علی محمد مودب گفت: ادبیات فارسی، نمایشگاهِ ادبیِ مفاهیم و معانیِ قرآن کریم است و شاعران در طول تاریخ هنر خود را صرف معارف قرآنی کردند و ادبیاتی را آفریدند که می‌توان گفت نمایشگاه ابدی معارف و فرهنگ قرآنی است.

ادبیات فارسی، نمایشگاهِ ابدی مفاهیمِ قرآنی است

به گزارش قدس آنلاین، مدیر بخش شعر و ادب سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره فعالیت‌های فرهنگی که در سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار می‌شود، گفت: در یک نمایشگاه که بر اساس فعالیت‌های قرآن تعریف می‌شود، شعر و ادب حتما جزء مهم‌ترین بخش‌هایی است که باید به آن پرداخته شود.

وی با اشاره به اینکه در شعر همواره به قرآن توجه شده است، افزود: هر نوع فعالیت در زمینه فرهنگ قرآنی باید با استفاده از شعر، خود را تقویت کند و غنا ببخشد. اقدامات بسیاری در این نمایشگاه می‌توان انجام داد، مثلا می‌توان در هم‌افزایی گروه‌های مختلف هنر تلاش کرد. همچنین می‌توان آثار قرآنی شاعران برجسته را در کارگاه‌های تجسمی و خط به نمایش گذاشت. ایده‌های بسیاری وجود دارد که امید است در دوره‌های بعدی بتوانیم شاهد عملی شدن آن‌ها باشیم.

به گفته مودب، تبدیل شعر به محصولات دیگر، قالب‌ها و ابزارهایی که مردم با آن سر و کار دارند، زمینه مهمی است که باید با ایده‌پردازی عملی شود و امیدواریم در نمایشگاه سال‌های بعد نمونه‌های این جریان ارائه شود. شعر مهم‌ترین آیینه قرآن در فرهنگ است و از تقابل این آیینه‌ها می‌توان بی‌نهایت فعالیت تعریف کرد.

تجلیل از دو شاعر جریان‌ساز قرآنی

مودب با اعلام اینکه در سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم دو برنامه اصلی در گروه شعر و ادب برگزار می‌شود، گفت: یکی برنامه شب‌های شعر قرآنی حافظ است که هر شب با حضور یک شاعر مهمان درباره یکی از چهره‌های شاخص تاریخ ادبیات و در ارتباط با نسبت شعر او با قرآن بحث و گفت‌وگو می‌شود و در بخش دوم شاعر مهمان به شعرخوانی می‌پردازد و در شب شعر اختصاصی خودش شعرهایش را ارائه می‌کند.

مدیر بخش شعر و ادب سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره دومین برنامه بخش شعر و ادب این نمایشگاه که اختتامیه جشنواره شعر قرآنی حافط و جایزه ادبی حافظ است، توضیح داد: در این برنامه از دو شاعر جریان‌ساز قرآنی تجلیل می‌شود و جایزه ادبی حافظ به آنها اهدا خواهد شد. در بخش جشنواره شعر قرآنی از میان آثاری که به جشنواره رسیده است تعدادی از شاعران جوان جایزه می‌گیرند و اختتامیه هر دو رویداد در ۲۵ فروردین در نمایشگاه قرآن برگزار خواهد شد.

او با اعلام اینکه در بخش شعر قرآنی بیش از سه هزار شعر به دبیرخانه ارسال شده است، ادامه داد: بعد از داوری و جمع‌بندی، چند نفر از شرکت‌کنندگان در جشنواره شعر قرآنی جایزه می‌گیرند. همچنین جایزه ادبی حافظ به دو شاعر مهم و تاثیرگذار شعر معاصر که جزء شاخص‌ترین شاعران هستند اهدا خواهد شد. منتخب‌ها به این دلیل که در شعر آن‌ها رنگ و بوی قرآن و حکمت‌های قرآنی پررنگ بوده است، این جایزه را دریافت خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.