تحولات لبنان و فلسطین

گرچه قرار بود قیمت خرید تضمینی گندم دو روز پیش در جلسه شورای قیمت‌گذاری مشخص شود؛ اما به دلیل حضور رئیس جمهوری بلاروس در ایران این جلسه لغو و به زمان دیگری موکول شد. اتفاقی که کشاورزان را در شرایط بلاتکلیفی قرار داده است.

گندمکاران در بلاتکلیفی/ بلاروس مانع تعیین قیمت خرید تضمینی گندم!

به گزارش قدس آنلاین، با اینکه کمتر از یک هفته به پایان سال جاری مانده؛ اما گندم‌کاران همچنان در بلاتکلیفی تعیین نرخ گندم به سر می‌برند. قرار بود روز ۲۲ اسفندماه در جلسه قیمت‌گذاری، قیمت خرید تضمینی گندم تعیین شود.

اما پیگیری‌های تجارت‌نیوز نشان می‌دهد به دلیل سفر رئیس جمهوری بلاروس به ایران، وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس این شورا نتوانست در این جلسه شرکت کند، از این رو جلسه لغو و به روز دیگری موکول شده است.

در این بین هنوز زمان برگزاری مجدد این جلسه مشخص نشده است، اما قطعا قیمت گندم تا پایان سال به دلیل اینکه برداشت گندم در برخی از استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، بوشهر و کرمان آغاز شده باید مشخص شود.

قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۲

دولت قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد؛ اما گمانه‌زنی می‌شود این قیمت برای سال زراعی آینده بین ۱۴ هزار تا ۱۶ هزار تومان تعیین شود، نرخ‌هایی که اعتراض کشاورزان را به دنبال داشت.

بسیاری از کشاورزان عنوان می‌کنند قیمت گندم باید برای سال آتی، بالای ۲۰ هزار تومان تعیین شود، در غیر این صورت پاسخگوی هزینه‌های تولید نخواهد بود. حتی برخی کشاورزان عنوان می‌کنند قیمت گندم با هزینه حمل‌ونقل، کارگر، ادوات کشاورزی به ۳۰ هزار تومان باید برسد.

بسیاری از گندمکاران عنوان کرده‌اند در صورت تعیین نرخ پایین گندم، حاضر نیستند محصول خود را به دولت بفروشند؛ از همین رو دولت باید به فکر واردات گندم بیفتد.

در واقع فروش گندم در بازار آزاد برای کشاورزان سود بیشتری به همراه خواهد داشت؛ اما در این میام برخی از کشاورزان نیز به دلیل نیاز به نقدینگی و پرداخت هزینه‌ برداشت محصول به کارگران، ادوات کشاورزی و غیره ناچار هستند به صورت یک‌جا محصول خود را به دولت بفروشند.

به تازگی علیقلی ایمانی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران، درباره اعتراض کشاورزان به تعیین نرخ زیر ۲۰ هزار تومانی گندم، گفته بود: در این رابطه نمی‌توان بر اساس احساسات و بدون در نظر گرفتن مسائل کارشناسی اقدام کرد. قانون‌گذار برای قیمت خرید تضمینی گندم قانون تعریف کرده است و بر اساس آن چهار فاکتور (هزینه‌های تولید به علاوه سود متعارف برای کشاورز، نرخ تورم، نرخ بازار جهانی و نرخ مبادله درون و بیرون بخش کشاورزی) قیمت گندم را مشخص می‌کند.

وی تاکید کرد: قیمت خرید تضمینی گندم باید کارشناسی‌شده تعیین شود؛ چراکه اثرات تورمی این موضوع در جامعه مشهود خواهد بود. زمانی که قیمت گندم مشخص می‌شود نرخ سایر محصولات مانند ماکارونی، رشته، شیرینی و غیره تغییر خواهد کرد.

قطعا تعیین قیمت خرید تضمینی گندم زیر ۲۰ هزار تومان، صدای بسیاری گندمکاران را درخواهد آورد، چراکه آن‌ها معتقدند تعیین نرخ پایین‌تر از ۲۰ هزار تومان با توجه به تورم موجود در کشور و بالا رفتن قیمت نهاده، کود، سم، ماشین آلات و غیره ضربه سنگینی به کشاورز وارد می‌کند و انگیزه‌ای برای فروش گندم به دولت را نخواهند داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.