۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
کد خبر: 905025

درخواست صدر اعظم آلمان برای افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری صلح در اوکراین، همزمان با سفر مقام ارشد آلمانی به کی‌یف که متاثر از فشارهای اوکراین برای مسلح کردن این کشور به موشک های دوربُرد تاروس است، سیاست ضد و نقیض برلین را در جنگ اوکراین به نمایش گذاشت.

سیاست دوگانه آلمان در قبال جنگ اوکراین

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، درخواست اولاف شولتس صدر اعظم آلمان برای مذاکرات بیشتر در حالی مطرح شده که اوکراین امروز دوشنبه میزبان کریستین لیندر وزیر دارایی آلمان است.

تارنمای دویچه وله نوشت: سفر لیندر به اوکراین همزمان با درخواست های کی‌یف از دولت آلمان برای تامین موشک های کروز تاروس صورت می‌گیرد.

پیشتر شولتس از پاسخگویی به سوالی درباره ارائه این موشک ها به کی یف خودداری کرده بود.

شولتس پس از نشست عربستان درباره اوکراین، تلاش های دیپلماتیک بیشتر برای برقراری صلح در اوکراین را خواستار شد و روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «زد دی اف» آلمان گفت: برای ما قابل درک است که مذاکرات ادامه یابد زیرا فشار بر روسیه را برای آگاهی از این که در مسیر اشتباهی گام برداشته و باید نیروهایش را عقب بکشد و امکان صلح را فراهم کند، افزایش می دهد.

وی افزود، مذاکرات امنیتی جده «بسیار مهم بود ولی «متاسفانه ابتدای راه است».

نمایندگانی از ۴۰ کشور جهان شامل، چین، آلمان، هند و آمریکا در مذاکرات جده شرکت کردند اما روسیه به این نشست دعوت نشده بود.

بعد از مذاکرات، کی یف مدعی شد از واکنش ها به طرح صلح ۱۰ بندی این کشور «راضی» است. این طرح خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین را شامل می‌شد.

مسکو در مقابل، اعلام کرده صلح فقط زمانی امکان پذیر است که ارتش اوکراین سلاح های خود را زمین بگذارد.

شولتس در این مصاحبه، مشارکت چین درمذاکرات را به ویژه مهم ارزیابی کرد زیرا پکن یکی از مهم ترین شرکای بین المللی روسیه است و در نشست بین المللی که ماه ژوئن (خرداد/ تیر) در کپنهاگ برگزار شد، شرکت نکرد.

صدر اعظم آلمان همچنین به رغم گزارش دیلی تلگراف درباره آمادگی برلین برای مسلح کردن اوکراین با موشک های دوربرد، از پاسخگویی به پرسشی درباره موافقت کشورش با ارسال این موشک ها به کی یف طفره رفت و مدعی شد که برلین به سیاست به اصطلاح سنجیده خود در حمایت نظامی از اوکراین ادامه می دهد.

شولتس در این زمینه گفت: ما همچون گذشته درباره هر گونه تصمیم گیری بسیار دقت خواهیم کرد. امکانات، آنچه که منطقی است و نوع کمک های خود را به دقت بررسی می کنیم.

این مقام آلمانی بار دیگر تکرار کرد که کشورش دومین تامین کننده اصلی کمک نظامی به اوکراین بعد از آمریکا است.

کی یف به فشارها بر دولت آلمان برای ارائه موشک های کروز تاروس به این کشور ادامه می دهد.

دویچه وله نوشت با وجودی که اوکراین تحت حمایت تسلیحاتی غرب قرار دارد، در پیشبرد ضد حملات در برابر مقاومت سخت روس ها دچار مشکل شده است.

بهانه کی یف برای دستیابی به موشک تاروس

دیمیتری کولِبا وزیر خارجه اوکراین پیشتر به روزنامه آلمانی بیلد ام سونتاگ گفت: فرمول کار ساده است: بُرد بلندتر موشک ها به معنای کوتاه تر بودن مدت جنگ است.

وی افزود: با این سلاح ها، اوکراین می تواند «به نیروهای اشغالگر روسیه در خاک اوکراین بسیار فراتر از خط مقدم جنگ دسترسی پیدا کند، پشتیبانی را مختل و مراکز فرماندهی و انبارهای مهمات را نابود کند.»

دویچه وله افزود: سیاستمدارانی از احزاب ائتلافی شولتس و اپوزیسیون محافظه کار، به تازگی فشارها را درباره تجهیز کی یف به این موشک ها افزایش داده اند.

با این حال، نگرانی هایی درباره دستیابی اوکراین به این موشک ها وجود دارد و ممکن است با استفاده این کشور از این موشک ها برای حمله احتمالی به خاک روسیه، درگیری و جنگ اخیر گسترش یابد.

موشک‌های کروز «تاروس» که شبیه به موشک‌های «سایه طوفان» بریتانیا است، بردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر و قابلیت نفوذ به اهداف سخت و عمیقاً مدفون شده مانند سنگرهای فرماندهی را دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.