روزنامه نیویورک تایمز نوشت سازمان های جاسوسی آمریکا از روزها پیش دریافته بودند که رهبر گروه واگنر به دنبال اقدام نظامی علیه مقام های ارشد نظامی روسیه است؛ با این حال از افشای این اطلاعات خودداری کردند زیرا بیم از آن داشتند که رئیس جمهوری روسیه آنان را به طراحی کودتا در این کشور متهم کند.

نیویورک تایمز: آمریکا از نقشه واگنر برای شورش خبر داشت

به گزارش قدس آنلاین، نیویورک تایمز ساعاتی پیش به نقل از منابع آگاه نوشت که مقام های اطلاعاتی آمریکا چهارشنبه پیش (۳۱ خرداد) به مقام های ارشد کشوری و لشگری گزارش داده بودند که یوگنی پریگوژین آماده می شود تا علیه مقام های بلندپایه دفاعی روسیه دست به اقدام نظامی بزند.

تشکیلات اطلاعاتی آمریکا چند روز پیش دریافته بود که پریگوژین برنامه ای در دست داشته و در حال چکش کاری و نهایی کردن آن است.

به نوشته نیویورک تایمز، مقام های آمریکایی برخلاف سال ۲۰۲۲ که بارها اطلاعات حمله روسیه به اوکراین را با هدف بازداشتن پوتین از این اقدام افشا می کردند، این بار سکوت پیشه کردند. مقام های آمریکایی احساس کردند که اگر خبری در این زمینه منتشر کنند، پوتین آنها را به طراحی و اجرای کودتا متهم خواهد کرد. از سوی دیگر، کمک به پوتین برای اجتناب از شکاف عمده و فضاحت بار در میان حامیانش نفعی برای آمریکا نداشت.

براساس این گزارش، گرچه هنوز معلوم نیست که آمریکا چه زمانی برای نخستین بار از این نقشه باخبر شد، مقام های اطلاعاتی پنجشنبه (۱ تیر) و پس از دریافت اطلاعات بیشتر، معدودی از سران کنگره را نیز از این موضوع آگاه ساختند.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز با اشاره به انتقادها و شکایات مداوم فرمانده واگنر از کمبود مهمات آمده است: مقام های آمریکایی معتقد بودند که تنها نیروهای واگنر با کمبود تدارکات مواجه نبودند، بلکه کل ارتش روسیه با این معضل دست و پنجه نرم می کرد. این مشکلات چندین ماه است که ارتش روسیه را مبتلا کرده ولی به گفته مقام های آمریکایی، پس از آغاز ضدحمله اوکراین نمود بیشتری داشته است.

به نوشته نیویورک تایمز، مقام های آمریکایی معتقد بودند که گرچه پریگوژین انتقادهای علنی خود را با چاشنی اغراق همراه کرده بود، با این حال این شکایات برای پوتین که به صورت خصوصی از انفعال بیش از حد فرماندهان نظامی خود در جنگ اوکراین انتقاد کرده بود، مفید بود.

با این وجود، برداشت مقام های آمریکایی آن بوده است که پوتین شکایات علنی پریگوژین را کنترل نمی کرد. درگیری وی با وزارت دفاع نمایش سیاسی نبود، بلکه واقعی و ناشی از تلفات سنگین روس ها در باخموت بود.

مقام های آگاه به نیویورک تایمز گفتند که سازمان های جاسوسی از نتیجه احتمالی اقدام های پریگوژین اطلاع نداشتند ولی به سرعت نسبت به تاثیر سوء آن بر میزان کنترل روسیه بر سلاح های هسته اش نگران شدند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.