رضوی هر روز از ساعت۱۷ از استودیوی خبر جهان اسلام، ارتباط با مؤسسه‌ها و مراکز دینی در کشورهای مختلف با توجه به ساعات اعلامی کشورها از استودیوی مجازی باب‌السلام، پخش زنده قرائت یک جزء قرآن کریم هر روز از طریق شمس تی‌وی، روبیکا، گپ، سروش، هیئت آنلاین، آپارات، تلویزیون اینترنتی لنز، تلویزیون اینترنتی تیوا و تلوبیون از جمله خدمات و برنامه‌های اداره رسانه‌های نوین آستان قدس رضوی در ماه رمضان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.