معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: هزینه انتقال آب از دریای عمان به قدری بالا است که برای مصرف آب شرب به صرفه نیست .

انتقال آب از دریا برای مصرف آب شرب صرفه اقتصادی ندارد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مهدی جهان طلب با بیان اینکه آب یکی از سرمایه‌های مهم بشر است، اظهار کرد: ۹۵ درصد آب سفره‌های زیر زمینی در بخش کشاورزی و باقی در بخش شرب، صنعت و خدمات مصرف می‌شود.

وی افزود: به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمین، کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی هر روز سطح سفره‌ها پائین‌تر می‌رود به طوری که عمق چاه‌ها در بسیاری شهرها از ۶۰ متر به بیش از ۳۵۰ متر رسیده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی عنوان کرد: هدر رفت آب به دو صورت واقعی و ظاهری است، هدر رفت واقعی به نشتی شبکه گفته می‌شود، اما هدر رفت ظاهری هدر رفتی بوده که مصرف آن را نمی‌توان اندازه‌گیری نمود. برای مثال میزان آبی از طریق کنتورهای خراب، انشعابات غیرمجاز و... مصرف می‌شود قابل اندازه‌گیری نیست.

هدر رفت ۳۲ درصدی آب در خراسان رضوی

وی تصریح کرد: در خراسان رضوی هدر رفت واقعی آب ۱۷.۶ درصد و هدر رفت ظاهری ۱۵ درصد بوده که در مجموع میزان کل هدر رفت ۳۲ درصد است.

جهان طلب با اشاره به ۸۵۰ لیتر کسری منابع آبی در خراسان رضوی گفت: این کسری در بخش روستایی و شهری با مدیریت مصرف و مبادلات انجام شده، پوشش داده شد.

وی گفت: یکی از مشکلات اصلی ما افت سفره‌های آب زیرزمینی است، هر ساله به دلیل افت سفره‌ها درصدی از میزان تولید کاسته شده و توان تولید چاه‌ها هر ساله کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل هر ساله ۶۰ تا ۷۰ حلقه چاه برای تأمین آب شرب حفاری شده که هزینه خطوط انتقال این تعداد چاه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: در سال ۱۳۹۹ -۱۴۰۰ حدود ۷ درصد در استان افزایش تولید وجود داشته است. همچنین در سال جاری این میزان نسبت سال گذشته حدود ۳ درصد افزایش داشته و وضعیت موجود نشان می‌دهد، مدیریت مصرف انجام نشده است.

وی با انتقاد از پائین بودن تعرفه‌ آب گفت: باوجود اینکه در بخش آب هزینه‌ها بالا بوده و قیمت اقلام و تجهیزات و ..... هر سال افزایش پیدا می‌کند، اما پایین بودن تعرفه‌ها موجب شده در این بخش با چالش مواجه شویم.

جهان طلب گفت: اگرچه هر اقلیمی الگوی مصرف خاص خود را دارد و بیشتر از آن مشمول جریمه می‌شود، اما جریمه‌ها بازدارند نیست. امروز یک بطری آب نیم لیتری ۳۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد ولی فروش هر مترمکعب آب کمتر از ۲۰۰۰ تومان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha