سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) با بیان این که امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر نیازمند توجه به آداب و رعایت مراتب است، یادآور شد: عمل به فریضه امربه‌معروف نیازمند توجه به‌مراتب متنوع و متکثر آن است، پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله در بسیاری از موارد با حسن خلق به فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر عمل می‌نمودند.

عمل به فریضه امر به معروف آداب و مراتب دارد

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرحزاد در سخنرانی حرم حضرت معصومه (س) با بیان این که صلوات بر پیامبر و خاندان عصمت و طهارت در عین ثبت حسنات، پاکی گناهان را به دنبال دارد، عنوان کرد: امام رضا (ع) می‌فرماید؛ «مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلاةِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَاِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً» هر کس نمی‌تواند کفاره گناهانش را بپردازد، بر محمد و آل محمد بسیار صلوات فرستد زیرا صلوات گناهانش را کاملاً از بین می‌برد.

وی به روایت «ألصّلاة علی النّبی و آله أمحق للخطایا من الماء إلی النّار» از امام علی (ع)، اشاره کرد و گفت: امام (ع) می‌فرماید؛ صلوات بر پیامبر (ص) و آل او گناهان را شدیدتر از آنچه آب، آتش را خاموش می‌کند، محو می‌سازد.

وی با بیان این که به لطف الهی، رحمت بر غضب و آب بر آتش و خوبی‌ها بر بدی‌ها غالب است، اظهار کرد: اختیار غضب از آن رحمت است و رحمت مدیریت‌کننده و برطرف‌ساز غضب است. به تعبیر علما در تمام غضب‌های الهی تزکیه و خیر و رحمت است.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت (س) به فرازهایی از دعای ماه رجب اشاره کرد و یادآور شد: علی‌رغم تمام پستی بلندی‌ها و سختی‌های روزگار و تلاش کفار و منافقین،  تاریخ بارهاوبارها ثابت نموده که در همین دنیا مؤمنین بر کفار غالب می‌شوند.

وی حکومت ۵۰۰ ساله بنی‌عباسی بر سرزمین‌های اسلامی را موردتوجه قرارداد و اذعان کرد: غلبه به دو صورت غلبه ظاهری و غلبه روحی و معنوی است؛ «کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ» (آیه ۲۴ سوره ابراهیم). گستره وصف ناپذیر سادات نبوی و ابتر بودن دشمنان اهل بیت علیهم‌السلام نشان دهنده غلبه خوبی بر بدی هاست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرحزاد، با بیان اینکه که کسی که امین باشد، قطعاً اهل بهشت و نجات خواهد بود، اظهار کرد: امین کسی است که حق خدا و بندگان خدا را ضایع نکند، لذا قدردانی و بهره‌گیری بایسته از نعمت‌های الهی و استفاده بهینه از فرصت‌ها از جمله ویژگی‌های انسان امین است.

وی با اشاره به این که امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر نیازمند توجه به آداب و رعایت مراتب است، یادآور شد: عمل به فریضه امربه‌معروف نیازمند توجه به‌مراتب متنوع و متکثر آن است، پیامبر اعظم (ص) در بسیاری از موارد با حسن خلق به فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر عمل می‌نمودند.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت (س) ضمن اشاره به تأثیر محیط بر رعایت شئون اسلامی، بر اهمیت گسترش فضاهای معنوی در سراسر کشور تأکید کرد و افزود: حضور افراد در فضاهای معنوی و در اجتماعات ایمانی به‌ویژه در مضجع شریف اهل‌بیت (ع) تأثیر بسزایی بر رعایت شئون اسلامی و تقویت بنیه‌های ایمانی جامعه دارد.

وی به فرازهایی از دعای «یَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَیَا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدائِدِ، وَیَا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلی رَوْحِ الْفَرَجِ» صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: همه گره‌ها به دست ذات اقدس اله باز می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.